Nasıl antrenman yapıyorsunuz?

Günde kaç adale çalıştırıyorsunuz?

• Total voters
    2.808
bacağı her gün yapıyorsan hakkıyla yapamıyorsun demektir
ben bacak çalışınca 2 gün ayaklarım titriyor
ancak antreman bir sefer eklenebilir
bölgesel bazda sıkıntı yok ancak karışık yapmanı anlamadım

ben sanırım ifade edemedim.
şimdi sizin söylemeniz üzerine forumda buldugum bir ecto programı var.
Hareketlerim bu programla çok benzer.Karışık yapmaktan kastım oraya 6 7 tane gogus antrenmanı yazmam ama ıcınden sadece 4 tanesını yapıyor olmam.daha açıklayıcı olmak ıcın.

bench press 3*12
dumbull fly 3*12
incline press 3*12
butterfly 3*12

ve göğüs antrenmanımı bitiriyorum.

Bazen güçlenme adına 12 10 8 tekrarla daha ağır kaldırmaya çalışarak değiştiriyorum.

bacak konusunda dizimde bir sakatlıgım mevcut o yüzden kaldırabılecegım en agırları denıyorum.zorladıgımda ertesi gun dizimde ciddi ağrı oluyor.

göğüs- biceps aynı gün 6 hareket
sırt-triceps bir gün 6 hareket
omuz-bacak bir gün 6 hareket

her biri 3 er hareket olmak üzere ve haftada 5 gün gidiyorum. 4x12 set.

Herkese merhaba ben yaklaşık 7-8 aydır bb'ye devam ediyorum. boy:1.94 kilo:94 yaş: 23

programım şu anda bu şekilde hoca tarafından 1 hafta kadar önce yazıldı.

1.gün:
göğüs: Bench press 4x10 her seferinde ağırlık arttırarak
Bench press maksimum ağırlıkla 7-5-3 rep arada 10sn dinlenip
Decline fly-Decline dumbell press-incline fly-incline dumbell press hepsinde arada dinlenmeden birer set 20 rep
Şınav(max) 1 set

Biceps: Concent curl: 4x10 her seferinde ağırlık arttırarak
concent curl:maksimum ağırlıkla 7-5-3 rep arada 10sn dinlenip
scott curl-hummer cırl-dumbell curl hepsinde arada dinlenmeden birer set 25 rep

2.gün: Omuz: smith machine: 4x10 her seferinde ağırlık arttırarak
smith machine:maksimum ağırlıkla 7-5-3 rep arada 10sn dinlenip
side lateral-dumbell press-front lateral-shoulder press(makina) hepsinde arada dinlenmeden birer set 25 rep
enseye smith machine 1x15

Triceps: One dumbell lying: 4x10 her seferinde ağırlık arttırarak
one dumbell lying: maksimum ağırlıkla 7-5-3 rep arada 10sn dinlenip
lying triceps-dar bench-pushdown hepsinde arada dinlenmeden birer set 25 rep

3.gün: Sırt: high pull 4x10 her seferinde ağırlık arttırarak
high pull: maksimum ağırlıkla 7-5-3 rep arada 10sn dinlenip
lat pull-rowing machine-upright rowing- lat pull reverse hepsinde arada dinlenmeden birer set 25 rep
rear deltoids 3x10
enseye lat pull 2x15

bu program fazlasıyla(bence olumlu anlamda) zorluyor beni gerekli supplement desteği ve iyi beslenmeye rağmen siz ne düşünürsünüz?

hocam günlük mesela 1 hareket yyapıyoruz yani pzt. göğüs salı bacak gibi. mesela göğüs kasları daha çabuk gelişsin istiyorum ben antreman gününde göğüs antremanı yoksa bile yapsam bi sakıncası var mı?

hocam günlük mesela 1 hareket yyapıyoruz yani pzt. göğüs salı bacak gibi. mesela göğüs kasları daha çabuk gelişsin istiyorum ben antreman gününde göğüs antremanı yoksa bile yapsam bi sakıncası var mı?

ben buna benzer bir soru sormuştum. günler üst üste aynı bölgeleri çalıştırmaman gerek mesela; örn: 1.gün biceps 2. gün triceps 3. gün biceps şeklinde olabilir
ama sen 1.gün biceps 2.gün biceps+triceps 3.gün biceps yaparsan olmaz. 1 sayfa önce sormustum hergün antrenman yapmak doğrumudur diye ''her gün antreman yapmak kaslarını geliştirmene engel olabilir engel demiyeyimde istediğin seviyeye gelmesine engel olabilir
kaslarına yeterli dinlenme süresini vermelisin bu en az 1 gün ara vermek demek aslında vucuduna bir gün yıpranmaları onarma payı bırakıyorsun'' sağolsun boksbody böyle bilgilendirdi. senin sorduğun bölgesel bir soru olsa da aynı soruya denk geliyor düşünecek olursak yani bence evet sakıncası var. aceleye gerek yok yavaş yavaş, sindire sindire... :D

program

arkadaşlar ben 24 yaşındayım yaklaşık 2,5 senedir(araverdigim günleri çıkarırsak 6 ay) bu sporu yapmaya çalışıyorum en son yılbaşında bırakmıştım şimdi 1 aydır tekrar başladım bu sefer bırakma niyetim yok. spor salonuna iş yogunlugundan dolayı haftada 3 gün bazen 2 gün anca gidebiliyorum. ektomorp yapılıyım 1 ay önce 64 kg idim şuan 59 kg yim. 5 ay önce bıraktıgında 67 kg idim.
şu programın artısı eksını nedir tecrübeli arkadaşlara soruyorum.

A.günü
gögüs-omuz-triceps
gögüs
incline bench press
dumbbell bench press
dumbbell flyes
düz bench press
butterfly
omuz
side lateral raise
arnold dummbel press
seated barbell press
triceps
reverse grip push down
barbel triceps

B.günü
bacak-biceps-sırt-kanat
bacak
squat
deadlift
leg curl
biceps
preacher curl
hammer curl
sırt-kanat
bent over row
rear deltoid row
cable rows
barfiks 3*5
lat puldow

2 farklı antreman 2 gün ara ile uyguluyacagım
bütün hareketler 3 set 8 tekrar

bu spora başlayalı iki ay oldu..programım şöyle
1.gün(göğüs-biceps)
bench press
yana açış
üst göğüs
pullover
bar curl
dumbbel scoult curl
dumb. concentration
*2.gün (kanat-triceps)
pulldown ense
pulldown öne
bar rowing
push down
alna triceps
tek dumbell triceps
3.gün(omuz - önkol)
enseden pres
yana açış
dumble press
sırta press
önkol
bilek

programım böyle..hafif mi ağır mı bir bilgim yok..değiştirmem gerekir mi..body salonundaki hoca pek ilgili değil..bilgisi olan arkadaşların eğitimcilerin yardımlarını bekliyorum..

Son düzenleme:
birer gün dinlenme koy
biceps bukadar erken dönemde haftada 2 ye gerek yok
bacak çalışması göremedim o yüzden kafadan sıfır veriyorum

bu daha çok kardiyo olur bu işin temeli ağırlık kaldırmaktır
o yüzden bu sporu yapacaksan ağırlık kaldırmak zorunda kalacaksın

yaşım 15 bi iki ay evde çalıştım sonra bıraktım ama şu son sınavlarım bitsin 4 ay boyunca evde çalışcam.
mekik aleti,dumbell seti(20kg),kondisyon bisikleti,barfiks demiri,el yayım var bide :D :D

SABAH
sabah koşu(düşük tempo) 30 dk.
sonra kondisyon bisikleti(orta tempo) 30 dk.
ÖĞLEN
25*5 mekik
20*4 alt karın mekik
20*4 craunch
5*2 şınav
5 barfiks
AKŞAM
yemekten sonra
25*5 dumbell curls(4kg)
25*2 bench press(4kg)

sınavlar falan olunca olmuyo ama başlıyorum haftaya yine evde.yaşım 15 boyum 180 kilom 95

birde bu program bana uygun mu?
şu dumbell hareketleri boyumu etkilermi? Yeni başlıcam spor salonuna gitmem gerek yok sanırım henüz

Son düzenleme:
Merhaba,
şuan spora yeni başladım.Üniv. zamanında biraz vg yapmışlığım vardı.1 ay sonra Gruplandırmaya geçeceğim.
Şu şekilde yapmayı düşünüyorum
1.gün
Göğüs - Biceps
Bench Press 4x10-8-8-6
Dumbelle Fly - Aynı
Incline Press - Aynı
(Alt göğüs için bir süre beleyeyim diyorum,üst kısım irileşince, hareket ekleyeceğim)
düşünüyorum,öneriye açığım
2.Gün
Kanat - Triceps (hareketleri belirlemedim,öneriye açığım)
3.Gün
Omuz - Bacak (hareketleri belirlemedim,öneriye açığım)
Haftada 2 kez karın çalışmayı düşünüyorum, 2 hareket,ağırlıklı 3'er set

Diğer 3 günde aynı şekilde yaparak,her kas grubunu haftada iki kez çalıştırıp,kasları yüksek frekansta tutmayı planlıyorum.Haftada 1 kez ile yeterince uyarılma olmayacağını,en azından yeni başlayanlarda düşünmekteyim.

Arkadaşlar,bu tarz bir programı hafta içi 5 güne nasıl sığdırabilirim? (Kasların dinlenme ve uyumu açısından)
Yoksa haftada 6 gün daha mı uygun olur?

sa iyi akşamlar hocam size bişey danışmak istiyorum ben karbonhidrat tozu almak istiyorum yaşım 17 boyum 1.73 kilom 50
2 hafta önce badiye başladım karbonhidrat tozunu alıcam ama çok pahalı geliyo bunu buldum (NİTROFULL MASS(KARBONHİDRAT GAİNER)5 KG ÇİKOLATA GittiGidiyor'da 86153195)
ismi NİTROFULL MASS(KARBONHİDRAT GAİNER)5 KG bunu buldum ama çok ucuz geldi orjinalmi merdiven altımı tam bilemedim bana yardımcı olursanız sevinirim iyi akşamlar

Ben 17 yasındayım haftada 2 gun yapıyorum mesela salı KARIN - GÖGÜS - SIRT persembe -OMUZ - KOL - BACAK bu sekilde yapıyorum ne kdar dogru acaba bilgilendirirseniz memnun olurum

Eger yeni başladıysan mutlaka ve mutlaka bu adamı dediklerini dinlemelisin 2.5 aydır çalışıyorum ve karın kaslarım belirginleşmeye başladı ama karın kaslarına biraz az program yapmış sen kendine göre artırabilirsin. Yeni başlayanlar için evde vücut geliştirme hareketler egzersizler antrenman programı 1 - YouTube

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:28 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:25 ----------

Ben 17 yasındayım haftada 2 gun yapıyorum mesela salı KARIN - GÖGÜS - SIRT persembe -OMUZ - KOL - BACAK bu sekilde yapıyorum ne kdar dogru acaba bilgilendirirseniz memnun olurum

Eger gerçekten vucüt yapmak istiyosan haftada 2 gün deilde 2 günde bir calısmalısın yani pazartesi günü idman salı dinlenme çarşamba günü tekrar idman şeklinde olmalı. bench_O

rezalet yada berbat yada öyle bişe
hangi kardeşe sordun bilemiorum ama forumu iyice oku
yaptığın çok yanlış

Back
Yukarı