nasıl sırt çalışmalıyım

kollarını genişçe açıp,, avuç içlerin karşıya bakacak şekilde barfiks çekmen yeterlidir. en yukarı pozisyonda çenen parmaklarını geçsin ve en alt pozisyonda kolların düz olsun. barfiks çekerken vucudun ileri geri gitmesin, belin ve boynun zorlanmasın.

hedefin onemli
fit bir vucut icin diger bolgeleride calismak sartiyla barfiks yeter

Sırt bölgesi için barfix vazgeçilmez hareketlerden biridir ve yapılmasını kesinlikle tavsiye ediyorum. Eğer amacınız sırtınızı geliştirmek daha büyük kas ölçülerine sahip olmak ise sadece barfix hareketi yeterli olmayacaktır. Eğer spor salonuna gidiyorsanız sırt için 4 hareket yapmanı öneririm. ( Barfixte dahil 4 hareket. )

Tecrubeli arkadaslar yorum yapmis bende amator olarak yorum yapayim. Barfiks cekemiyorum sadece 3 tane cekebiliyorum.
Bu yuzden barbell bent over row yapiyorum cok etkili.

heh aga bu hareket işte bu barfiks kadar vurur dimi kanatlara ? çok iyi bi hareket barfiksden farkı yok
Barfixten farkı yoktur demek pek doğru olmaz açıkcası. Barfixin kolay versiyonu diyebiliriz ama tabiki etkili bir harekettir ve sırt çalışıyorsanız bu hareketin kesinlikle programınızda olmasını öneririm. Kısaca özet geçecek olursam barfixte %100 etki alınıyorsa, Lat Pull Down hareketindede % 70 lik verim alınabilir ..

çok sağol :) barfiks çekmem için zaman güç kuvvet gerektğini biliyorum ama bir önerin varmı ?
Eğer barfix çekmekte zorlanıyorsan bu durumu yavaş yavaş yenebilirsin çektiğin barfix sayısını arttırabilmen mümkün olacaktır . Barfix için en önemli olan faktörlerden birkaçı bilek ve sırt kasıdır. Bileğini güçlendirmende fayda var derim dambıllarla ve barbellerle bileğini güçlendirebilirsin bu seni daha avantajlı kılacaktır barrfix konusunda ;)

ben şimdi hareketlerin ismini bilmiyorumda barfiks çekmeden 6 hareket yapıyodum o zaman barfiks çekim de bari hareket eksiltim bide yukarda sordum cevap gelmemiş haftada 1 kere set şeklindemi yapayım

Back
Yukarı