Nereye kadar dayanabileceğiz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan IGO
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çok güzel bir yazı ben 13 yaşında başladım 14 yaşındayım şuan annemle hala tartıştığımız oluyor fox tvdeki smacdown güreşçilerini görüyor ve diyorki ONLAR'dan yetiştirmiyorum :D Çoğu zaman yemek konusunda bunu söylüyor .

• Like
Reactions: IGO
şuanki psikolojimi yansıtıyor bu soru tam olarak. dün akşam arkadaşımla konuştuk para biyanada yıllarınızı verdikten sonra verdiğiniz bir ara herşeyi eski haline getirecekse bu sporu ne kadar yapabilirizki?

• Like
şuanki psikolojimi yansıtıyor bu soru tam olarak. dün akşam arkadaşımla konuştuk para biyanada yıllarınızı verdikten sonra verdiğiniz bir ara herşeyi eski haline getirecekse bu sporu ne kadar yapabilirizki?

Yaptığınız süre boyunca size kendinizi iyi hissettirir.

Bıraktıktan sonra aynada bi kendinize bi de bırakmadan önce çekmiş olduğunuz foto.lara bakarsınız...

• Like
Reactions: Azi
eger amac fitness ise sorun yok sanırım
fakat v.g kısmı zor gerçekten.

ben hayatım boyunca fit bir insan olmayı hedefliyorum ve bu hedefimden kimse beni döndüremez sonucta.
yapmam gereken disiplinli besin ve disiplinli spor bu kadar basit

işe girdigim zaman alırım eve set tamamdır
haftasonu koşarım .
hafta ici havuza giderim vs..

Güzel yazı gerçekten, maddiyat vurgusuna baştan sona eyvalla katılıyorum fakat bırakınca balon gibi söneceğim konusu biraz tartışmalı...

Tamam küçüleceksiniz ama en fazla genetik sınırlarınız dahilinde fit bir vücuda kadar gerilersiniz!
Ki Vg ile yaptığınız devasa ölçüler zaten normal değil, doğal değil yani, genetiğinize ve sınırlarınıza aykırı sonuçta...
Yani bu zaten sınırınızın üstünde olan haliniz geriledi diye oturup ağlamak?!?

Müsabık duayenler arasında yarışmaları bıraktık dan yıllar sonra bile hala kaliteli ve hoş bir vücuda sahip olan örnekler çok arkadaşlar, en basit aklıma gelen 2 örnek Yates ve Zane dir...
Yani bütün ömrüm boyunca podyumdaki ölçülerde ve parçalılık da, ayrıntıda dolaşacağım isteği zaten biraz ütopya değil midir ?;)

Tamam herşey çok güzel yazı takdire değer. Fakat zaten her ne olursa olsun ne yaparsak yapalım bu salon ve yiyeceğimize verdiğimiz paraları hayatın diğer noktalarında harcamıyormuyuz ? Spor yapmasak ortam yapıp içki içmez miyiz yada arkadaşlarımızla bir bara gidip ayda spora harcadığımız paraya yakın para harcamayacak mıyız ?

Bu da benim görüşüm... Saygılar

Sonuna kadar haklısın bende imkanlarım yüzünden pek birşey yapamıyorum. Elektirik su internet derken elinde 50-60 tl kalıyo şimdi ben gidipte ben spor yapıyorum bana şunu alın diyemem

• Like
Reactions: Azi
geleceğide düşünerek evinize cebinizde para olunca azar azar ağırlık alın
bi ay dumbell takımının 10ar kg mı
sonra 5-10 daha derken bi bakmışsınız bide dumbell setiniz olmuş
sehpa vede bar takımınıda tamamlayın
bide kolon barfiksi gibi bi barfiks taktınızmı ohh
tamamdır
gerisi size kalmış
hırslı biriyseniz vg salonundaki gibi kendinizi geliştirebilirsiniz

Yazını beğenerek okudum. Malesef ülkemizde vücut geliştirme sporunu yapmak avrupa yada amerikaya göre çok zor. Ülkemizdeki genel gelir durumu zaten belli. Supplement fiyatları Avrupanın, Amerikanın 2-3 katı düzeylerde, Yurt dışından satın almayıda nerdeyse imkansız hale getirdiler, hadi onuda geçtim seninde belirttiğin gibi vg için en gerekli besin olan et ürünleri ülkemizde dünyanın en pahalı fiyatlarından satılmakta. Amerikan vatandaşı 5000 dolar maaş alır aylık 250 dolar ile ihtiyacı olan bütün supplementleri alır. Kendimden örnek verecek olursam ben aylık ihtiyacım olan gıdaları ve supplementleri alsam maaşımın yarısından fazlası gider. Sonra derlerki bu ülkede bu spor gelişmiyor, Salona gelen bir sürü genç tanıyorum bizlerden gördükleri wheyi, aminoyu beslenme programımızdaki besinleri alma imkanları olmadığından heveslerinin kaçıp bu sporu bıraktıklarını biliyorum. Umarım gelecekte bu sporu yapmak için şartlarımız daha iyi olur...

bende zorlanmaya başladım salon aidatı senelik verdim onu saymıyorum aylık personal derse 500 tl, büyüme hormonu ve anabolizan masrafı aylık 800-1000 tl arası, supplement masrafı 400-500 tl benzini saymıyorum , beslenmeyi saymıyorum allah sonumuzu hayretsin :)

Çok güzel yazı olmuş.
Bu sporu severek yapıyorum ama malum Türkiye durumları kısıtlı.Bu sporun nankör olduğunu düşünüyorum,bende karın kası takıntısı var. 2 aydır ağır bi antremanla karın kaslarımı öyle böyle çıkardım.Şuan 3 haftadır karın antremanı yapmıyorum aynanın karşına geçtiğimde karın kaslarımda bi azalma olduğunu gözlemleyince hayal kırıklığına uğradım,morelim hiç olmayacağı kadar bozuldu.Fakat vg artık benim hayatım oldu bu zorlu koşullara karşı gidebildiğim yere kadar gidicem.

Bu sporu sağlığım ve maddi durumum el verdiği sürece yapmayı düşünüyorum ve ilerde Allahım erkek çocuk nasip ederse onu da bu spora başlatacağım. Çünkü bu spor dünyanın en güzel sporu.

Mustafa Mohammad

attachment.php

Nereden nereye değil mi?

bu adam ya hep ya hiç demiş sanırsam
bi açıklama yapmışmı hastalık vs yüzündenmi bırakmış
bırakırsa doğal olarak gidecektir
3 yıl az değil
anladığımkadarıyla barfiks bile çekmemiş
tercih meselesidir
saygı duymak lazım
ama ben sağlık vs çok büyük bi sıkıntı olmazsa Allah nasip ettiği sürece yapmak istiyorum

nekadar saçma bi yazı zaten bunu yapan bunu göze alıyor göze almıyan zaten başlamasın sanki sadece zararı var gibi yazmışsın amaçsız bir yazı.

nekadar saçma bi yazı zaten bunu yapan bunu göze alıyor göze almıyan zaten başlamasın sanki sadece zararı var gibi yazmışsın amaçsız bir yazı.

Bak bakayım yukarda DERTLEŞME yazısı var mı yok mu? Bu ne demek sayın TROLL? Abimiz zamanından kısmış güzel bir yazı yazmış senin böyle bir cümle sarfetmeye hakkın yok.Almayan zaten başlamasında ne demektir body sadece iri cüsseli vücutlarmıdır bir insan bu sporu sağlığı içinde yapabilir sen ve senin gibi plajcılarda yapabilir. Sen şimdi git protein tozu al ve hemen şiş hadi troll bey hadi

Gidişat kötü azim de biryere kadar :)

Evet maalesef bigün tamamen bu sporu bırakacağım tahminim üniversite okuduğum için bu dönemde devam eder bırakır tekrar başlarım tekrar bırakır tekrar başlarım ama iş hayatı girip askerlik evlilik zamanı gelince tamamen bırakırım herhalde ama o zamana kadar hayatımın en önemli dönemi olan işimi ve eşimi seçtiğim zamanda bu vucuda ihtiyacım var özellikle kızlar beni hiçbirşeyin motive edemediği kadar motive ediyor.

IGO masrafları azaltmak elinde aslında. Mutlaka takviye almak istiyorsan büyük boy protein tozu yeter ki, bunun maliyeti aylık 50 TL eder. Pro ile aminoyu beraber kullanmak şart değil. Tavuk gibi yeme içme olayına gelirsek, zaten bu sporu yapmasak da yemek bir zorunluluk. Yani 400 TL olarak çıkarttığın masrafı 200 TL'ye indirebilirsin.
Admin arkadaşımız Diez şöyle demiş: "VG.den emekli olmuşluk yoksa insanın içindeki 'birgün çok irileşeceğim' umudu asla bitmiyor ve insanı ayakta tutuyor." Bu söze katılıyorum. Ben de, VG'yi insanın gölgesini kovalamasına benzetiyorum. Antreman sonrası, o antreman şişkinliği ile aynaya bakarız ya. O halimizi yani antreman şişkinliği halini doğal halimiz haline getirmeye çalışırız. Oysaki ne kadar aşama kaydetsek de antreman sonrası şişkinliğimize ulaşmamız imkansızdır, çünkü o hep bir adım öndedir.

• Like
Back
Yukarı