NesquikLi Süt ..?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RoMaNS
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben acikcasi icinde basit seker olan yiyecek ve iceceklerden uzak durmanizi tavsiye ederim.

Bu cok genel bir yol gösterici kural olabilir. Basit sekerler glükozdur. Vücuda giren her karbonhidrat glükoza dönüstürülür. Glükoz da yakilmadigi zaman yaga dönüsür.

Yulaf da karbonhidrattir.. ancak komplekstir..glükoza dönüstürülmesi zaman alir ve uzun süre enerji saglar..

Basa dönecek olursak nesquickteki karbonhidrat basit sekerdir ve vücuda glükoz olarak girer, yani yaga dönüsmeden sadece bir asama önceki haliyle girer vücuda.. Hizli birsekilde yakilmayinca yag olarak depolanir.

Bence de basit sekeri cok sinirli tüketin.

saygilar

supplementlerin hepsi yapay olabilir, ama onlar daha kaliteli işlemelerden geciyor...nesquik dedigin tozun maliyeti cok düşük....o yüzden supplementlerle kıyaslamak pek dogru olmaz....

Bu kadar yorumdan sonra anLaşıLan sütü süt gibi iceceğiz .. ÇocukLuğumdan beri sütü nesquikLi içtiğim için , biraz tuhaf geLecek .. Madem zararLı , İçinde Barındırdığı madde vucutta yağ yapar diyorsanız .. BırakaLım o zaman :S ..

Ben bugün 1.90 boya ulaştıysam nesquikli süt sayesindedir.Hiç zararını görmedim bu zamana kadar.Tersine yararı var

nesquik nestle nin ve nestle de almanların bildiğiniz üzere...yanlış hatırlamıyosamnestle ürünlerinden birinde insan sağlığına zarar verebilecek düzeyin üstünde bi bileşen bulunmuştu geçtiğimiz sene..o ürünün satıldığı üklede firma ilgili ürünü topllattı....bu kadar kontrollü bi markaya güvenemiyosak ülkemizde aç gezmemiz gerekir...saydam ın bahsettiği basit şekeri kısıtlı kullanmak fikrine katılıyorum ama bu içinde basit şeker bulunan tüm ürünler için geçerli olmalı..

nesquik nestle nin ve nestle de almanların bildiğiniz üzere...yanlış hatırlamıyosamnestle ürünlerinden birinde insan sağlığına zarar verebilecek düzeyin üstünde bi bileşen bulunmuştu geçtiğimiz sene..o ürünün satıldığı üklede firma ilgili ürünü topllattı....bu kadar kontrollü bi markaya güvenemiyosak ülkemizde aç gezmemiz gerekir...saydam ın bahsettiği basit şekeri kısıtlı kullanmak fikrine katılıyorum ama bu içinde basit şeker bulunan tüm ürünler için geçerli olmalı..

nestlenin Türkiye'ye gelen ürünlerine ekstra madde kattığı kanıtlandı. ve çikolatalarda gen bozucu madde bulundu. nestleden uzak durun ama nesquik bende düşünüyorum.

• Like
Reactions: krn
nestlenin Türkiye'ye gelen ürünlerine ekstra madde kattığı kanıtlandı. ve çikolatalarda gen bozucu madde bulundu. nestleden uzak durun ama nesquik bende düşünüyorum.
bu konu hakkında bir kaynak gösterebilir misin?

supplementlerin hepsi yapay olabilir, ama onlar daha kaliteli işlemelerden geciyor...nesquik dedigin tozun maliyeti cok düşük....o yüzden supplementlerle kıyaslamak pek dogru olmaz....

supplementlerin daha kaliteli işlemlerden geçip geçmediğini bilmiyoruz. ve sonuçta işlemden geçiyor ikisi de. işlemden geçmeleri yeterince kötü

ya arkadaslar 2 sene önce nestlenin çalıştıgı fabrikanın atıklarından mı ne tespitler yapılmıştı hatta...haberlerde cıkmıştı ama isim verilmemişti....

birde içinde kafein var yani kafein vicutta protein salgılanmasını engelleyen bir madde cikolata kahve
kola nesquik veya diğer gazlı içecekleri bence hiçbir insan tüketmemeli

ayrıca aspartam denilen yapay tatlandırıcı, bu nesquik olsun bu tozlu içeceklerin içinde fazlasıyla bulunuyor...aspartamın nasıl birşey oldugunu anlatmama gerek yok herhalde...unutkanlıktan tutunda, görme bozuklukları, adet düzensizliği, kan kanseri, sinir, husuzluk gibi bir sürü yan etkileri var...kısacası bu sporu sevyrsanız biraz daha fedakarlık yapıp o sütü oldugu gibi içmeye çalışın arkadaslar...en dogrusu bu...

hmm benim aldığım kutuda içinde aspartam olduğu yazmıyor özellikle kontrol etmiştim. Sen söyleyince internette araştırdım. Gerçekten de aspartam içeriyormuş. Aspartam deyince sular durur bende. Sütü sek içicez demek ki artık.

Arkadaslar 100 gr minda 7 gr mi ne seker olmasi lazim bizim burda yapcamiz sey 1 lt sute 1 tatli kasigi nesquik yani bundanda bi sey olcagini sanmam ki extradan vitamin aliyoruz ve ant. sonrasi belki aranizda sporcu icecekleri uzum suyu vb. icenlerden cok daha iyi bi glikojen doldurucu olacaktir ki ben ole yapiyorum ve faydasi var

250 ml sut
250 ml maden suyu
1 cay kasigi cilekli nesquik
yarim cay kasigi tarcin-zencefil

Tad muhtesem
Seker seviyenizi duzenlemede bire bir

oldugunu dusunuyorum.

Son düzenleme:
Alacağınız protein miktarı ile kalori miktarını kıyaslayın lütfen bence 7gr Protein için değmeyecek bir kalori alıyorsunuz ve yazdıklarınıza göre Kilo problemleriniz mevcut. Süt içmeden de gayet beslenme oluşturabilirsiniz başka bir süt ürünü kullanın mesela yoğurt tavsiyem evde kendiniz yapmanız çok zor değil emin ol raf ürünlerinden 10 kat daha sağlıklıdır. Kilo yaparmı sorusu için nesquik adına yapacağını düşünüyorum ama besin değerlerini incelemedim hiç.

Alacağınız protein miktarı ile kalori miktarını kıyaslayın lütfen bence 7gr Protein için değmeyecek bir kalori alıyorsunuz ve yazdıklarınıza göre Kilo problemleriniz mevcut. Süt içmeden de gayet beslenme oluşturabilirsiniz başka bir süt ürünü kullanın mesela yoğurt tavsiyem evde kendiniz yapmanız çok zor değil emin ol raf ürünlerinden 10 kat daha sağlıklıdır. Kilo yaparmı sorusu için nesquik adına yapacağını düşünüyorum ama besin değerlerini incelemedim hiç.

Back
Yukarı