omuz çalışırken biceps ağrısı

merhaba arkadaşlar body e başlayalı 3 hafta oldu.17 yaşındayım sorum şu:::: omuz kanat vs bölgeleri basarken yani şu hareketler
FRONT PULL DOWN (MAC)
LAT. PUL DOWN 4 SET 10 TEKRAR
MAC. ROWİNG.
kollarım omuzum, sırtım,ve kanat dan daha fazla ağırıyor.hareketleri doğru yapıyorum hocayada sorudm.aynı durum bench press basarken arka kolda da oluyo bunun nedeni nedir

Sebebi su: sen sirt calisirken biceps de calismak zorunda ve arka omuz disinda omuz da calismiyor orda pek soylediginin aksine ve eger onceki gun biceps calisip o bolgeye zarar verdiysen zaten kendini onarmakta olan lifleri bir kez daha yirtarsin ve aci hissedersin o bolgede olay bu:)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bu arada sirt kasin cok buyuk degil ve hissedecek duzeye gelmemisse fazla agri hissetmezsin diye dusunuyorum baslangicta bende oyleydi ve simdi kas ele avuca gelecek kivama geldikten sonra hissediyorum:D

İterek sırt çalışamazsın sırt antremanı çekmeli olur bu durumda biceps ve omuz kaslarında kasılır . Biceps sırt ve omuza göre daha küçük bir kastır üst kolun 3 te 1 i biceps dersek 2 si triceps tir zaten . Bu yüzden göğüs antremanında kolda fazla ağrı hissetmezsin . Normal kiloda hareket formunu normal hızda uygula kas kütlen arttıkça biceps e daha az yük binecek ve hareketi dengelemek için kullanmış olacaksın

Kardesim senin ne yaptigini bilmeden nasil yorum yapalim:) hocan frlan yok mu bi ona sorsan ya:)yoksa hareketlerin yapilis videolarina gozat.zamanla kaslarin buyudukce onlari hissetmeyi de ogreneceksin ama daha erken bunlar icin.hareketlerin yapilis mantiklatini kavramaya calis;kendine sor mesela lat yapinca neden biceps calisir? Cunku kol eklemi de devreye girer ve sirt hareketlerinde gecerli olan kolu ice dogru kapama gorevini biceps ustlenir.tersi de triceps tabii.kullan o beyni:D

Başlık ismi- içerik ? Omuz çalışırken biceps aģrısı demişsin sırt hareketleri yazmişsın :D
Sırt , bicepsle çalışır. Bicepsin çekiş gücü sonucu çalışır 1 haftaya kalmaz geçer aģrı.

Back
Yukarı