androm
Üye

Kanguru eti yuksek kaliteli protein kaynagi olmasi ve icerdigi yuksek demir ve cinko oraniyla vucut gelistirme sporcularinin yogunlukla yonelmeye basladigi bir et turu olmaya basladi. En onemlisi icerdigi cok dusuk oranlarda yag ve karbonhidrat oranlari. (100 gr icin % 1 in altinda ) 100 gr kanguru eti bir porsiyon whey proteininden daha kaliteli diyebiliriz nerdeyse. bu etde bulunan cok ince islenmis kas ve icerdigi az kolajen yapisi dikakt cekiyor.
Diyetlerinde etden vazgecemeyenler bu eti tuketerek yag oranlarinda ciddi anlamda dusus gostermisler. Bir diger faydali tarafi ise etin homojen olarak tum bolgelerde ayni besin degerlerini tasimasi. yani inek etinde genellikle tercih ettigimiz "yagsiz sirt " gibi bir ayirima gerek yok.
inek ve koyun etlerinin protein degerleri yuksek olmasina ragmen yúksek yag orani ve dusuk PUFA icermesi kolestorolu ve yaglanmayi tetikliyor. Kanguru etinde ise tam tersine cok dusuk yag orani ve yuksek PUFA mevcut. kirmizi etlerin icerisinde "leanest" oalrak tanimlanmasinin nedeni de budur.
Son yillarda kanguru etinin diger etlere gore one cikmasi avrupa pazarinin dikkatini cekmis ve bu yuzden almanya, fransa basta olmak uzere bir cok ulkede marketlerde belli yuzdelerde yerini almaya baslamis. Ozellikle sampiyon sporcularin en kiymetli ogunlerinde bas koseyi almis.
Bazi cins kangurularin devasa boyutda olmasi ve buna ragmen iki ayagiyla sicrayarak hareket etmesi bu besin degerlerini izah ediyor sanirim.
Merak edenler icin kanguru eti tuketmenin dinimizce herhangi bir sakincasi yok ve fiyati oldukca makul


Bu yaziyi okudugum bir dergiden kabaca tercume ettim.