Ne yapmalıyım

Herkese iyi forumlar.Spora başlayalı tam 1 sene oldu başladığımda 69 kiloydum bir ara 78 kg kadar çıktım sonra hastalandım yemek yiyemedim 2 hafta boyunca 75 kg falan düştüm sonra ardından ramazan falan geldi dedim ramazan ayında kilo alamam yağ oranımı azaltıyım ramazan bitti biraz bi azalma oldu ve beni hala rahatsız ediyodu yağ oranım bende dedim ki birazcık daha düşüreyim yağ oranımı ondan sonra temiz bir şekilde kilo alarak yoluma devam ederim seneye kışa diye düşünmüştüm ama dün kilomu ölçüldüğümde 73.5 falan çıktım yağ oranım tahminen yüzde 15-17 arası diyebilirsiniz 73.5 kilosun ne diyeti yapıyosun kilo alsana falan ama çok yağlı olmasam da mevcut yağ oranım beni rahatsız ediyor sizce düzenli 1 ay daha diyet yapıp yağ oranımı iyice düşürüp üstüne temiz kilo mu eklemeyeliyim yoksa acilen diyeti bırakıp kilo almaya mı çalışmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

doğal yolla vücut geliştiriyorsan 2-3 seneden önce düşük yağ oranı ile baklava bekleme hacim odaklı çalış derim. forumda görüyorum 3 ay bulk ile göbek yapıp 3 ay diyet yaparak baklava çıkartmak isteyen ve kas kaybı ile iskeletor gibi dolaşan arkadaşlar var.
bu kilonu koruyacak şekilde çok kalori açığı vermeden sağlıklı karbonhidrat ve protein ağırlıklı, bol yeşillik vitamin ve minaral destekli bir beslenme ile haftada 3 gün karın kası da çalışarak devam et derim.

Bu sıkıntıyı bende yaşamıştım,hacim almam gerekiyor ancak yağ oranımdan dolayı karar veremiyordum.Hem bilimsel açıdan hemde sağlıklı ve temiz bir bulk dönemi geçirmek adına yağ oranının %15 ve aşağısında olması önerilir. Daha sonra bende buna karar verdim,çünkü geçireceğim bulk dönemi bir kaç hafta değildi sonuçta,6-7 ay belkide 10 aydı. Yağ yakmaya devam edip yağ oranımı 13-14% lere düşürdüm.Kilo 75.Ardından ayda 1 kilo almayı hedefleyerek temiz bir bulk dönemine girdim.Hacim kazanmaya çalışmak bu işin olmazsa olmazı,ancak bulkta yağ oranının düşmeyeceğide bir gerçek. Yaşadığın ikilemi anlayabiliyorum,o yüzden tavsiyem hem psikolojik hemde fizyolojik anlamda iyi bir bulk dönemi geçirmek adına yağ oranını düşürmen olacaktır.

Bu sıkıntıyı bende yaşamıştım,hacim almam gerekiyor ancak yağ oranımdan dolayı karar veremiyordum.Hem bilimsel açıdan hemde sağlıklı ve temiz bir bulk dönemi geçirmek adına yağ oranının %15 ve aşağısında olması önerilir. Daha sonra bende buna karar verdim,çünkü geçireceğim bulk dönemi bir kaç hafta değildi sonuçta,6-7 ay belkide 10 aydı. Yağ yakmaya devam edip yağ oranımı 13-14% lere düşürdüm.Kilo 75.Ardından ayda 1 kilo almayı hedefleyerek temiz bir bulk dönemine girdim.Hacim kazanmaya çalışmak bu işin olmazsa olmazı,ancak bulkta yağ oranının düşmeyeceğide bir gerçek. Yaşadığın ikilemi anlayabiliyorum,o yüzden tavsiyem hem psikolojik hemde fizyolojik anlamda iyi bir bulk dönemi geçirmek adına yağ oranını düşürmen olacaktır.
Halimden anlayan birisi :D Sizin yağ oranınız kaçtı acaba kaçtan kaça çektiniz?Birde diyetiniz ne kadar sürdü ve bulkunuz ne kadar sürdü verdiğiniz karardan memnun musunuz cevaplarsanız sevinirim teşekkürler şimdiden

Dostum yeni başladıysan bulkun en az 1 yıl sürsün

Dostum yeni başladıysan bulkun en az 1 yıl sürsün
1 yıldır yapıyorum tam bu ayla beraber 1 yıl oldu şuan acayip kararsızım bi tarafım diyo ki yüzde 15 ün üstünde yağ oranım var sağlıksız ve hoş değil vücut hatlarım belli olmuyo diğer tarafım şimdi diyetle yağ oranımı düşürsem kışın tekrar yağ oranım artar diğer yaz tekrar uğraşırım zaten boşver diyo ve sanki spora boşuna gidiyomuşum gibi hissediyorum diyet yaparken ve çok kilo kaybettim sanırım 78 kiloydum 73.5 kaldım üstelik yağ oranımda 78 kilodayken şuan ki arasında aşırı bi farkta yok :(

1-2 yıl boyunca bulk yap hacim kazan kas kütlesi oluşsun. 40cm kol yapmadan definasyona girme bile bana kalırsa.
Öyle ama mevcut yağ durumum beni rahatsız ediyor ve yüzde 15 den fazlası zararlı diye biliyorum vücut için önce biraz daha yağ oranımı düşürsem zaten 37 cm falan şuan kolum sonrasında clean bulk yapmak amacım

Öyle ama mevcut yağ durumum beni rahatsız ediyor ve yüzde 15 den fazlası zararlı diye biliyorum vücut için önce biraz daha yağ oranımı düşürsem zaten 37 cm falan şuan kolum sonrasında clean bulk yapmak amacım
Daha mantıklı yağ oranını düşürüp yeniden bulka girmen aynen dostum 15 ve altına çek sonra temiz al

Aynen bence de daha mantıklı olan önce yağ oranımı düşürmek şuan hesapladım birkaç farklı siteden günlük almam gereken kalori aşağı yukarı 2700 kalori ilk diyet yaparken 250 300 falan kesiyodum şuan 500 açık yaratıyorum beslenmem %40 yağ %pro %20 karb şeklinde oluyo genel olarak her gün aynı şeyleri yiyorum 800g tavuk göğsü 4 yumurta beyazı 100gramdan biraz fazla çiğ fındık ve bulgur pilavı yiyorum yanında salatalık domates vs tarzı şeyler beslenmemde bir sıkıntı var mı verdiğiniz cevaplar içinde teşekkürler ayrıyeten

ya cidden çok merak ediyorum şu yağ oranlarınızı neyle ölçüyosunuz...bize de bunun sırrını verirmisiniz salondaki makinalarla ise...size hayaller hayatlar demekten başka yol yok.

Yani farkettiysen tam bi rakam söylemedim 15-17 arasında bişey en fazla
dostum 15-17 cok iddalı rakamlar....sizin dediğiniz gibi değil o oranlar malesef burada spor yapıyorum diyen cogu adamın yağ oranı 20-30 arası ama nedense herkes 10-15 arasında sanıyor...malesef sonrada neden bnm karın kaslarım hala cıkmadı diyor...cunku adam yağ oranının düşük olduğuna inandırmış kendini öyle olmadığı içinde bu sefer demoralize oluyor.

bu yorumu ben yazmış gibi hissettim :D makine ile değil ölçüler üzerinden hesaplıyordum yağ oranımı yüzde 24 den yüzde 16 17 lere 5 ayda çektim kısa bir bulk sonrası aynı mantığı uygulamak için 4 5 ay diyet yaptım. önümüzdeki yaza kadar sadece kas değil güç için de çalışıcam bende umarım yağ oranı çok yükselmez ufak ufak ilerlicem :D
konu sahibi arkadaş da tartışmalara son vermek adına bir kaç fotoğraf atsan daha sağlıklı yorum alabilirsin

IMG-20170713-WA0058.jpg
IMG-20170713-WA0059.jpg
IMG-20170713-WA0060.jpg
form durumum bu son olarak sizce tahmini olarak kaçtır yağ oranım?

%15-17 arası görünüyor dediğin gibi. Bence rahatsız olunacak kadar bir yağ yok. Yağ yakarsan bir miktar kas kaybın da olur ve definasyon sürecinde gelişmek çok zor. Zaten definasyon için geç kaldın. Sen sporunu yap, ye ve dinlen. Seneye bahar aylarında başlarsın definasyona :) Acil yağ yakmalık bi durumun yok.

Back
Yukarı