omer_celik
Üye
Merhabalar haftada 3 gün fullbody çalışıyorum. Ant sonrası çok yorgun oluyorum bu yüzden karın kası çalışamıyorum. Off günlerde 3 gün Karın kası çalışmamda sorun olur mu?
Hicbir sorun olmaz daha bile iyi olur
sorun olmaz fakat çok da zorlama. neden zorlama? karın kaslarına zarar vereceğinden ya da gelişemeyeceğinden değil.
motivasyonun körelmesin, kendini darlama diye.
başarılar.
Haftada 5 bile çalışabilirsiniz slow twitch kas grubu olduğundan kendini hızlıca onarmaktadır..
Karin kasları ( abdominal) yavaş kasılan tıp 1 kas gruplarıdır (onkol,omuz gibi) ince ve kucukturler dayaniklilik ile ilgili olan başlıca adelelerimizdendir (kırmızı kaslar zaten slow twitch özellikleri ile bilinir)çok uzun süre de kuvvetlerini koruyabilirler. Aynı zamanda yorulmaya dirençli ve laktik aside karşıdırlar. Ayrıca merkez bölge olduğu icin yüksek ağırlık ile çalışmak bel kalinlasmasina yol açabilir. Daha çok yüksek tekrar ister.hayır, tıpkı diğer kas grupları gibi karın kasları da hem hızlı kasılan, hem de yavaş kasılan kas liflerinden oluşmaktadır. aynı sebepten karın kasları çalıştırılırken hem yüksek ağırlık-düşük tekrar, hem de düşük ağırlık-yüksek tekrar çalıştırılmalıdır.
Karin kasları ( abdominal) yavaş kasılan tıp 1 kas gruplarıdır (onkol,omuz gibi) ince ve kucukturler dayaniklilik ile ilgili olan başlıca adelelerimizdendir (kırmızı kaslar zaten slow twitch özellikleri ile bilinir)çok uzun süre de kuvvetlerini koruyabilirler. Aynı zamanda yorulmaya dirençli ve laktik aside karşıdırlar. Ayrıca merkez bölge olduğu icin yüksek ağırlık ile çalışmak bel kalinlasmasina yol açabilir. Daha çok yüksek tekrar ister.
Hayır efendim, tüm abdomimal bölgenin tek bir kas türünden oluştuğunu söyleyemezsiniz. Her iki tür kas grubu da vardır core bölgesinde. Zaten sürekli düşük ağırlık-yüksek tekrarla çalıştıktan sonra kaslar zamanla direnç gösteremeyecektir. Bu da yeteri kadar büyük karın kasına sahip olmayan kişilerde yeteri kadar ortaya çıkmayan ve/veya büyümeyen karın kasları sorunu yaratacaktır. Karın kaslarınıda hipertrofi sağlamak isteyen insan illa ki progressive overload yapmak durumunda kalacak.
Diğer taraftan yüksek ağırlıkla karın çalışan kişiler yediğine içtiğine dikkat ediyorsa, antrenmanlardan sonra kısa kardiyolar yapıyorsa beli falan da kalınlaşmaz neden kalınlaşsın? Genellemeleri ve kesin yargıları bir kenara bırakmak lazım.