Normal Bir Erkeğin Boyu Kaç Yaşına Kadar Uzar?

Normal Bir Erkeğin Boyu Kaç Yaşına Kadar Uzar?

• Total voters
    1.714
boy uzaması benim bildigim ergenlikten cıkısla alakalı standart olarak ergenlik 12-18 yas arasında olmasına ragmen bende 13-22 yas arasında gerceklestiki 20 ile 22 yas arasında spor yaparak 4 cm daha uzadım (duzenli spor -iyi beslenme ve genetik yapımdan dolayı ama bu herkeste gecerli degil yani 24 yasına kadar ergenlikteyseniz boyunuzda uzayabilir..bunu tabiki en iyi doktorlar bilir...

ayak tabanlıkları ayakkabıyı tamamen kaplıyor bu nedenle tavsiye etmiyorum.özellikle hava yastıklı siyah olan tam bir fiyasko kesinlikle almayın.böyle ürünlerin neden satıldığını bilmiyorum ama hiç bir ayakkabıya olmuyor.yazık ya paralara.beyaz olanı bilmiyorum.

Yorumlara şöyle bir baktım da bu konuda çok cahil olan arkadaşlar mevcut.Öncelikle bilimsel olarak 22-23 e kadar uzar.Ama bu herkezin böyle olacağı manasına gelmez.Sakallada alakası yoktur.Sakal ayrı birşeydir.Birinin 24 yaşına kadar çıkmaz birinin 12 yaşında çıkar.12 yaşında çıkan 24 yaşında çıkandan daha mı kısa olacak:DHyr daha uzun olanlarda mevcut.Bir insanın 18 yaşındaki boyuna bakıp bu kadar olursun hiç uzamazsın demekte yanlış.ne olacağını doktorlar bile kestiremezken alt sayfada %99 171 olursun diyen adama rastlıyorum.Kimse bilemez.Sakal çıkar 10 cm uzar çıkmaz hiç uzamaz.Bazısının ergenliği kısa sürer bazısının uzun.bazısı babasından 15 cm uzun olur bazısı olmaz.hepsi genetik ama baba anneyle alakalı demek değil illa.genetiktir amcanıza çekmişsinizdir.bir nevi tombala.Ama plates,spor sağlıklı beslenme ile boyunuzun uzaması dursada 3-4 cm uzar.Uygun nefes alıp vermek omurda akordiyon etkisi yapar ve düzeltir böylelikle uzar.25 yaşındaki biride duruş bozukluğunu giderir uygun kültür fizik plates hareketlerini yaparsa 2-3 cm uzar anlıyacağınız.

Önemli olan, kalıcı olan bacak boyudur.kaburgalar, omurilikler açılsa bile bunların geçici olduğu doktorlarca dile getilir.integral gibi çokbilmiş arkadaşların, kendi cehaletlerini de görmeleri gerekir.

Önemli olan, kalıcı olan bacak boyudur.kaburgalar, omurilikler açılsa bile bunların geçici olduğu doktorlarca dile getilir.integral gibi çokbilmiş arkadaşların, kendi cehaletlerini de görmeleri gerekir.

İyide ben platesle uzama kalıcıdır demedimki.omurgada okordiyon etkisi yapar,duruş bozukluğunu giderir dedim.Ama bende hata anlamayana anlatacaksın illa herşeyi söyliyeceksin.Platesin uzattığını söyleyen makalelerin hemen art paragrafında şu cümle geçer.Ama bu tür uzama kalıcı değildir.Belli bir yıldan sonra bıraktıktan sonra eski boyuna geri gelinir.o kadar şey yazdım sondakine bahane bulmuşsun.Neden böyle tipler var bu forumda anlamıyorum.Bu söylediklerim benim bilmişliğim değil,bilimin bilmişliği.Benim tek farkım çevremdekileri gözlemem ama abuk subuk uydurma şeyleri değil bilimsel makaleleri dikkate almam.Yanlış yapanıda uyarırım çünkü biri çıkıp 18 yaşındaki birine veya 15 yaşındaki birine en fazla şu kadar uzarsın veya hiç uzamazsın der ve o adamın iç dünyasını parçalar,özgüvenini kaybetmesine yol açar,tam ergenlik ortasında boy takıntısı oluşmasını sağlarsa.ben o adama karışırım.Çünkü o bi genci bir sözüyle belkide farketmeden bunalıma sokmuş oluyor.Ayrıyetten o birey büyüdüğü zaman ne olacak biliyormusun bu salak bilgilerle kendi çocuğuna 8-9 yaşındayken aynen şöyle diyecek:Oğlum şu peyniri yesene şu sütü içsene diyecek ona zorla yedirecek çocuğu ağlatacak pisikolojisini bozacak.O çocuk sonra belki baba düşmanı olacak.ve bu durum böyle uzuyacak.Neden bir yanlış bilgi bu kadar yıkıma yol açsın.Üstelik adelet mi bu?Bir cümle eksik yazdık diye mi bilmiş cahil olduk?diğer yazdıklarım yanlış mı?onlara bir bahane bulamadığına göre doğru olduğunu kabul ediyorsun.o zaman bir profesör bir konuşmada bir kelimeyi söylemeyi unutursa bu onun cahilliğimidir yoksa ona cahil diyen dinleyicinin kompleksimidir?Cvb vermene gerek yok cvb verme ayağına gene zırvalıyacaksın

beyler bn 14.5 yasındayım boyum 1.84 annemin boyu 1.55 babamın 1.75 gibi boy hesaplama formülü diolar anne + baba boyu bide erkekse +13 kızsa -13 die ozmn bnm boyum 169 çıkıo :S ama annemin dedesinin noyu 2 metreymiş...
:lol:hyper_

ya arkadaşlar o 21 yas bilmem ne biraz fake. genel olarak 18 inden sonra uzayan pek olmaz malesef. olsada 1-2 cm belki. boyu pek kafanıza takmayın sonuç olarak Allah vergisi. kaslı olup hoş görünmek sizin elinizdedir ama boyunuza yapabileceginiz pek birşey yok. tabi pes etmeden asılmak lazım spora oldugu kadar.

integral

biz aynı şeyleri savunuyoruz ama hala kendini olduğundan üstün gösterme çaban,büyüklük komplexin ve entellektüel yetersizliğin nedeniyle çocukca bi savunma içindesin.ben boyun sakal ve benzeri etkenlerle sadece göz kararı anlaşılabilceğini söyledim.kimseye senin sakalın var uzayamazsın demedim! lütfen galeyana gelip, sözleri çarpıtma ve adam gibi bel altı vurmadan savun kendini.hadi bakalım kolay gelsin

mrb bn fırat sorunum boyum

yaşım 16

basketbol sık olmasada oynuorum .. badminton oynuorum evdeki tavana deymeye calısıorum süt içiorumm.. boyum 1.65 dha uzarmyım

babmın boyu 184 annemin boyu 155 :/:(

Arkadaslar ben 16.5 yasındayım boyum 168 boyum bundan sonra ortalama kaç santim uzayabilir ben boyumun 175 olmasını çok istiyorum bu mümkünmü yardım ederseniz sevinirim ::::

boy uzamasının kişiye kişiye genetik, beslenme vs şartlarına bağlı olduğunu söylememe gerek yok sanırım..
bu yüzden kim nekadar uzar bunu ancak zaman gösterir..doğru beslenin ,spor yapın..

meraba arkadaşlar benim yaşım 19 boyum 1.83 kilom 70 askere gitmeme 9-10 ay falan var ve ben askere gitmeden sizce uzarmıyım yada askerdeyekn ne olur bilgilendirin ne yapmam lazım boyum sizce en az daha kaç cm uzar ben 1.90 yada 1.88 filan olmayı hep hayalimdeki boy ne yapmam lazım ne olur destek ne olur aydınlatın hergün zıplarsam nerde olursam olayım uzarmıyım yada günde kaç defa zıplarsam uzarım ..???

bu boyunu kafaya takanların boyu galiba hiç uzamıyor ha... ben boyumu ilk defa 25 yaşımda ölçmüştüm :) şimdi 27 yim.. ergenlikte boy filan alakam yoktu hiç ne ilginç aslında... şimdi takıyorum kafaya :) obsesif gibi ama bu yaşta da taksam ne takmasam ne! belki 190cm den uzun olur muyum, uzar mıyım 2-3cm daha hayali mucize de olsa sürer gider! ütopya işte :)

Back
Yukarı