Merhaba,
Güzel kardeşim ben rakibime laf atmıyorum. Benim bu konuya cevap vermemin tek nedeni diğer ürünlerin pahalı olmasını kalite farkına yoran arkadaşlara cevap vermek içindi. Türkiye'de bu pazar henüz çok yeni belki daha %10 bile değil ve çoğu insan neyin ne olduğunu bilmiyor. Fiyat farkını kalite farkı vardır diyerek kabullenebilir, durum öyle olmasa bile. Avrupa'daki tüketici bu fiyat farkını yemez diyorum. Biraz vakit alacak ve bizde de pazar oturacak.
Biz bir ara sitemizde diğer markaları da bulundurmak istedik. Ondan sebeple Weider ve All -Stars satışımız oldu kısa bir süre ancak ordaki fiyatlar Distribütörün internet için belirlemiş olduğu fiyatlardı. Biz onlarda indirim yapma hakkına sahip değildik çünkü ürün bize ait değil. Kısa bir zaman sonra da muhtelif sebeplerden kaldırmak zorunda kaldık.
Dymatize 165 TL - Optimum 145 TL ama yanında 2 adet Almanya'da üretilmiş L-Carnitine Drink ve yine Almanya'dan getirilmiş Shaker var. Bunların piyasa değer yaklaşık 20 TL. Isteyen sadece ürünü 135 TL'ye de alabilir. Arada diğer markalarla 30-40 TL fark var. Yap yine hesabını. Var mı öyle bi kalite farkı? Ayrıca bu bahsettiğin markaların hepsinin fiyatları cok daha pahalı olabilirdi biz bu fiyatlara satış yapıyor olmasaydık. Zaten piyasada bizimle ilgili abuk sabuk bir sürü dedikodu çıkarılmasının tek sebebi de bu.
Önceki mesajlarımda iki kez dedim, yine diyorum. İyi bir marka kullanıyor ve ondan verim alabiliyorsanız, en iyisi odur. Çünkü emek veriyorsunuz, fedakarlıkta bulunuyorsunuz ve çile çekiyorsunuz. Destek gıdalardan gerekli desteği alamıyorsanız yazık olur.
Bana Optimum'un farkı nedir diye sorarsan sana şunu derim; biz firma olarak mal yaptırdığımız veya malını satmayı düşündüğümüz markaların üretim tesislerini dolaşırız. Ne şartlarda nasıl üretim yapıyorlar bilmek isteriz. Bu anlamda da yukarıda sıraladığın bazı markaların da aralarında bulunduğu çok sayıda üretim tesisini gezdik. Bizim bu konuda gönlümüz çok rahat çünkü en iyi üretim şekline sahip firmayla çalışıyoruz ve bu öyle yabana atılacak bir mevzu değil çünkü senin de dediğin gibi bu ürünler, öyle aman aman özel formülasyonları olan ürünler değil. Önemli olan kalitesidir. Hammadde kalitesi, üretim kalitesi ve kalitenin devamlılığı ve elbette fiyat olarak uygun olması. Ben bunları gözönünde bulundurduğumda en iyisi sunduğumuzu biliyorum.
Sana bununla ilgili olarak Optimum'un sitesinde de bulabileceğin bir yazının tercümesini ekliyorum.
Temmuz 2010 Tarihli Tüketici Raporları Makalesine ON’un Yanıtı, “Uyarı: Protein İçecekleri”
Temmuz 2010 tarihli sayıda yayınlanan “Sağlık Uyarısı: Protein İçecekleri” başlıklı Tüketici Raporları makalesinde, 15 farklı protein tozu üzerinde ağır metallere (arsenik, kadmiyum, kurşun ve cıva) yönelik yapılan testler U.S Pharmacopeia’nın besin takviyesi ürünleri için önerdiği sınırlarla birlikte verilmiştir. Bu testlerde ürünlerin, tüketiciler tarafından günde birden fazla kez alındığı düşünülerek 3 ölçek miktarında ölçüldüğünde, 15 üründen 3’ünün sonuçları, U.S Pharmacopeia’nın besin takviyesi ürünleri için önerdiği sınırların üzerinde çıkmıştır.
Bu makalede iki adet Optimum Nutrition ürünleri değerlendirilmiştir. Ürünlerin her ikisi de 3 ölçek miktarında ölçüldüğünde bile, sonuçların U.S Pharmacopeia’nın besin takviyesi ürünleri için önerdiği sınırların oldukça altında olduğu ortaya çıkmıştır. Test edilen 2 ON takviyesinden biri Platinum Hydrowhey (Velocity Vanilla flavor) diğeri de Gold Standard 100 %Whey (Extreme Milk Chocolate flavor). Optimum Nutrition ürünlerinin sonuçları önerilen sınırların çok altında çıktığından, makalede ürünlerin hiçbiri için herhangi bir güvenlik önleminden bahsedilmemiştir. Tüketiciler, sonuçlardan da anlaşılacağı üzere ürünlerimizin güvenli olduğundan ve en yüksek standartlarda üretildiğinden emin olabilir.
Optimum Nutrition ürünleri her zaman en üst kalite ve güvenlik standartlarına uygundur ve yaklaşık 25 yıldır aşağıda açıklandığı şekilde üretilmektedir:
• Tüm protein ürünlerimiz U.S Pharmacopeia’nın besin takviyeleri için önerdiği standartları karşılamaktadır.
• Tek bir makineyi bile çalıştırılmadan önce, ON’ye yüksek kaliteli ham maddeleri tedarik eden satıcılar onay programı aracılığıyla dikkatle seçilmektedir. Sürekli bir kalite ölçütü olarak, tüm satıcılar her bir ham madde için Analiz Sertifikası sunmak zorundadır. Bu sertifikalar daha sonra, kurum içerisindeki gelişigüzel ve bağımsız laboratuar testleri ile onaylanmaktadır.
• ON’nin nihai ürünleri, etikette yazılanlara uygun olup olmadığının yanı sıra güvenlik ve tutarlılığının da sağlanması için üçüncü şahıs laboratuarlar tarafından test edilmektedir.
• Kalite Güvence uzmanları, tüm saklama, harmanlama ve üretim alanlarında rutin kontroller yapmakta ve tüm parti kodları üzerinde nihai incelemeleri gerçekleştirmektedir.
• Standart geliştirme, ürün sertifikasyonu ve kamu sağlığı ve güvenliğine yönelik risk yönetiminde dünya lideri olan Ulusal Hıfzısıhha Vakfı (NSF International) ON’a sertifika vermiştir.
• Saygın bir denetleme kuruluşu olan American Institute of Baking’in (AIB) şirketin üretim tesislerinde gerçekleştirdiği yıllık cGMP (güncel iyi üretim uygulamaları) uyumluluk denetlemeleri sonucunda, ON kuruluştan sürekli olarak “Üstün” derecesini almıştır. Bu en üst seviyedeki derece, ON’nin gıda güvenliğine yönelik eşsiz kararlılığını göstermektedir.
Kıyaslandığında, aşağıdaki ortalama miktarlardaki kurşun yiyeceklerde doğal olarak bulunabilir. Fakat daha da önemlisi 3 ölçekten daha fazla miktardaki Tüketici Raporları testlerinde yer alan Optimum Nutrition ürünlerinde bulunabilir. Bunlar güvenli olarak addedilmektedir. U.S Pharmacopeia’nin besin takviyeleri için önerdiği limit 10mcg’dir (10mcg= Bir gramın 10milyonda biri)
FDA’nın, yılda dört kez marketlerde bulunan 200 yiyeceği analiz eden Element Sonuçlarına İlişkin Tüm Diyet Çalışmaları İstatistiği adlı yayını şu sonuçları göstermektedir:
Optimum Nutrition ürünleri, U.S Pharmacopeia’nın besin takviyeleri için önerdiği 15mcg’lik arsenik limitinin çok altında çıkmıştır (15mcg=Bir gramın 15 milyonda biri) Daha da önemlisi, protein almak için düzenli olarak yenenler de dahil, sıradan yiyeceklerin pek çoğu bizim test sonuçlarımızda bulunandan daha fazla Arsenik içermekte, ürünlerimizin güvenliğini daha da vurgulamaktadır.
Optimum Nutrition ürünleri, U.S Pharmacopeia’nın besin takviyeleri için önerdiği 15mcg’lik kadmiyum limitinin çok altında çıkmıştır (5mcg=Bir gramın 5 milyonda biri) Ayrıca, FDA'nın Tüm Diyet Çalışmaları pek çok sıradan güvenli yiyeceğin bizim test sonuçlarımızda bulunandan daha fazla miktarda kadmiyum içerdiğini göstermekte, ürünlerimizin güvenliğini daha da vurgulamaktadır.
Yaklaşık 25 yıldır kaliteli gıda ürünleri sanayinin lideri olarak, Optimum Nutrition tüm Gıda & İlaç Uygulamalarının gereklilikleri ve güncel İyi Üretim Uygulamaları (“cGMPs”) ile tam anlamıyla uyum içerisindedir. Optimum’un müşterileri ürünlerimizin en iyi kalitedeki maddeleri içerdiğinden ve mümkün olan en güvenli şekilde imal edildiğinden emindirler.