Omuz ve triceps çalışmadan gelişir mi

merhabalar ben evde antrenman yapıyorum ve çok hareket vaktim olmuyo ondan dolayı full body tarzında antrenman yapıyorum size sorum mesela omuz ve triceps çalışamıyorum ama bench press barbell row ve biceps curl yapıyorum bu hareketler omuz ve tricepsi yeterince geliştirir mi yoksa eh işte mi

Omuz hareketi yapmalısın üçgen vücut için önemli tricepside çalış çünkü sadece bicecps ile kollar iyi güzel gelişmez triceps yapınca kolların daha iyi olacak

Ben hiç omuz çalışmadım 2 3 aydır sadece göğüs ve yan egzersizlerde az birşey aktive olmasına rağmen omuz ölçüm 1 ayda 2 cm arttı ve diyette olmama rağmen. Fullbody çalışıyorsan gerekmeyebilir ama bi yerden sonra da gelişim durabilir. En azından overhead press girsen haftada 1 2 gün o idare edebilir

Ben hiç omuz çalışmadım 2 3 aydır sadece göğüs ve yan egzersizlerde az birşey aktive olmasına rağmen omuz ölçüm 1 ayda 2 cm arttı ve diyette olmama rağmen. Fullbody çalışıyorsan gerekmeyebilir ama bi yerden sonra da gelişim durabilir. En azından overhead press girsen haftada 1 2 gün o idare edebilir
Teşekkür ederim peki aynı şeyi triceps içinde söyleyebilirmiyiz

Press hareketleri tricepsin lateral ve medial head kısımlarını bariz bir şekilde çalıştırıyor ama long head kısmını yani uzun başını çok az çalıştırıyor bu yüzden o kısım pek gelişmez. Yoğun olarak uzun başa vuran bir tane triceps hareketi yapman yeter. Bu şekilde tricepsi simetrik biçimde geliştirebilirsin.

omuz çalışmamanın eksikliğini yapacağın bütün hareketlerde hissedersin
çünkü omuzu kullanmadığın neredeyse hareket yok diyebilirim
bütün hareketlerine etki eden bir kas grubunu özel olarak çalışmaman senin sadece ilerlemeni yavaşlatır çalışmanı öneririm

bütün hareketlerine etki eden bir kas grubunu özel olarak çalışmaman senin sadece ilerlemeni yavaşlatır çalışmanı öneririm
Öyle bi etkisi var evet. Uzun bir süre çalışmadım ağırlık arttırımı durdu bir süre sonra omuz güçlenmeyince. En çokta benchi mi etkiledi

ya da aynı mantıkla tersini de söyleyebiliriz.zaten press ve row temelli compound hareketlerin tamamında çalışıyor omuz,bu yüzden ekstra çalışmanın gerekliligi bir çok kas grubuna göre az olmaz mı? :) estetik amaçlarınız varsa omuz çalışın ya da en basit mantıkla sakatlık önleme amaçlı omuz çalışın.ama özellikle başlığı açan @furkan9702'ninki gibi compound hareketler içeren ve yüksek frekansa dayalı bir idman sisteminiz varsa ve amaç genel güç/performans/kas kazanımıysa çok çok gerekli denilebilir mi?tartışılır...

Back
Yukarı