Nasıl Beslenilmeli?

Merhaba Arkadaşlar sizlere nasıl beslenilmeli? ve Nasıl yağ kütlesini az tutarak kilo alınacağından bahsedeceğim.
Öncelikle karbonhidratlardan korkmayın, kilo alırım yemeyeyim onun yerine protein bana yeter demeyin. Size kilo aldıran şey kalori sınırınızı aşmanızı sağlayacak yiyecekler tüketmenizdir. Hacimlenmek istiyorsanız karbonhidrat tüketmek zorundasınız sadece proteinle olacak bir iş değildir bu. Tereyağı kullanabilirsiniz makarna, pilav, tavuk, köfte yapımında tereyağı'nın doğal olmasına özen göstermeniz yeterli. Örnek olarak kendi yeme düzenimden bahsedeyim sabah 5 yumurta 100g sütle karıştırılmış yulaf, öğlen 150-200g kırmızı et, 2 tabak basmati pirinç pilavı, akdeniz salata ve ayran. Arkadaşlar pilav ve makarnaya tereyağı kullanın. Ara öğün 15 badem 1 muz, akşam yemeği ise 250-300g tavuk bonfile 2 tabak basmati pirinç pilavı, akdeniz salata ve ayran. Gece yatmadan önce ise 200-250g lor peyniri neden bunu yiyorsun derseniz içinde kazein bulunuyor uyku boyunca aç kalacak vücudu besliyor içinde ki kazein yavaş emilmesine yol açıyor ve uzun süre besliyor. Kilo almak istiyorsanız bu yeme listesine uyabilirsiniz. İlla başka besinlerden(fast food, ıvır zıvır) kilo almak için uğraşmayın zaten bu listeye uyarsanız haftada 1, 1.5 kilo garanti alacaksınızdır. Bu sporun %70 i beslenmedir bana göre. 3 halkadan oluşur vücut geliştirme bunlar; Düzenli sıkı antrenman, iyi ve yeterli beslenme, uyku. Eğer biri zayıfsa zincir kopar. Ekmek tüketmemeye özen gösterin, kaçamak tabii yapın ama fazlasına kaçmayın aklınıza antrenmanda ki döktüğünüz terler, çektiğiniz acılar, ağrılar gelsin ve bunun için kendinizi tutun. Bu benim kalori ihtiyacımın 400-500 kalori fazlası için ayarlanmış programdır kendi kalori ihtiyacınızı öğrenip ona göre bir besin planı çıkarabilirsiniz, yardım için pm ile ulaşabilirsiniz. Kilo başına 2g protein almaya özen gösterin ve antrenmanlarınız şiddetli olsun. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:
evet daha önce bunları hiç duymamıştık iyi oldu
Kardeşim cıvıklık yapma gören herşeyi bilmiş olarak çıktığını sanacak boş yorum yapma bilmeyen onlarca insan var. Biliyorsan da sırf yorum kasmak için saçmala.

Lor peyniri'nin tüm gece boyunca vücudu beslediği konusun da hala emin olamıyorum bazıları türkiyedeki lor ile yurt dışındakilerin farklı oldugunu ve gece lor tüketmememizin daha sağlıklı olduğunu sölüyor bu konuda bi tavsiye kaynak vs varmı şimdiden teşekkürler.

Lor peyniri'nin tüm gece boyunca vücudu beslediği konusun da hala emin olamıyorum bazıları türkiyedeki lor ile yurt dışındakilerin farklı oldugunu ve gece lor tüketmememizin daha sağlıklı olduğunu sölüyor bu konuda bi tavsiye kaynak vs varmı şimdiden teşekkürler.
Kardeşim ne tavsiye kaynağı lorun içinde kazein var bilmiyorsan yapacak birşey yok :)

basmati pirinç pilavı farkı ne besin değerleri ne ? açıklarmısın

basmati pirinç pilavı farkı ne besin değerleri ne ? açıklarmısın
Kalsiyum, Potasyum, Lif, Karbonhidrat, Protein oranları daha fazla. Daha az nişasta, şeker oranı en düşük pirinç.

Back
Yukarı