hayır whey elde etmek o kadar kolay değil. o lor dediğin bozuk yani kesik sütün whey'den arta kalan kısmı. evde kendinde yapabilrsin:
al 1 lt kutu süt kaynat kaynamaya başadığında bir yarım limon suyunu içine dök ve yavaş yavaş kısık ateşte karıştırarak kesilmesini bekle. sütün kesildiğini göreceksin.sonra bir tülbent veya o tarz ince delikli bir süzgeçte süz. işte üstte kalan kısım o yediğin lordur( kesein) altakalan sarımsı su iselenmemiş wheydir ( loktozuyla beraber) evde bunu işleyip toz haline getiremezsin. naturel iso whey kulalanlarsuyla karşılaştırınca zaten aynı görüntüyü hemen hemen oluştuğunu farkeder. işte o suyun içinde %20 oranında whey vardır (1 litresütün üstünde yazan protein oranının %20si) geri kalan kısımda %80 lik caseindir güzelcede yenir.
not: anne sütünde bunun tersidir %80 civarı wheydir. malesef inek sütü whey açısından fukara
Son düzenleme: 10 Aralık 2015