panzehir2650
Üye
@beachboy
üstad iki protein arasındaki fark nedir açıklayabilirmisin zahmet vermessek sana ?
üstad iki protein arasındaki fark nedir açıklayabilirmisin zahmet vermessek sana ?
@beachboy
bence günümüzde dışardan aldığın her besin için bu duruma bak kardeşim.ney doğal kaldı ki.herşeyde katkı maddesi.o yüzden hiç aldırmıyorumArkadaşlar Türkiye'de süregelen bu Optimum Nutrition sevdası veya genel olarak protein tozu sevdası nerden geliyor.Yani bu markanın BodyBuilding.com sitesinden aldığı ödül dışında bir artısı var mıdır ? Ben araştırdım bulamadım.Bulan buraya yazabilir mi? Şimdi gelelim BodyBuilding.Com firmasına.Bu firma 3 hafta önce içinde steroid içeren protein tozları sattığı için Food and Drug Administration tarafında 7Milyon $ cezaya çarptırılmış bir site.Benim böyle bir siteye güvenip alışveriş yapmamı mı bekliyorlar? Aşağıdaki tablo Consumer Report adlı bir magazinin yaptığı protein tozlarında ki ağır metal miktarları üzerine bir araştırmanın sonuçları.Şimdi bu araştırmanın yazısına göre göre insan vücudunun kaldıramıyacağı miktarlar koyu renkle gösterilmiş.Buna bakıyorum ve evet Optimum firması normal sınırlarda ağır metal içeriyor,fakat aklıma şu soruda geliyor bunları bünyeme almak ne kadar sağlıklı ? Ya vücudumdan bunların atılması bir şekilde engelleniyorsa?Bu ürün verdiğim o kadar paraya değecek bir ürün mü? Kaldı ki,ABD bu tür ilaçların denetlemesinin en sıkı yapıldığı ülkedir.Böyle bir ülkede bu sonuçlar çıkıyorsa,siz birde bize satılan ürünleri düşünün.Birde ortada Türkiye'de satılan ürünler hakkında bu kadar spekülasyon varken.Ben 4 aydır salona gidiyorum ve bu hafta karar vermiştim protein tozu almaya,ama bu okuduklarımdan sonra hiç almasam daha iyi olacağına kanaat getirdim.Napalım gerekirse eşek gibi yiyecem ama protein tozu almayacağım.Her neyse.Selametle.
![]()
Not:Bu yazdıklarım sadece benim düşüncelerimdir ve kimseyi etkileme amacım yoktur.Beğenen yine içsin canım![]()
Optimum casein sipariş etmiştim içime kurt düştü şimdi
http://www.fda.gov/ICECI/CriminalInvestigations/ucm305494.htmAccording to the plea agreements, the products were drugs because they contained synthetic anabolic steroids or synthetic chemical “clones” of anabolic steroids that were not dietary supplements and because they were labeled and promoted as products intended to affect the structure and function of the human body (building muscle mass).
http://www.fda.gov/ICECI/CriminalInvestigations/ucm305494.htm
Benim bahsettiğim whey proteinlerin içindeki hayvan proteinleri değil.Whey içinde bunların bulunmasından daha doğal bir durum söz konusu değil.Benim bahsettiğim yukarda yazdığı gibi anabolik steroid içeren ilaçlar. Konuyu karıştırmayalım.
Evet belki siz MİLYONDA BİR metalden bana bir şey olmaz diyebilirsiniz fakat ben bu kadar para verip aldığım üründe böyle bir durum olmasını kabullenemiyorum ve bu riski almayı da istemiyorum.Ha hoş LifeStealer arkadaşımın da dediği gibi en yararlı dediğimiz ürünlerde bile bunlar olabilir.O yüzden ben genelde elimden geldiğince işlenmiş ürünlerden kaçınıyorum.Bu whey konusunda da bunu yapacağım![]()
GNC ye gelmiş Optimum Gold lar ne diye macera arayıp internetteki abuk sabuk sitelerden alıyorsunuz anlamış değilim..Gnc den alın işte arkadaşlar hem 2 ürün alana 1 ürün bedava kampanyası var ay sonu bitiyor.
GNC ye gelmiş Optimum Gold lar ne diye macera arayıp internetteki abuk sabuk sitelerden alıyorsunuz anlamış değilim..Gnc den alın işte arkadaşlar hem 2 ürün alana 1 ürün bedava kampanyası var ay sonu bitiyor.
Merhaba dün sipariş verdim bugün elime geçti acaba nasıl kullanıcam bilgi verirmisiniz?
Benim kullandığım 10lb(4.5kg) çuval Amazon[nokta]com'da $97.99 Yani 175TL(KDV dahil). Bu Amazon'un son kullanıcıya satış fiyatı. Amazon da aracı olduğuna göre bu işten para kazanıyor elbette. Şimdi bizim satıcılar Optimum'dan ürünü konteynerle alıyorlar. Son kullanıcıya satış 30%/40% karın altına düşmez ama diyelim ki 20%(çok insaflı bir tahmin, inanın). Dolayısıyla bizim amcaların amerika alışı $81 yani 145TL. Nakliye komik zaten çünkü 30 tonluk bir konteyner 6700 paket alıyor tane başına nakliye 73 cent 1TL. KDV zaten son kullanıcıya fatura ediliyor. Gümrük vergisini aradım ama mevzuat siteleri falan ücretli bakamadım, erişimi olan varsa sanırım G.T.İ.P. numarası şudur: 04.04.10.34.00
Her neyse, en son 14.07.2012 tarhinde satın almışım faturada yazan fiyat 240.74+19.26(8%KDV)=260TL Fark ne kadar? 115TL(80%)!
Ya ortada saçma sapan bir vergi var benim bilmediğim, ya da bu memlekette adam gibi tüccar yok! Bu nedir yahu, insaf!