Granül kahveler, 3 ü 1 arada ya da 2 si 1 arada gibi ürünlerde kullanılan kahve kaliteli kahve değil, hatta tam olarak kahve bile değil. Ayrıca kahve içeceğim diye gereksiz şeker ve toz krema almanın mantığı yok bence. 1 pakette 15 gr şeker var. Amaç, kahvenin metabolizma hızlandırıcı etkisinden yararlanmak ya da açlığı bastırmaksa bence filtre kahve tercih edilmeli. Şekersiz içemeyenler aspartam ve sakarin içermeyen tatlandırıcılardan ilave edebilir içine, tabii ki tatlandırıcıların yararlı olduğunu iddia etmiyorum ama kötünün iyisi. Türk kahvesini de taze çekilmiş olarak alma imkanınız varsa öyle alın derim, ya da biz evde kahve için el değirmeni bulunduruyoruz, taze taze kendimiz çekiyoruz. Her ne kadar Türk kahvesi faydalı olsa da hazır pakette aldıklarımızın içinde katkı maddeleri var, hatta bize kahve niyetine ne satıyorlar merak ediyorum, taze çekilmiş kahve içince arasında fark olduğunu anlıyorsunuz. Ben günde 2 Türk kahvesi bir de 1 bardak filtre kahve içiyorum, şekersiz-kremasız. Gün içinde beni hem dinç tutuyor hem de açlığımı bastırıyor. Ketojenik diyet yapılıyorsa 3 ü 1 arada içilmemeli, ketojenik diyet yapmayanlar da illa ki içeceğim diyorsa 2 si 1 aradanın şeker içeriği daha düşük, o içilebilir.