2 3 mesaj yukarda boy kilo falan yazmıştım ama bidaha yazayım yaş: 16 kilo: 63 boy: 1.73 dumbell: 4 kg
Vg le 2 aylık bir geçmişim var evde yapılan bu arada artık o programdan
https://www.bodyforumtr.com/vbforum...-ile-calisma-programi-yapilis-sekli-8554.html bu programa gectim. ilgilendiğiniz için teşekkürler....
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:36 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:06 ----------
Birde hergün antrenman yapmak doğrumudur mesela 1. gün : Dumbell curls, Hammer curls , dumbell preacher curls yaptık diyelim 2. gün : Neck dumbell press, lateral , Arnold Press , dumbell lateral raises, dumbell frenc yapsam 3. gün tekrar 1. gün yaptıklarımı yapmamda herhangi bir sakınca olabilirmi veya kendime haftanın 1 günü falan dinlenme günü olarak ayarlamalımıyım bu konularda fazla bilgim yok sanırım kısa kasların 48 saat dinlenmesi gerekiyormuş... bu arada kusura bakmayın yukarki mesajımda bunları yazmayı unutmuşum
program değişikiliği zamanı gelince elbette faydalıdır
her gün antreman yapmak kaslarını geliştirmene engel olabilir engel demiyeyimde istediğin seviyeye gelmesine engel olabilir
kaslarına yeterli dinlenme süresini vermelisin bu en az 1 gün ara vermek demek aslında vucuduna bir gün yıpranmaları onarma payı bırakıyorsun
---------- Post added at 22:47 ---------- Previous post was at 22:36 ----------
Yaşım:19. Boy:180. Kilo:78.
Bu spora 2 buçuk ay önce başladım. İlk başladığımda 70 kiloydum ve şuan 78.5 kiloyum. 2ay kadar supplemet olarak karbonhidrat kullandım. Şimdi ise creatin ve amino asit kullanıyorum protein tozuda almayı düşünüyorum. 2 ay kadar 1gün çalışıp 1 gün dinlendim ve her antrenmanda bütün bölgeleri çalıştım. 2. aydan sonra programlı çalışmaya başladım . Salondaki hocamız ilgisiz para gelsinde nasıl gelirse gelsin matığında biraz ilgilenmiyor hiç kafasına göre ezbere program yazıyor.Salonda tanıştığım bir abi bana yaptığı programda;
1.gün:göğüs
2.gün:ön kol-arka kol
3.gün: omuz-sırt
4.gün:bacak
1 gün antrenman 1 gün dinlenme şeklinde bunları uygulamamı söyledi. ve her bölgede 5 hareket var ve 4 set 12-10-10-8.
Forumlarda çok araştırdım her sayfayı inceledim yani birisinin iyi dediğini diğeri kötü diyor.Kimisi tek bölgede 5 hareket yapıyor çok diyorlar 3 hareket öneriyorlar ama 6-7 yapanda var.Bazıları 1 bölgeyi haftada 2 kez çalıştırın diyor bazıları 1 kez. Herkes farklı konuşuyor.
Benim ricam nasıl bir program uygulamalıyım yani bir program önerir misiniz ?
Zamanınızı ayırıp okuduğunuz için teşekkürler..
İyi Günler..
sen yıllar hatta bir ömür sürecek bu serivenin daha en başındasın
bukadar kısa sürede suplementi tavsiye etmiyorum, önce vucudun kendi imkanlarını kullanmayı öğrensin, iyice kendi kendine yetebilsin antreman şiddetine tepki verebilsin ki bu aylar hatta yıllar sürer
tam tersi hemen başlayabilir diyenlerde var benim görüşüm belli önce kendini kullan yetmezse tercihen takviyeye geçebilirsin
ilk aydan aminoo creatin sonra hormon?
tabi senin seçimin bu konuları iyi araştırmanı öneririrm
şimdilik haftada 3 antreman sana uzun süre çok uzun süre yeterde artar
ilk zamanlar tüm vucudu çalıştıran sonra zaman geçtikçe bölgesel antremanları tercih ederim
gelişim işi uzun ve disiplinli bir yoldur.
ilk bikaç ay ben temel hareketleri tavsiye ediyorum sonra temel+detaya geçilebilir
temel hareketler dediğim
göğüs bench pres+dumbell fly
biceps barbel curl hummer curl
omuz omuza pres yana açış
triceps ters şinav alna dumbell
karın
bacak leg pres squat leg curl
omuz boş barla deadlift +barfiks
1.gün göğüs+biceps
2.gün omuz+triceps+karın
3.gün sırt+bacak olabilir
bu varyosyanlar çeşitlendirilebilir