galaxymess
Üye
Arkadaşlar, kısa bir süredir powerlifting antrenmanı yapmaya çalışıyorum. İstisnaları bir kenara koyarsak; sizce bu işin naturel sınırı yaklaşık olarak nedir? Örneğin 90-100 kg arası bir kişi için 220 kg squat, 280 kg deadlift bu işin sınırıdır, diyebilir miyiz? Dediğim gibi burada ortalama insanlardan bahsediyorum; istisnaları saymıyorum. Örneğin içinizde 300 kg deadlifte naturel olarak ulaşan var mı? Ya da en fazla hangi kilolara ulaşabileceğinizi tahmin ediyorsunuz?
Bana soracak olursanız; 220-230 kg squat, 280-290kg deadlift çok az kişinin ulaşabileceği kilolar. Ben kabaca 250 kg squat ve 300 kg deadlift'in bu işin naturel sınırları olduğunu düşünüyorum. Bu rakamların üzerine çıkabilecek insan sayısı yüzbin kişide bir kişidir bence.
Bana soracak olursanız; 220-230 kg squat, 280-290kg deadlift çok az kişinin ulaşabileceği kilolar. Ben kabaca 250 kg squat ve 300 kg deadlift'in bu işin naturel sınırları olduğunu düşünüyorum. Bu rakamların üzerine çıkabilecek insan sayısı yüzbin kişide bir kişidir bence.