extensor dedi:fırat seni tebrik ediyorum ancak inan benim arkamda durduğun için değil
4. sayfadan beri asıl anlatmak istediğime yorum yapan ilk kişi olduğun için
teşekkür ederim
extensor dedi:karasan sana sadece gülüyorum :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
extensor dedi:yazılanları bir daha oku bakalım bu iki konudada kaç kere özür dilemişim yaptığımın yanlış olduğunu belirtmişmiyim iyice bir daha oku derim yoksa bu şeklde komik duruma düşüyorsun![]()
extensor dedi:arkadaşlar öncelikle yaptığım bir yanlışı düzeltmek istiyorum yazımda kürt kelimesini kullandım gerçekten büyük bir yanlış yapmış oldum arkadaşlar ben insan ayrımı yapan birisi değilimdir öyle biri olsam bile burası böyle sözler söylenecek bir ortam değil elbette. yanlış anlaşılmasın benim bir çok arkadaşım olmuştur (kürt) ve çok sevdiğim değer verdiğim insanlarda vardır aralarında. ülkemize hizmet eden bir çok kürt doktor ve hatta profesorler bile vardır ben orada kullandığım kürt kelimesi yerine cahil kelimesi yazmam gerekirdi tekrardan özür diliyorum ancak bu konuda onca hakareti işittikten sonra da bu şekilde uyarı almak beni gerçekten üzdü bunuda belirtmek istedirim
saygılarımla
extensor dedi:atlas yani artık ben sana birşey demiyorum kardeşim tek amacın konuyu saptırmakmı senin yada bu konuda daha fazla yorum yapılmasını istemediğim için mi böyle saçma sapan konuşuyorsun ben tarih hocamdan duyduğumu aynen ilettim daha iyi bildiğini iddaa ediyorsan size özel bir buluşma ayarlıyayım onunla konuş ama ben bu konu hakkında daha fazla birşey duymak is-te-mi-yo-rum dostum sonuçta sende çok iyi biliyorsun ki kürtler tarih boyunca osmanlı topraklarında barış ve huzur içerisinde yaşadılar onlarda bizim birer kardeşimiz kurtuluş savaşında yaptıklarını kim inkar edebilir(gerçi belli olmaz sen sırf konuyu saptırmak amaçlı yapabilirisin) bence bu tarz mesajlar yazacağına uygarlık hakkında yazdığım mesajı oku ve ona mesaj at
ayrıca atlas rica ederim kürt konusunda bana cevap yazma tamam![]()
extensor dedi:ewet arkadaşlar inanıyorum ki yazdığım uzun mesajı bir çoğunuz okumadı ardından gelen mesajlara ve konunun tamamen sapmasıyla değişik yorumlara değişik yorumlar yapıyorsunuz öncelikle hepinize tek tek cevap vereyim arkadaşlar
1- masteer abi öncellikle kullandığın güzel türkçeden dolayı sana teşekkür ediyorum bu güne kadar bana çocuksu davrandığımı söyleyen ilk ve tek kişisinbununla beraber belirtmek istiyorum ki yazı yazarken verdiğin dikkati mesajları okurken vermiyormuşsun gibime geliyor kavgacı bir insan olmadığımı söylememe rağmen beni insanlara o şekilde lanse etmeye devam ediyorsun bak ben sana en iyisi yazayım........ iyice düşündüm ilk kez orta okul son sınıfta kavga etmiştim bir futbol maçı yüzünden gerçekten saçma sapan bir olaydan dolayı bir çocukla kavga etmiştim ben öyle aval aval bakınırken bana bir vurmuştu kii
.... sonra ben karşılık vermeye çalışana kadar herkez bizi ayırdı zaten elmacık kemiğimin üstü şişmişti
ama ben olayın uzatılacak kadar önemli olmadığımı düşündüğüm için olayı öylece kapadım çocuk bana vurduğuyla kaldı bense yediğim yumrukla sonra abi bir roman mahallesinden geçerken gecenin bir yarısı o kavgayı hiç unutmadım iki sene kadar oldu yanımda 200.000 lira (20 yeni kuruş) 2-3 kişi geldi para istediler 20 yaşlarında falan ben o 200.000 lirayı vermedim diye bana 2 ton dayak atmışlardı üçüncü ve son olarakta geçen yıl bu zamanlar yine kız arkadaşımla beraber metrodayken birisi yanlış birşeyler yaptı(özel) onu gerçekten deli gibi dövmüştüm ( abi bana herşeyi yapabilirler pek birşey yapmam ancak kız arkadaşım canımdan daha değerlidir ben onun için bırak kavga etmeyi ölümü bile göze alırım) son kavga içinse gerçekten haklısın galiba abi bütün herşey üst üste geldi o aralar ve kızda bana küfür edince öyle oldu normalde asla kıza karşı kaba kuvvet kullanmam birde bir kaç gün osinirle yine olsa yine yaparım diye düşünmüştüm ama şimdi gerçekten haklısın hiç yapmaya bilirdim
extensor dedi:astor sense demişsin ki ( öncelikle düşüncelerine saygılarımı sunuyorum)
1. kürt konusu: arkadaşlar o bir yanlışlık oldu şahsen ben olsam bu şekilde uyarıda vermezdım(yinede karara saygılıyım) dikkatle okursanız ben kürtlerin hepsi böyledir diye birşey yazmadım (ayrıca kürtlerde bir türk boyudur onların bir çoğu sadece kışkırtıldıkları ve kandırıldıkları için bazı yanlışlar yapmaktalar) ben sadece bir takım cahil kesme hitaben söyledim o kelimeyi ve ardından gelen bir mesajımda ise bu ülkeye çok sayıda hizmet etmiş kürtlerinde bulunduğunu belirttim doktorlar profesörler çok yakın bir arkadaşım olduğunuda belirttim ancak ben mütemadiyen bu sorunla karşı karşıya gelmek ve devamlı özür mesajlarıda yazmak istemiyorum bu son olsun ve bu konu kapansın
2. kız konusu: insanlığından şüphe ettiğimi belirtmişitm sanırım o kızında yinede yapmamam gerrektiğini söylemeliyim
3. benim düşünce tarzım veya senin deyiminle (ideolojim): ise uygar dünyaya gayet uygundur senin uygarlık dediğin benliğini kaybetmekse haklısın ben o zaman uygar değilim arkadaşım ben uygar olacağım diye kişiliğimden köklerimden ve atalarımın bana bıraktıklarından ödün vermek istemiyorum arkadaşım sizin batılılaşmak uygarlaşmak dediğiniz şey tv de gazete de her gördüğü erkeğe (kendi kişiliğine hakaret ederek) saldıran TÜRK kızları ise ben uygar değilim sizin batılılaşmak dediğiniz batının aklını değilde mini eteğini kızlarımıza, ilginç giyim tarzını gençelrimeze özendirmekse ben yine uygar değilim senin uygarlık dediğin her gece barlarda baba parası yemekse ve her geceyi başka bir kızla geçirmekse ben yine uygar değilim vs vs vs vs ha senin uygarlık dediğin avrupalılar gibi kitap okumaksa ben uygarım bilgisayarı interneti kullanmaksa yine uygarım her gün bir gazete okumaksada uygarım sinema tiyatroları takip etmekse uygarım genel kültürümü geliştirmeksede uygarım her gece haberleri izlemeksede öyleyim şimdi dostum sence ben uygarmıyım değilmiyim ben öyle düşünüyorum ki bazıları bizim uygar olmamızı zaten istemiyor onların tek istediği sizde bizim gibi uygar olacaksınız diyerek bizleri kandırmak ve imanımızı elimizden almak
4. konu ise itici bir tip olduğumu söylemişsin; senin anlayacağın dilden yanıtlayayım: hiçte bile
masteer dedi:Selam Extensor,
Senı olay soguduktan sonra aklıselım ıle dusunerek olgunluk gosterdıgın ıcın kutluyorum. Insallah aynı olgunlugu zamanla
kızgınlık anında da gosterebılırsın.
Saygılar
öncelikle saydam ben bu cümleden pek bir anlam çıkartamadımsaydam dedi:bu konu da atladigim yerler oldu ama sinan soylediklerini icten soyledigine inanmiyor pek hep yarim agiz gibi
burda mimiklerden anlamissindir herhalde ayrica herkes sana ilk tepki yaptiginda hemen geri adim atmamistin,daha sonra geri adim attin ayrica kisisel saldirilardan kacinmani tavsiye ederim...saydam dedi:ben bu yaziyi görmemistim atlamisim herhalde![]()