Aldigim urun bu sekilde. Urunu kendi halinde erittikten sonra, dun zeytinyagi ile firca yardimi ile surup buzdolabinda ortalama 12 saat beklettim. Pisirim onerisine uyarak cok sicak tavaya once ilk sonra diger yuzunu degdirip "muhurleme'' islemini gerceklestirdim.Ardindan iki tarafi da 4 er dakika pisirip, 4 dakika da sicak tavada biraktim.
Baharatsiz et olmasi dolayisiyla, tabaga servis ettigimde tuz ve karabiber attim, tavada epey kirmizi bir sos birakmisti onuda uzerine doktum.
Pisirme asamasinda koku olarak dana etinden cok daha iyi kokmakta. Istah aciyor diyebilir.
Sertlik olarak dana etinden sert ancak lezzet olarak marine edilmemis dana etiyle karsilastirilmasi bile yanlis olur
Cok ama cok guzel bir lezzet, et kizarinca gercekten leziz gozukuyor.
Icinde su hapsettirdigimiz icin ayni zamanda sulu da. Kesinlikle tavsiye ederim imkani olanlara.
Not: Din konusunda hassas arkadaslar icin, diyanet bu eti yemenin caiz oldugu fetvasini vermis.
Saygilarimlar
Genişletmek için tıkla...