Omlet Yapmak Proteini Düşürür mü?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Burak481 tarafından 12 Haziran 2017 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. Burak481
    Offline

    Burak481 Üye

    Katılım:
    2 Kasım 2016
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Omlet yapmak (zeytinyağı veya tereyağında) haşlanmış yumurtaya göre ne değişiklik gösterir? Define olmak için atkins diyeti yapıyorum. Yumurtayı kızartmak besin değerlerini nasıl etkiler?

    Araştırdım ancak kimisi değişiklik olmaz hatta %2'lik protein artışı olur derken kızartmanın proteinin tüm değerini kaybettirdiğini söylüyor.
     
  2. chokebomb
    Offline

    chokebomb Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2016
    Mesajlar:
    86
    Beğenileri:
    24
    Ödül Puanları:
    18
    Protein değerinde %2lik artış nedir kim nasıl bu bilgileri veriyor? Hiçbir değişiklik olmaz sadece vitamin değerleri değişir. Zaten proteini eksiltecek kadar pişiriyorsan yakmışsındır o omleti yenmez

    SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  3. Muhammed Keciş
    Offline

    Muhammed Keciş Üye

    Katılım:
    15 Ekim 2016
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    bu %2 artış aslında 100 gramdan ölçülüyor çünkü omlet pişerken suyunu kaybediyor bu yüzden daha yoğun oluyor ve 100 gram içerikteki protein %2 artmış oluyor
     

Sayfayı Paylaş