Optimum Whey 100% Whey Gold Standart

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan saydam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bu ürün sizce nasıl ?

• Total voters
    4.481
Arkadaşlar yeni supplementler denemek konusunda forumda kendi kanaatim olarak sayılı insanlardan olduğumu düşünüyorum.
Bu ürünle ilgili birkaç noktaya değinmek istiyorum;

- Göz alıcı paket dizaynı yanıltıcı olabiliyor
- Emin olmamakla birlikte USA de bir arkadaşım FDA onayının olmadığını söyledi. Bende pakette FDA onayıyla ilgili birşey okumadım
- Aroması güzel. Ama yeterince değil. Acı protein tadını almak zor değil
- Karışma konusu çok güzel. Suyla basit bir kaşık yardımıyla karıştırılabiliyor. Topaklanma yapmıyor. Bu büyük bir artı.
- Etki konusuna gelince, verdiğiniz parayı göz önünde tutarsanız neredeyse sıfıra yakın. Herhangi bir whey kullanmanın yanında size verdiği bir avantaj söz konusu değil. Bir zamanlar favori olup sonra unutulan Weider CFM ile bile kıyaslanamaz.

- Paket aldatıcı. Reklamlar yanıltıcı... 1 Tane 5 LBS 2 tane 10 LBS bitirdim. Ve sonunda birdaha böyle bir ürün için paramı sokağa atmamaya karar verdim. Umarım almayı düşünüp tereddüt eden arkadaşlar için aydınlatıcı olmuştur.

Bide şu yönden bakın. Ambalaj gerçekten albeni li ... Üstelik isim özenle seçilmiş %100 whey.. İçeriği %100 protein olmasa bile.. Yani bu ürünün esas müşteri kitlesi, amerikada yarı bilinçli kullanıcılar. Lütfen tuzağa düşmeyelim.

peki hangi protein tozunu tavsiye edersiniz, saygılar...

Arkadaşlar yeni supplementler denemek konusunda forumda kendi kanaatim olarak sayılı insanlardan olduğumu düşünüyorum.
Bu ürünle ilgili birkaç noktaya değinmek istiyorum;

- Göz alıcı paket dizaynı yanıltıcı olabiliyor
- Emin olmamakla birlikte USA de bir arkadaşım FDA onayının olmadığını söyledi. Bende pakette FDA onayıyla ilgili birşey okumadım
- Aroması güzel. Ama yeterince değil. Acı protein tadını almak zor değil
- Karışma konusu çok güzel. Suyla basit bir kaşık yardımıyla karıştırılabiliyor. Topaklanma yapmıyor. Bu büyük bir artı.
- Etki konusuna gelince, verdiğiniz parayı göz önünde tutarsanız neredeyse sıfıra yakın. Herhangi bir whey kullanmanın yanında size verdiği bir avantaj söz konusu değil. Bir zamanlar favori olup sonra unutulan Weider CFM ile bile kıyaslanamaz.

- Paket aldatıcı. Reklamlar yanıltıcı... 1 Tane 5 LBS 2 tane 10 LBS bitirdim. Ve sonunda birdaha böyle bir ürün için paramı sokağa atmamaya karar verdim. Umarım almayı düşünüp tereddüt eden arkadaşlar için aydınlatıcı olmuştur.

Bide şu yönden bakın. Ambalaj gerçekten albeni li ... Üstelik isim özenle seçilmiş %100 whey.. İçeriği %100 protein olmasa bile.. Yani bu ürünün esas müşteri kitlesi, amerikada yarı bilinçli kullanıcılar. Lütfen tuzağa düşmeyelim.
Mudkicker ufak ama önemli hataları düzeltmemiz gerekiyor.
FDA' in kendi sitesinde alıntı yapıyorum.
" there are no provisions in the law for FDA to "approve" dietary supplements for safety or effectiveness before they reach the consumer"
Yani FDA, bir gıda takviyesinin güvenli ve etkili olduğunu onaylamakla yükümlü değildir, bu nedenle besin takviyelerinin üzerinde FDA onayı yer almaz.

Paket aldatıcı değil, %100 protein zaten fiziksel olarak imkansız (bir anlamda)
İçeriğinde muhakkak belirli oranda karbonhidrat ve yağ olacak, ancak doğru olan şey şu, içerdiği proteinin yüzde yüzü whey, bu sebeple yanıltıcı diyemeyiz.
Acılık doğal, whey'in yapısından kaynaklanıyor, whey proteinde acılık olur.

En önemlisi Whey Protein anabolizan değil, whey'in bağışık sistemini güçlendirme gibi çoook önemli bir özelliği var, onun dışında yüksek kalitede bir proteindir ancak idmanlarda arzu edilen gelişimin olmamasını, bir çok sebebe dayandırabiliriz, sonuca varmak için bence biraz acele ediyorsun.

Optimum whey ve bsn nox aldim.Pazartesi baslayacagim.Kombinasyondan alacagim verimi cok merak ediyorum acikcasi.

Optimum whey ve bsn nox aldim.Pazartesi baslayacagim.Kombinasyondan alacagim verimi cok merak ediyorum acikcasi.
Nox güzel ürün Pasja ama kas gelişimi anlamında aşırı bir etkisi olmaz, kaslarda şişme hissi yaşayacağına eminim, ama sen her ne kadar güçlü de olsan (video sayesinde görmüş olduk :D ) sporda çok eski olmadığın için o şişme hissini deneyimli bir sporcu kadar yaşamayabilirsin.
Optimum Whey ise kesinlikle çok işine yarayacak.
İlle nox kullanacaksan, yanında Nitrix öneririm, cidden tam anlamıyla damarları açıyor, şişmeyi üst seviyeye çıkartıyor.

karasan bb.com un forumlarida noxun tam anlamiyla kafein bombasi oldugu yazili bide anlamadigim sey bi firma 2 rakip urun cikarmaz nitrixle noxun farki nedir yani pre-work olmasi disinda?

Gercekten nitrix ile nox arasindaki farki pek fazla anlamis degilim.Arastirmalarim sonucunda bu iki urunu kullanmaya karar vermistim fakat pratikte daha farkli olabilir.Karasan dedigin sekilde fazla bir verim alamazsam nitrix takviyesinide denerim belki.Tabi ilk once o butceyi yaratmam gerek.

Nox'un ürün tanımı idman öncesi ateşleyici, içeriğinde uyarıcılarda var, kombine bir ürün.
Nitrix ile nox birbirinin tamamlayan ürünler, nitrix damarlanma ve şişme etkisini arttırmaya yarıyor. Parası olan ikisini bir arada kullanabilir.
Sadece birisi seçilecekse, uyarıcı etkileri ve nitrix'in özelliklerini taşıdığı için Noxplode tercih edilmeli.
Cellmass: Bu üründe bulunan Kreatine'e ağırlık veren bir ürün.
Nitrix: Bu üründe yer alan AKG'ye ağırlık veren bir ürün.
Noxplode kombine bir ürün yani.
BSN'e kalsa, Cellmass-Nitrix-Noxplode-HT Axis-Synthia 6 almamız en iyi sonucu doğurur :D

Optimum whey i; eger kullanmaya devam edersem ABD den getirtmeyi deneyecem.transport ucretiyle bile buradan (Belcika) cok daha ucuz.

İyi bir performans alamadığım ama iyi olduğuna emin olduğum bir ürün, sanırım şartlar, antreman derken istediğimi alamadım

Arkadaşlar bodye yeni başladım , biraz araştırdım hatta bodybuildg.com da sordum bir şahıs bu üründe kolestrol çok dedi. Size bu durum nedir ?

Arkadaşlar bodye yeni başladım , biraz araştırdım hatta bodybuildg.com da sordum bir şahıs bu üründe kolestrol çok dedi. Size bu durum nedir ?

Bende tam tersini biliyorum, bilinen markaların wheylerini karşılaştırınca kolestrol oranı en az olanlardan^

benim aldıgım optimumda bir ölçekte 40 mg oldugu yazıyor. cok mu az mı bilmem ama tadi super.bir de catalla bile hemen erimesi guzel olay

Referans olması açısından bilinen bazı markaların whey ürünlerindeki kolestrol oranı:

Optimum Nutrition 100% Whey Protein: 30 mg/ölçek

Cytosport Complete Whey Protein: 45 mg/ölçek

ISS Whey Matrix: 45 mg/ölçek

EAS 100% Whey Protein: 70 mg/ölçek

Konuyu okuyan yeni kullanıcıdan Optimum Whey Hakkında Görüş ve Sorular

Merhaba

Yaklaşık 3.5 aydır salonda spor yapıyorum ("body" yapıyorum dersem kendime bile gülerim).
Başarılı şekilde "bodybuilding" yapmanın koşulları bana uymadığı için (amaca uygun beslenme, düzenli spor, düzenli uyku vb.) hem işim dolayısıyla üzerimdeki hamlığı atmak için hem de bel üstünü bir derece şekle sokmak için salonda spor yapıyorum.

İlk defa supplement olarak Optimum Whey kullanmaya başladım.

Bu konuyu mümkün olduğunca okudum ve doğal olarak farklı görüşler olduğunu gördüm.
Aşağıda bazı başlıklar altında bazı konularda görüşlerinizi isteyeceğim.

Optimum Whey Kullanım Miktarı
Bu konuda ve Optimum Whey ambalajında belirtildiği üzere her kg. için 1.5-2 gr protein alınması öneriliyor. Tabi burada söylenen protein alımı "gıda ve optimum whey ile alınacak toplam rakam". Yani sadece supplement olarak alınması gereken miktar değil.

Ben şimdilik spordan 30 dakika önce 1 ölçek (30 gr) ve antremandan 15-30 dakika sonra 1 ölçek (30 gr) su ile karıştırıp içiyorum.

Bu konuda da çok farklı görüşler var. 4 ölçek kullan diyenler... Spordan önce alma diyenler... Spordan sonra ve yatarken 1'er ölçek al diyenler...

Programım çok hafif değil. Detay vermem gerekir belki ama her hareketi layıkıyla yaparsam (her gün iki bölge için 4'er hareket ve 3'er set) beni bayağı yoruyor.

Bu durumda benim kullanım miktarım konusunda önerileriniz nelerdir ?

Optimum Whey Kullanım Zamanları
Gerçi yukarıdaki soru ile bağlantılı ama, günde 2 ölçek alacaksam eğer sizde en ideal kullanım hangi zamanlardır ?
Açıkcası şuan yaptığım gibi "spordan önce alarak antreman esnasında kaslara iletilmesi" ve "spordan sonra alınarak yıkımın önlenmesi" görüşü bana yakın geldi.

Optimum Whey İle Beraber Ne Kullanmalıyım / Kullanabilirim ?
Daha önce de belirttiğim gibi uzun vadeli ve dışarıdan bariz farkedilecek kadar kas yapma amacım yok. Çok genel ve göreceli bir tabir belki ama, orta-darlıkta t-shirt giydiğim zaman "fit" görünmek ve göbekten tamamen kurtulmak amacım.

Optimum Whey'in kombineler ile daha verimli olacağını da okuyorum ve buna inanıyorum. Ancak fazlam supplement kullanmak da istemiyorum.

Bu bilgiler ışığında bana amino asit önerir misiniz ? Mesela Multipower'ın sıvı amino asiti var "L-Arginin+L-Ornitin" içeren.

Tabi sadece "Optimum Whey" ile aşama kaydedebileceksem başka supplement kullanmak içimden gelmiyor.

Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşın yazdıklarını bende merak ettim.

******.com sitesi güvenilir mi? optimum whey protein almayı düşünüyorum

Zabazingo' nun sorularına ek olarak acaba ara öğünlerde biraz kuruyemiş veya meyvenin yanında kullanıp antreman öncesi ve sonrası amino kullanmak mantıklı bir hareket olur mu?

Zabazingo' nun sorularına ek olarak acaba ara öğünlerde biraz kuruyemiş veya meyvenin yanında kullanıp antreman öncesi ve sonrası amino kullanmak mantıklı bir hareket olur mu?
Yukarıda sorulara cevap gelinceye kadar ben herhalde 2016 Mr.Olympia yarışmasına katılırım :o

Açıkcası Optimum Whey ile ilgili tek konuda, konuyu okuduktan sonra kendime göre detaylı açıklamalar vererek görüş istedim. 1 hafta geçmesine rağmen cevap yok. Demek ki konuyu okuyan görüş belirtebilecek kimse de yok.

Ya da sorularım uzmanlık gerektirdiği için cevap verebilecek uzman(lar) buralara uğramamış.

Yurtdışı forumlarda araştırma yaparım artık...

Optimum Whey Kullanım Miktarı
Bu konuda ve Optimum Whey ambalajında belirtildiği üzere her kg. için 1.5-2 gr protein alınması öneriliyor. Tabi burada söylenen protein alımı "gıda ve optimum whey ile alınacak toplam rakam". Yani sadece supplement olarak alınması gereken miktar değil.

Ben şimdilik spordan 30 dakika önce 1 ölçek (30 gr) ve antremandan 15-30 dakika sonra 1 ölçek (30 gr) su ile karıştırıp içiyorum.

Bu konuda da çok farklı görüşler var. 4 ölçek kullan diyenler... Spordan önce alma diyenler... Spordan sonra ve yatarken 1'er ölçek al diyenler...

Programım çok hafif değil. Detay vermem gerekir belki ama her hareketi layıkıyla yaparsam (her gün iki bölge için 4'er hareket ve 3'er set) beni bayağı yoruyor.

Bu durumda benim kullanım miktarım konusunda önerileriniz nelerdir ?

Gram başına protein çok tartışılan bir konu, benim tercih ettiğim vücut yağ oranını hesapladıktan sonra ve toplam ağırlığının ne kadarının kas, ne kadarırın yağ olduğunu bulduktan sonra, çıkan kas ağırlığının dikkate alınması.

Günlük 4 ölçek whey bence abartı(en azından senin için). Genel bir kullanım önerisi(whey için)

Sabah kalktıktan hemen sonra: uyku sırasında aç kalan kaslara hemen ulaşması için

Antremandan önce: amino asit ulaşımını ve dolayısıyla protein sentezini hızlandırması için

Antremandan sonra: yıkılan kaslara hemen ulaşması için

Yatarken whey yerine casein almak daha iyi, aldığın proteinin uyku boyunca emilmesini istersin.

Optimum Whey Kullanım Zamanları
Gerçi yukarıdaki soru ile bağlantılı ama, günde 2 ölçek alacaksam eğer sizde en ideal kullanım hangi zamanlardır ?
Açıkcası şuan yaptığım gibi "spordan önce alarak antreman esnasında kaslara iletilmesi" ve "spordan sonra alınarak yıkımın önlenmesi" görüşü bana yakın geldi.
Bu nasıl beslendiğine ve neye daha çok önem verdiğine bağlı. 2 ölçek kullanacaksan(ve bunu 1+1 şeklinde yapacaksan) sabah kalkınca ve antreman sonrası en ideali, ama dediğim gibi antremana ne zaman gittiğin, gün içinde nasıl beslendiğine göre bunu kendin ayarlamalısın.

Optimum Whey İle Beraber Ne Kullanmalıyım / Kullanabilirim ?
Daha önce de belirttiğim gibi uzun vadeli ve dışarıdan bariz farkedilecek kadar kas yapma amacım yok. Çok genel ve göreceli bir tabir belki ama, orta-darlıkta t-shirt giydiğim zaman "fit" görünmek ve göbekten tamamen kurtulmak amacım.

Optimum Whey'in kombineler ile daha verimli olacağını da okuyorum ve buna inanıyorum. Ancak fazlam supplement kullanmak da istemiyorum.

Bu bilgiler ışığında bana amino asit önerir misiniz ? Mesela Multipower'ın sıvı amino asiti var "L-Arginin+L-Ornitin" içeren.

Tabi sadece "Optimum Whey" ile aşama kaydedebileceksem başka supplement kullanmak içimden gelmiyor.
Bu whey'i kullanırken ekstra amino asit almana gerek yok bence. Kombine daha etkili olur doğru ama daha fazla supplement kullanmak istemediğine göre(ve genel olarak bu spora bakış açın dikkate alınırsa), kombine etme ihtiyacı duymaman lazım.

@sarc4stic

Cevabınız için teşekkür ederim.

Aslında antremandan önce ve sonra almak çok kısa süre gibi geliyordu bana.

Bundan sonra sabah kalkınca ve antremandan sonra alırım. İlave olarak yarım ölçek de antremandan önce alabilirim aslında.

İlave supplement kullanımı ile ilgili olarak benim aklımdan geçen bir ay kadar Optimum Whey tek başına kullanmak ve 2.ayda Multipower Sıvı Amino Asit ile birlikte almaktı (ornitin ve arginin içerdiği için). Böylece iki ayı karşılaştırabilirim diye düşünüyorum.

Bu arada programım değişti. Artık her gün belirli bir bölge için 6 hareket yapıyorum haftada 4 gün olmak üzere. Sanki böyle daha verimli olacak gibi. Hem spora daha az vaktim geçiyor bu sayede.

Back
Yukarı