Neden Low Carb Yapmalıyız

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gecce
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Gecce

Üye
Merhaba, çoğu arkadaş kilo vermekte zorlanıyor. Sürekli diyet yapmak sıkıcı geliyor. Bu yüzden genellikle ya yarıda kesiliyor ya da istenilen kilolar verilemiyor. Özellikle yeni başlayan arkadaşlar güzel bir diyet programı arıyor. (bende çok diyet denemiş biri olarak :) ) Ve en önemlisi ; itiraf ediyorum ben bir tatlı bağımlısıyım :D ve bu diyette abartmadan nefsimi köreltebiliyorum.

Benim daha önce bilipte uygulamadığım, Kenzo'nun yayınladığı videolar sayesinde denediğim bir diyet programı oldu. Ve güzel sonuçlar elde ettim. Kenzo 40 gün boyunca video yayınlayarak tek tek anlatmıştı bu programı. Bu arada programın adı 40 günde karın kası projesi. Peki 40 günde karın kası çıkıyor mu? %25 yağ oranına sahipseniz 40 günde değil ama 2. bir 40 günde çıkacağına emin olabilirsiniz. %15 te ise çıkacağından emin olabilirsiniz.

Peki neden low carbı öneriyorum?

1. si bu diyette yağ yakmamak imkansız gibi birşey.
2. si 6 günden sonra serbest bir gününüz var. Canınızın çektiği şeyleri rahatlıkla yiyebiliyorsunuz. Ve bu moralinizi üst seviyede tutuyor.
3. sü bu diyette aç kalmıyorsunuz. Tabii benim gibi bulktan çıkmışsanız ilk günler açlık oluyor. Fakat sonra alışıyorsunuz.
4. sü hile günleriniz olduğu için vücudunuzun diyete alışıpta yağ yakmama gibi bir durum olmuyor.

Peki dezavantajı var mı ? Ben bugüne kadar 2 kere bu programı uyguladım. Bulk dönemimde 100 kg çalıştığım ağırlığı 10 tekrar yapamıyorum, ancak 4-5 tekrar çıkarabiliyorum. Eğer 10 tekrar yapmak istersem 80 kg civarına düşürmek zorunda kalıyorum. Aslında bu bulktayken daha güçlü hissettiğimiz için kilolar artıyor doğal olarak ve aynı şekilde kalori kıstığımızda her diyette oluşan şeyler oluyor.

Peki bu diyette ne yiyoruz?

Sabah 5 yumurta (3 beyaz, 2 tam)
3 öğüne bölünecek şekilde 120 gr pirinç veya bulgur (ben bulgurdan daha çok verim alıyorum), 500 gr tavuk, salata/brokoli
Akşam son öğün 200 gr lor, 10-15 adet badem

Son günlerde 2 gün pirinç veya bulguru günlük 50 gr.a düşürüp, son 2 günde karb. yerine her öğünde 1 yemek kaşığı zeytinyağı kullanıyoruz. Bunu yapmanıza gerek yok çok zorlanırım derseniz. Fakat vücudun diyete alışmasını engellemek için güzel bir şaşırtmaca oluyor.

Tavuk ve pilavı zeytinyağı ile pişiriyorum. Tavuk için pul biber, kekik, tuz ve sarımsaktan oluşan bir sos yapıyorum ve tadı mükemmel oluyor. Antremanımı akşam yapabildiğim için 21-21.30 gibi antreman bitimi lorumu blenderdan geçirip ayran şeklinde içiyorum. Yemekten daha kolay oluyor.

Benimde başta merak ettiğim şey şuydu; bu diyette sürekli hile günleri var. bu günlerde istediğimiz şeyleri yersek kilo vermemiz durmaz mı? İşte işin güzel yanı orası. Aslında hile günlerini daha temiz tutarsanız sonuçları daha güzel olabilir ama başta dediğim gibi tatlı bağımlısı biri olarak ben bu günleri pek temiz geçirdim diyemem. Fakat ona rağmen her seferinde beklediğimden daha iyi sonuçlar alıyorum.

Kenzo bu videoları video kanalından sildi. Sanırım görüntülü görüşmeden ücret talep etmesi ve program yazması sebebiyle oldu bu. Fakat aynı platformda bu videoları yayınlayan başka kişiler var ve bende bu videoları indirmiştim. Bulup izlerseniz sizin için daha yararlı olabilir. Çok üst düzey birisi sayılmam, fakat bu diyeti bilipte önermemek, başkalarıyla paylaşmamak olmaz. Deneyin ve kararınızı verin. Herkese iyi sporlar.

Ben bu diyeti 5 ay kadar yaptım 98.5 kilodan 73 kiloya indim yanlız şöyle bir durum var. Eğer günlük carb alımını 35 gr.altında tutmazssaniz vucudu ketosise sokamazsiniz anladığım kadarıyla haftanın 1 öğünü cheat meal ile carb miktarını artırıp şaşırtma yönteminı uyguluyor bunun yerine 50 gr.carb ile başlayıp bunu düşürmek daha faydalı. Ayrıca şeker bu diyetin düşmanıdır. Ketosis denilen olgu vücuttaki şeker depolarını eritip karaciğerin keton salgılanmasını ve yag yakmasini sağlamaktır. Vücuda şeker alındığında keton salgilamasi durur.bunun yerine sabahları sade nescafenize 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı atmanız keton salınımını 5 kata kadar artırır ayrıca bu diyet karaciğeri zorlar en az 3 lt.su tuketmelisiniz. Bu diyette cheat yapmak sizi yavaşlatır. Cheat yapılan hali ketojenik diyeti. Bu diyeti 3-4 aydan fazla yapmak zararlidır. Bıraktıktan en az 6 ay sonra tekrarlanmali.Tam performans için günlük carb alımı 15 gr.olmalıdır. yağları doğal tuketmeli fındık z.yağı. tereyağı Hind. Cevap. Yağı etin kendi yağı gibi.özellikle balık bu diyette bulunmalı.omega 3 yağ yakıcı özelliktedir. Bol bol lifli gidalar tüketilmelidir. Deneyimlerim ve arastirdigim yabancı kaynaklar ile bu bilgilere ulastigimi söylemek istiyorum. Ayrıca mutlaka baslamadan test yaptırın. Degerlerinizi ölçtürün.

ağırlık çalışan biri en en kötü durumlarda bile 100 grnin altında karbonhidrat alırsa yaptığı tek şey yağ kadar kas kaybetmek olur. istediğin kadar yağ yak böyle riskli durumlar sonucunda hedefiniz elvan abeylegesse gibi bir vücut ise doğru yolda olursunuz.
sadece protein tüketerek
Kaynak:
http://www.dilarakocak.com.tr/onemli-diyet-hatalari/
Burdaki 50 gr en az önerisi spor yapmayan sıradan bir insan için.

Ketojen diyette kas kaybedilmediğine inanmıyorum uygulamamdan. Ve yağ ve çok yağlı besinler tüketmek pek hoş olmuyor. Bu diyette 100 gr civarı bir karb. alımı oluyor. Cheattede yavaşlatma olmuyor. Aksine vücut diyete alışmamış oluyor. Tabii ki daha temiz tutanlar daha fazla verim alacaktır. Ayrıca dediğin gibi günlük 3 lt su içmek şart. Her yönden faydası var. Diyette değilken bile önemliyken bu sporu yapıp fazla protein alanlar zaten günlük bu kadar su içmelidir.

Ketojen diyette kas kaybedilmediğine inanmıyorum uygulamamdan. Ve yağ ve çok yağlı besinler tüketmek pek hoş olmuyor. Bu diyette 100 gr civarı bir karb. alımı oluyor. Cheattede yavaşlatma olmuyor. Aksine vücut diyete alışmamış oluyor. Tabii ki daha temiz tutanlar daha fazla verim alacaktır. Ayrıca dediğin gibi günlük 3 lt su içmek şart. Her yönden faydası var. Diyette değilken bile önemliyken bu sporu yapıp fazla protein alanlar zaten günlük bu kadar su içmelidir.
Bahsettiğiniz diyetin ketojenik diyetle alakası yok . Ketojenik diyette kalorinin %70'-80 in yağdan alınması gerekiyor. Sizin verdiğiniz diyette yağ namına bir şey yok . Ketosise girebilmek için günde max 30 gr karb ( sebzelerden alınması gerekiyor , pilav bulgur ve ya başka bir şeyden değil ) Ketojenik diyette yumurtalar sarısı ile birlikte yenmesi gerekiyor alınması gereken yağı karşılamak için, kenzo ayırıp yenilmeli demiş . Ayrıca diyette toplam 1400-1500 kal alınıyor bu da spor yapan bir birey için gerçekten çok az.
Kısa vadede kilo verilir fakat kesinlikle çöp bir diyet.

Bahsettiğiniz diyetin ketojenik diyetle alakası yok . Ketojenik diyette kalorinin %70'-80 in yağdan alınması gerekiyor. Sizin verdiğiniz diyette yağ namına bir şey yok . Ketosise girebilmek için günde max 30 gr karb ( sebzelerden alınması gerekiyor , pilav bulgur ve ya başka bir şeyden değil ) Ketojenik diyette yumurtalar sarısı ile birlikte yenmesi gerekiyor alınması gereken yağı karşılamak için, kenzo ayırıp yenilmeli demiş . Ayrıca diyette toplam 1400-1500 kal alınıyor bu da spor yapan bir birey için gerçekten çok az.
Kısa vadede kilo verilir fakat kesinlikle çöp bir diyet.

Ben bu diyete ketojen diyeti demedim, ketojenik diyeti uyguladım dedim. 2 diyetide uyguladım, hatta dukan diyeti uyguladım, farklı farklı bir çok diyet uyguladım bugüne kadar. Low carb diyetine çöp diyorsan diyecek söz bulamıyorum :)

Ben bu diyete ketojen diyeti demedim, ketojenik diyeti uyguladım dedim. 2 diyetide uyguladım, hatta dukan diyeti uyguladım, farklı farklı bir çok diyet uyguladım bugüne kadar. Low carb diyetine çöp diyorsan diyecek söz bulamıyorum :)
Merhaba ;
Kesinlikle başarılı bir diyet değil. Bildiğiniz gibi vücut enerji olarak ilk glikojeni , daha sonra keton cisimciklerini ( yağ yapı taşı ) kullanır. Önerilen diyette , karbı düşük alıyorsunuz enerji için yağ da almadığınıza göre enerji neyden gelecek ? Uzun vadede vücut ( 2 hafta sonunda ) vücut hazır olarak kullanabileceği glikojeni arayışa geçecek . Fazla yağ almayarak (vücudun enerji kaynağı hala glikojen yağ almayıp ketosise girmediğniz için ) vücut hazır olan protein ( kas ) glikojene çevirir ve kullanır . ( eşittir kas kaybı ) Siz zayıfladım sanırsınız aslında zayıflarsınız ama fayda maliyet yaptığınız zaman sonuç çok verimsiz olur . İlk başta karb alımı az olduğundan su - daha sonra kas ve en son bir miktar yağ yakmış olursunuz .

Diyette max 100 gr karb - yağsız kas kütleniz x 1,8-1,6 gr protein ve yağ yakım için almanız gereken kaloriyi % 10 azaltıp , kalan kaloriyi de yağ ile tamamlayın . Bol miktarda sebze ve su tüketin dense o zaman diyecek bir şey yok .

Ayrıca diyetteki değerler çok gelişi güzel verilmiş . Günlük alınması gereken değerler kişiye özeldir. (Herkesin bazal metobolizması , günlük yaptığı aktiviteler farklı ) Herkesin harcadığı enerji miktarı farklı sonuç olarak . Yukarıda belirttiğim şeylerin dışında bu nedenle bile çöp :) . ( hiç yağ almayarak salgılanması gereken erkeklik hormonu , yağda çözünün vitaminleri de almıyorsunuz zaten :) )

Örnek olması açısından yazıyorum. Bu diyet kendi makrolarima göre hazırlanmıştır.
LOW CARBS DIET
KAHVALTI
HAŞLANMIŞ YUMURTA 2 ADET 100 GR.
LİPTON YEŞİL ÇAY 10 GR.
DOMATES 1 ADET 50 GR.

ARA ÖĞÜN
ÇİĞ BADEM 12 ADET 36 GR.

ÖĞLE
TAVUK GÖGÜS TAVA 1 ADET 200 GR.
ÇOBAN SALATA 1 PORS. 100 GR.
ZEYTİNYAĞI 1 Y.KAŞIĞI 14 GR.
MAYONEZ 1 Y.KAŞIĞI 15 GR.

ARA ÖĞÜN
SADE ACTİVİA 1 ADET 110 GR.
LİFALİF 1 Y.KAŞIĞI 12 GR.

AKŞAM
TON BALIĞI 1 ADET 160 GR.
MAYONEZ 1 Y.KAŞIĞI 13 GR.

ARA ÖĞÜN
CEVİZ İÇİ 6 BÜTÜN 30 GR.

GÜN SONU EKSTRALAR
KARBONHİDRAT 25 GR. SU 3 LT.
PROTEİN 116 GR. TUZ 1 Y.KAŞIĞI
YAĞ 110 GR. SODA 1 ADET
TOPLAM KALORİ 1.550 MEYVE 1-2 ADET

Sabah 2 tam yumurtadan yağ alıyorsun, her öğünde karb. alıyorsun, ve pilav ve tavuğu zeytinyağı ile pişiriyorsun. Yani yağ alımı mevcut. Her öğünde sebze/salata yiy Protein oranı zaten gayet yeterli. Ben bu programı salonda 7 kişiye uygulattım bugüne kadar. 5 i sadece kilo vermeyi amaçlayan 2 si ölçü kaybetmek istemeyen kişilerdi. 3. olarakta uygulayan benim. Ben 40 günde yarım cm bile ölçü kaybetmedim bel hariç. O da zaten olması istenen. Yarışmaya katılan kişilerin bile yaptığı diyete çöp demen hala komik :)

Sabah 2 tam yumurtadan yağ alıyorsun, her öğünde karb. alıyorsun, ve pilav ve tavuğu zeytinyağı ile pişiriyorsun. Yani yağ alımı mevcut. Her öğünde sebze/salata yiy Protein oranı zaten gayet yeterli. Ben bu programı salonda 7 kişiye uygulattım bugüne kadar. 5 i sadece kilo vermeyi amaçlayan 2 si ölçü kaybetmek istemeyen kişilerdi. 3. olarakta uygulayan benim. Ben 40 günde yarım cm bile ölçü kaybetmedim bel hariç. O da zaten olması istenen. Yarışmaya katılan kişilerin bile yaptığı diyete çöp demen hala komik :)
Bu diyette pilav yoktur tum yaglar pisirlmeden tüketilir. Unlu ve toprak altı nisasta iceren sebzeler yoktur. Örnek olarak kendi halim.

Eklentiler

• PhotoGrid_1506687308957.jpg
    PhotoGrid_1506687308957.jpg
    79,2 KB · Görüntüleme: 514
Sen low carbı yanlış anlamışsın :) Senin yaptığın diyet low carbtan çok ketosise daha yakın. Ve yanlış anlama da korunacak bir kas kütlen pek olmadığı için kastan kayıp var mı yok mu anlamakta çok zor yaptığın diyetin. Ki olmama ihtimali yok

Amacım tartışma yaratmak değil ama ; yarışmaya katılan ( anabolik hormon ) kullanan kişiler ile aynı diyeti uygulaman zaten yanlış .Ayrıca 2 yumurtadan aldığın yağ karbonhidrattan aldığın enerjiyi kıstığında toplam alman gereken kalorinin yanında çok komik bir miktar . Yemekleri pişirirken de koyduğun yağ , 10-15 grı geçmez :) ( tek öğün ) Örneğin 2000 kalori alacağını düşünürsek 120 gr yağ yemen lazım ki kenzonun verdiği diyetle 2000. kaloriyi doldursun .

Kaldı ki Kenzo da steroid kullandığı için bu diyetle aldığı sonuç hiçbir şey ifade etmiyor. Siz diyeti yapıp sonuç aldıysanız devam edin fakat başlığa girip low carb yapacak arkadaşlar , linkteki yazıyı okuyup sağlıklı bir şeyler yapsınlar.

https://www.fitekran.com/dusuk-karbonhidrat-diyeti/

ya çok affedersiniz ama adamın konusunu çorba etmişiniz...adam ne güzel low carb cycle dediğimiz yani 6 gün low carb bir gün yükleme sonra aynen devam edilen definasyon diyetini anlatmış...biri demiş sürdürülemez biri ketosis değil bu demiş...ya arkadaşlar bilmiyorsanız bari yorum yapmayın adamın anlattığı şey gayette sürdürülebilir hatta anlatılarındaki eksikler giderilirse bu diyetle müsabaka hazırlığı yapılabilir....bu diyet şekline low carb. cycle diyoruz. enerji evet nispeten düşer çünkü karb alımı azdır ama ketosis gibi 50 gram altında değildir. bizler müsabakalara hazırlanırken piramit yaparız...burda yağ ve protein oranı sabit kalmak şartıyla 1 ayda 300 gramdan 100 gram karb. alımına kadar ineriz. haftada bir gün 300-500 gram arası yükleme yaparız. yanına günde 40dk cardio eklendin mi sonuç kaçınılmazdır.

örnek tablo 75kg bir sporcu için

makrolar : 1- hafta 230gram protein - 50gram yağ - 300gram karb.
2- hafta 230gram protein - 50gram yağ - 250gram karb.
3- hafta 230gram protein - 50gram yağ - 150 gram karb.
4- hafta 230gram protein - 50gram yağ - 100gram karb.

ince ayar boy-kilo yaş faktörüne ve vucud tipine göre yapılır. haftada birgün cheat meal yapılarak yükleme yapılır. (cheat meal da basit karb. ve şekerden kaçınılmalıdır. )

Yanlis anlasilacak birsey yok KaStan kayıp olmaması mümkün degil zaten ama low carb ile ketojenik diyetin mantığı ketosise dayanır. Ketosis durumu iki diyettede mevcut fakat low carb sporcuların 1 ayligina vücudu yağ yakmaya alıştırmasi ve yoğun spor anında gerekli enerjiyi yağ depolarından alma amacı ile yapılır. Örnek olarak maraton kosuuçları gibi. Örnek olarak asagidaki yabancı kaynak yardımcı olabilir.

https://www.healthline.com/nutrition/low-carb-diet-meal-plan-and-menu#section7[DOUBLEPOST=1512561492][/DOUBLEPOST]
ya çok affedersiniz ama adamın konusunu çorba etmişiniz...adam ne güzel low carb cycle dediğimiz yani 6 gün low carb bir gün yükleme sonra aynen devam edilen definasyon diyetini anlatmış...biri demiş sürdürülemez biri ketosis değil bu demiş...ya arkadaşlar bilmiyorsanız bari yorum yapmayın adamın anlattığı şey gayette sürdürülebilir hatta anlatılarındaki eksikler giderilirse bu diyetle müsabaka hazırlığı yapılabilir....bu diyet şekline low carb. cycle diyoruz. enerji evet nispeten düşer çünkü karb alımı azdır ama ketosis gibi 50 gram altında değildir. bizler müsabakalara hazırlanırken piramit yaparız...burda yağ ve protein oranı sabit kalmak şartıyla 1 ayda 300 gramdan 100 gram karb. alımına kadar ineriz. haftada bir gün 300-500 gram arası yükleme yaparız. yanına günde 40dk cardio eklendin mi sonuç kaçınılmazdır.

ince ayar boy-kilo yaş faktörüne ve vucud tipine göre yapılır. haftada birgün cheat meal yapılarak yükleme yapılır. (cheat meal da basit karb. ve şekerden kaçınılmalıdır. )
Sadece fikirler soyleniyor Ben sadece kilo verme tarafı için yorum yaptım musabakaya girecekler için tabii ki de bunlar gerekli değil.Kilolu insanlar icin Mesele yağ yakimi olduğundan bilgi amaçlı yazmıştım.

Son düzenleme:

anlatabilene aşk olsun :) bu arada takipçin olarak başarılar dilerim tekrar

Yanlis anlasilacak birsey yok KaStan kayıp olmaması mümkün degil zaten ama low carb ile ketojenik diyetin mantığı ketosise dayanır. Ketosis durumu iki diyettede mevcut fakat low carb sporcuların 1 ayligina vücudu yağ yakmaya alıştırmasi ve yoğun spor anında gerekli enerjiyi yağ depolarından alma amacı ile yapılır. Örnek olarak maraton kosuuçları gibi. Örnek olarak asagidaki yabancı kaynak yardımcı olabilir.

https://www.healthline.com/nutrition/low-carb-diet-meal-plan-and-menu#section7[DOUBLEPOST=1512561492][/DOUBLEPOST]
Sadece fikirler soyleniyor Ben sadece kilo verme tarafı için yorum yaptım musabakaya girecekler için tabii ki de bunlar gerekli değil.Kilolu insanlar icin Mesele yağ yakimi olduğundan bilgi amaçlı yazmıştım.
dostum benim fikirlere zaten karşı çıktığım yok ama, bu sporun gereğinde karb. alımı olduğunu savunanlardanım, türkiyede bir kaç işi bilen sporcu dışında ketosisle bodybuilding yapan yok. zaten yapmakta çok zor. bu dediğim adamlarda cidden çok kaliteli besleniyor. ciddi paraları beslenmeye harcıyorlar. ketosise girmek farklı bir konu , yağların ketonlara dönüşmesi vs...low carb diyetlerin sürdürülebilir olması konumuz zaten form tutmak dediğimiz yani kişinin kendini ideal formda hissettiği kiloda kalabilmesini sağlar bu tip diyet. istenirse yıllar boyu yaşam tarzı olarak böylede beslenilebilir. ayrıca bu diyet amatör yada pro seviyede uygulanabilir...tek yapılması gereken kendi vücudunu iyi tanımak. mesela bazı insanların 3-4 ayda çok rahat forma girebilirken bazı insanların belkide bu tip bir diyete 1 sene devam etmesi gerekir. yalnız low carb. diyeti çok karıştıranlar daha önce bir çok postta bu konuda yazılarım oldu. ölüm diyetini low carb sanan çok adam var. 100gram altı karb. sürdürülebilir değildir o aşamada katabolik olmak kaçınılmazdır. bakın şöyle bir örnek vereyim dikkat ettiysen tabloda 300gram karbla başlanıyor. bugün formdaki birçok arkadaş eminim bulk dönemi diye tabir ettikleri dönemde bile 300gram karb. almıyolar. yani karb. eğer doğru kaynaklardan alınırsa yakıt olarak kesinlikle gerekir.[DOUBLEPOST=1512563103][/DOUBLEPOST]
anlatabilene aşk olsun :) bu arada takipçin olarak başarılar dilerim tekrar
teşekkür ederim :)

dostum benim fikirlere zaten karşı çıktığım yok ama, bu sporun gereğinde karb. alımı olduğunu savunanlardanım, türkiyede bir kaç işi bilen sporcu dışında ketosisle bodybuilding yapan yok. zaten yapmakta çok zor. bu dediğim adamlarda cidden çok kaliteli besleniyor. ciddi paraları beslenmeye harcıyorlar. ketosise girmek farklı bir konu , yağların ketonlara dönüşmesi vs...low carb diyetlerin sürdürülebilir olması konumuz zaten form tutmak dediğimiz yani kişinin kendini ideal formda hissettiği kiloda kalabilmesini sağlar bu tip diyet. istenirse yıllar boyu yaşam tarzı olarak böylede beslenilebilir. ayrıca bu diyet amatör yada pro seviyede uygulanabilir...tek yapılması gereken kendi vücudunu iyi tanımak. mesela bazı insanların 3-4 ayda çok rahat forma girebilirken bazı insanların belkide bu tip bir diyete 1 sene devam etmesi gerekir. yalnız low carb. diyeti çok karıştıranlar daha önce bir çok postta bu konuda yazılarım oldu. ölüm diyetini low carb sanan çok adam var. 100gram altı karb. sürdürülebilir değildir o aşamada katabolik olmak kaçınılmazdır. bakın şöyle bir örnek vereyim dikkat ettiysen tabloda 300gram karbla başlanıyor. bugün formdaki birçok arkadaş eminim bulk dönemi diye tabir ettikleri dönemde bile 300gram karb. almıyolar. yani karb. eğer doğru kaynaklardan alınırsa yakıt olarak kesinlikle gerekir.[DOUBLEPOST=1512563103][/DOUBLEPOST]
teşekkür ederim :)
Doğru söylüyorsun bu beslenme çeşidi ile zaten katabolik olmamak mümkün değil antrenmanlarla birleşince özellikle. Ben sadece kilo verme niyetinde olan size kazanma amacı gütmeyenler için söylemiştim. karb bu aşamada kas yapılarının iyileşmesinde,gerekli enerjiyi almakta ve glikojen depolarının doldurulmasında en önemli besin kaynağı sadece dikkatlı ve seninde dediğin gibi bileşik karb muhakkak öğünlerde yer almalı lakin gerektiğinden fazlasını aldığın durumlarda yağ olarak depolanması insanları korkutuyor.yoksa dediklerinin tamamına katılıyorum.

bu doğrultuda benim tavsiyem konuyla alakasız olacak ama intermittent fasting olurdu. yanlız bu tarz beslenmede akşam spor yapanlar için neredeyse imkansız oluyor. arada yeterli zaman olmadığından dolayı.

Merhaba, çoğu arkadaş kilo vermekte zorlanıyor. Sürekli diyet yapmak sıkıcı geliyor. Bu yüzden genellikle ya yarıda kesiliyor ya da istenilen kilolar verilemiyor. Özellikle yeni başlayan arkadaşlar güzel bir diyet programı arıyor. (bende çok diyet denemiş biri olarak :) ) Ve en önemlisi ; itiraf ediyorum ben bir tatlı bağımlısıyım :D ve bu diyette abartmadan nefsimi köreltebiliyorum.

Benim daha önce bilipte uygulamadığım, Kenzo'nun yayınladığı videolar sayesinde denediğim bir diyet programı oldu. Ve güzel sonuçlar elde ettim. Kenzo 40 gün boyunca video yayınlayarak tek tek anlatmıştı bu programı. Bu arada programın adı 40 günde karın kası projesi. Peki 40 günde karın kası çıkıyor mu? %25 yağ oranına sahipseniz 40 günde değil ama 2. bir 40 günde çıkacağına emin olabilirsiniz. %15 te ise çıkacağından emin olabilirsiniz.

Peki neden low carbı öneriyorum?

1. si bu diyette yağ yakmamak imkansız gibi birşey.
2. si 6 günden sonra serbest bir gününüz var. Canınızın çektiği şeyleri rahatlıkla yiyebiliyorsunuz. Ve bu moralinizi üst seviyede tutuyor.
3. sü bu diyette aç kalmıyorsunuz. Tabii benim gibi bulktan çıkmışsanız ilk günler açlık oluyor. Fakat sonra alışıyorsunuz.
4. sü hile günleriniz olduğu için vücudunuzun diyete alışıpta yağ yakmama gibi bir durum olmuyor.

Peki dezavantajı var mı ? Ben bugüne kadar 2 kere bu programı uyguladım. Bulk dönemimde 100 kg çalıştığım ağırlığı 10 tekrar yapamıyorum, ancak 4-5 tekrar çıkarabiliyorum. Eğer 10 tekrar yapmak istersem 80 kg civarına düşürmek zorunda kalıyorum. Aslında bu bulktayken daha güçlü hissettiğimiz için kilolar artıyor doğal olarak ve aynı şekilde kalori kıstığımızda her diyette oluşan şeyler oluyor.

Peki bu diyette ne yiyoruz?

Sabah 5 yumurta (3 beyaz, 2 tam)
3 öğüne bölünecek şekilde 120 gr pirinç veya bulgur (ben bulgurdan daha çok verim alıyorum), 500 gr tavuk, salata/brokoli
Akşam son öğün 200 gr lor, 10-15 adet badem

Son günlerde 2 gün pirinç veya bulguru günlük 50 gr.a düşürüp, son 2 günde karb. yerine her öğünde 1 yemek kaşığı zeytinyağı kullanıyoruz. Bunu yapmanıza gerek yok çok zorlanırım derseniz. Fakat vücudun diyete alışmasını engellemek için güzel bir şaşırtmaca oluyor.

Tavuk ve pilavı zeytinyağı ile pişiriyorum. Tavuk için pul biber, kekik, tuz ve sarımsaktan oluşan bir sos yapıyorum ve tadı mükemmel oluyor. Antremanımı akşam yapabildiğim için 21-21.30 gibi antreman bitimi lorumu blenderdan geçirip ayran şeklinde içiyorum. Yemekten daha kolay oluyor.

Benimde başta merak ettiğim şey şuydu; bu diyette sürekli hile günleri var. bu günlerde istediğimiz şeyleri yersek kilo vermemiz durmaz mı? İşte işin güzel yanı orası. Aslında hile günlerini daha temiz tutarsanız sonuçları daha güzel olabilir ama başta dediğim gibi tatlı bağımlısı biri olarak ben bu günleri pek temiz geçirdim diyemem. Fakat ona rağmen her seferinde beklediğimden daha iyi sonuçlar alıyorum.

Kenzo bu videoları video kanalından sildi. Sanırım görüntülü görüşmeden ücret talep etmesi ve program yazması sebebiyle oldu bu. Fakat aynı platformda bu videoları yayınlayan başka kişiler var ve bende bu videoları indirmiştim. Bulup izlerseniz sizin için daha yararlı olabilir. Çok üst düzey birisi sayılmam, fakat bu diyeti bilipte önermemek, başkalarıyla paylaşmamak olmaz. Deneyin ve kararınızı verin. Herkese iyi sporlar.
Hocam ben hafta içi 1800-1900 kcal civarı besleniyorum
yaş 23 , boy 169 , kilo 67 , yağ oranım %12-13 , kas kütlem 56 kg
max 50 gr carb, protein yağsız kas kütlesinin 2 katı , yağ ise geri kalan kısım
carb kaynaklarım : karabuğday yulaf ceviz sabah 1 -2 tane kuru kayısı
omega 3 , b12 , idman sonrası c vitamini alırım mutlaka , bol bol su ve yeşillik tüketirim
pazar günüde aynı sadece gıdalar farklı maksat aile ile pazar kahvaltısı ve olmazsa olmazım kelle paça çorbası :)
şeker uzun süredir almıyorum pek aram yok ama hamburger pizza lahmacun gibi şeylere bayılırım :)
6 gün böyle 1 günlük ödül gününü ben şöyle yapıyorum
sabah rutin kahvaltı , öğlen sağlam sert hal bırakmayan bacak idmanı ardından cheat meal , günlük kalori miktarını aşmıyorum yada 200-300 civarı aşıyorum.
Genel olarak hamburger, pizza , pide gibi şeyler tüketiyorum cheat meal da .
haftada 4 gün idman yapıyorum sizce bu rutinim toprağam kenzonun sistemi gibi iş yaparmı değerli fikirlenizi almak isterim

67 kg ve %12-13 ile neden yağ oranını düşürmeye çalışıyorsun ki :) Bence büyümeye bak artık
Bende hipofiz tümörü kaynaklı prolaktin yükseliği var .Ameliyat oldum ilaç tedavisi görüyorum ve yağlanma hızımın biraz anormal olduğunu gözlemledim. Hem bu kaynaklar tanita adlı tartının yani doğruluk payı nedir bilmiyorum sabah aç karna yaPtım :) 1 aydır diyet yapıyorum sıkılaşma ciddi anlamda hissediyorum :) Esas amacım yağ oranımı karın kaslarımı belli edecek kadar azaltıp ondan sonra clean bulk yapmak.Şuan gözüken bişey yok ama artık elimle bastırınca çukur çukur hissediyorum :) Sizce bu sistemim ile mümkün müdür :D

Back
Yukarı