Muthis dogal protein kaynagi Kanguru eti ! degerlere bakin

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan androm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

androm

Üye


Kanguru eti yuksek kaliteli protein kaynagi olmasi ve icerdigi yuksek demir ve cinko oraniyla vucut gelistirme sporcularinin yogunlukla yonelmeye basladigi bir et turu olmaya basladi. En onemlisi icerdigi cok dusuk oranlarda yag ve karbonhidrat oranlari. (100 gr icin % 1 in altinda ) 100 gr kanguru eti bir porsiyon whey proteininden daha kaliteli diyebiliriz nerdeyse. bu etde bulunan cok ince islenmis kas ve icerdigi az kolajen yapisi dikakt cekiyor.

Diyetlerinde etden vazgecemeyenler bu eti tuketerek yag oranlarinda ciddi anlamda dusus gostermisler. Bir diger faydali tarafi ise etin homojen olarak tum bolgelerde ayni besin degerlerini tasimasi. yani inek etinde genellikle tercih ettigimiz "yagsiz sirt " gibi bir ayirima gerek yok.

inek ve koyun etlerinin protein degerleri yuksek olmasina ragmen yúksek yag orani ve dusuk PUFA icermesi kolestorolu ve yaglanmayi tetikliyor. Kanguru etinde ise tam tersine cok dusuk yag orani ve yuksek PUFA mevcut. kirmizi etlerin icerisinde "leanest" oalrak tanimlanmasinin nedeni de budur.

Son yillarda kanguru etinin diger etlere gore one cikmasi avrupa pazarinin dikkatini cekmis ve bu yuzden almanya, fransa basta olmak uzere bir cok ulkede marketlerde belli yuzdelerde yerini almaya baslamis. Ozellikle sampiyon sporcularin en kiymetli ogunlerinde bas koseyi almis.

Bazi cins kangurularin devasa boyutda olmasi ve buna ragmen iki ayagiyla sicrayarak hareket etmesi bu besin degerlerini izah ediyor sanirim.

Merak edenler icin kanguru eti tuketmenin dinimizce herhangi bir sakincasi yok ve fiyati oldukca makul :) Turkiye pazarina bu etle girmemek icin hicbir neden yok aslinda :)

Bu yaziyi okudugum bir dergiden kabaca tercume ettim.
 
Olsa muhakkak ilk deneyenlerden olurum, hem yağsız hemde proteince zengin, yalnız bir konu eksik kalmış Androm, kendi izlenimlerini yazmamışsın, yoksa sen orada yaşayıp hala bir kanguru biftek yemedin mi?!
 
Karasan dedi:
Olsa muhakkak ilk deneyenlerden olurum, hem yağsız hemde proteince zengin, yalnız bir konu eksik kalmış Androm, kendi izlenimlerini yazmamışsın, yoksa sen orada yaşayıp hala bir kanguru biftek yemedin mi?!

Hafta sonlari deniyorum. Yapmasi ve yemesi cok zahmetli :) lezzet bakimindan dana veya kuzu etiyle kiyas kabul etmez. et yagsiz oldugu icin kaba benzetmeyle "kayis gibi ". Ama degerler hakkaten cok ustun. Hafta arasi isyerinde o kadar fazla cigneme zamanim olmadigi icin daha pratik gidalar tuketiyorum.
 
içersinde milyonlara besin bilgisi barındıran nutritiondata.com 'da bile kanguru hakkında bilgiye ulaşamadım..
avustralya dışında çok nadir tüketilen bir besin olduğundandır sanırsam..
türkiye'ye de gelirse kesinlikle denemek istiyorum..

türkiye'de ulaşabileceğimiz protein oranı en yüksek kaynak heralde devekuşu eti..
http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c20FT.html adresinde bilgileri mevcut.. (tadı bifteğe benziyor, kötü değil)

bunlar dışında internetten edindiğim bilgiye göre protein oranı en yüksek et geyik etiymiş..
http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c21Cj.html ..merak edenler için detaylı bilgiler var..

tabi geyik etine de türkiye'de ulaşmak imkansız gibi.. o yüzden ilginç bir bilgi olmaktan öteye gitmeyecek bu sanırsam..

yağ oranı olarak ise kanguru etinin az yağ oranına bu saydığım besinlerden hiçbiri ulaşamıyor..
şu ana kadar zannedersem kanguru eti düşük yağ oranıyla rakipsiz..
 
devekusu eti protein bakimindan lider ise, yumurtasinin da zirvede olmasi gerekir sanirim.
acaba degerleri kac ? gun boyu kabugunu soymaktan bikkinlik gelen tavuk yumurtasi yerine ornegin 1 tane gunluk yeter sanirim :)

ayrica dikkatimi cekti ordek yumurtalari tavuk yumurtasi ile ayni ebatda olmasina ragmen fiyatlari arasinda cok fark var ! nedenini bilmiyorum..

bonatschi dedi:
içersinde milyonlara besin bilgisi barındıran nutritiondata.com 'da bile kanguru hakkında bilgiye ulaşamadım..
avustralya dışında çok nadir tüketilen bir besin olduğundandır sanırsam..
türkiye'ye de gelirse kesinlikle denemek istiyorum..

türkiye'de ulaşabileceğimiz protein oranı en yüksek kaynak heralde devekuşu eti..
http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c20FT.html adresinde bilgileri mevcut.. (tadı bifteğe benziyor, kötü değil)

bunlar dışında internetten edindiğim bilgiye göre protein oranı en yüksek et geyik etiymiş..
http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c21Cj.html ..merak edenler için detaylı bilgiler var..

tabi geyik etine de türkiye'de ulaşmak imkansız gibi.. o yüzden ilginç bir bilgi olmaktan öteye gitmeyecek bu sanırsam..

yağ oranı olarak ise kanguru etinin az yağ oranına bu saydığım besinlerden hiçbiri ulaşamıyor..
şu ana kadar zannedersem kanguru eti düşük yağ oranıyla rakipsiz..
 
arkadaşlar yok mu şöyle normal hayvan. kanguru hayvanı ve devekuşu hayvanı falan yurdum insanına ters. bide o devekuşu eti enson bildiğim kadarıyla kilosu 20 ytl falandı. cebe de acayip yük. en iyisi çökeleğe devam :D
 
hernan77 dedi:
arkadaşlar yok mu şöyle normal hayvan. kanguru hayvanı ve devekuşu hayvanı falan yurdum insanına ters. bide o devekuşu eti enson bildiğim kadarıyla kilosu 20 ytl falandı. cebe de acayip yük. en iyisi çökeleğe devam :D
Bende buna yakın şeyler söyleyecektim işte. :lol:
Et ürünü olarak bence en iyisi yağsız tavuk fleto. İster haşla, ister mangalda yap, ister fırına ver bıkmadan usanmadan tüketebileceğim ve en sağlıklı olarak(fizyolojik ve maddiyolojik :D ) gördüğüm tek et türü. Çökelek te çok iyi ama belli bişeyden sonra boğazdan geçmiyor hale geliyor bunun tadını anlamadan yutmanın bir yolu yokmu yahu. :)
 
ibrahimmmm dedi:
hernan77 dedi:
arkadaşlar yok mu şöyle normal hayvan. kanguru hayvanı ve devekuşu hayvanı falan yurdum insanına ters. bide o devekuşu eti enson bildiğim kadarıyla kilosu 20 ytl falandı. cebe de acayip yük. en iyisi çökeleğe devam :D
Bende buna yakın şeyler söyleyecektim işte. :lol:
Et ürünü olarak bence en iyisi yağsız tavuk fleto. İster haşla, ister mangalda yap, ister fırına ver bıkmadan usanmadan tüketebileceğim ve en sağlıklı olarak(fizyolojik ve maddiyolojik :D ) gördüğüm tek et türü. Çökelek te çok iyi ama belli bişeyden sonra boğazdan geçmiyor hale geliyor bunun tadını anlamadan yutmanın bir yolu yokmu yahu. :)

loru ben direk suyla yutuyorum ne tadi geliyor ne bogazima takliyor
 
Avustralya doğumlu olduğum için bolca tükettik zamanında.Zaten Avustralya'da bolca tüketilir.Özellikle sırt kısmı çok lezzetlidir et genel olarak biraz serttir tabi damak zevki bu kişiden kişiye değişir ama kesinlikle dana etinden daha lezzetli bana göre ama daha sert tabi sade yemenizi tavsiye etmem biraz zorlanıyor insan yerken sos felan olması lazım.Genel itibariyle tavsiye ederim oldukça lezzetlidir.
 
Nasip olursa yarin deneyecegim, izlenimlerimi yazarim.

kangaroo.jpg



Aldigim urun bu sekilde. Urunu kendi halinde erittikten sonra, dun zeytinyagi ile firca yardimi ile surup buzdolabinda ortalama 12 saat beklettim. Pisirim onerisine uyarak cok sicak tavaya once ilk sonra diger yuzunu degdirip "muhurleme'' islemini gerceklestirdim.Ardindan iki tarafi da 4 er dakika pisirip, 4 dakika da sicak tavada biraktim.

Baharatsiz et olmasi dolayisiyla, tabaga servis ettigimde tuz ve karabiber attim, tavada epey kirmizi bir sos birakmisti onuda uzerine doktum.

Pisirme asamasinda koku olarak dana etinden cok daha iyi kokmakta. Istah aciyor diyebilir.

Sertlik olarak dana etinden sert ancak lezzet olarak marine edilmemis dana etiyle karsilastirilmasi bile yanlis olur :) Cok ama cok guzel bir lezzet, et kizarinca gercekten leziz gozukuyor.

Icinde su hapsettirdigimiz icin ayni zamanda sulu da. Kesinlikle tavsiye ederim imkani olanlara.

Not: Din konusunda hassas arkadaslar icin, diyanet bu eti yemenin caiz oldugu fetvasini vermis.

Saygilarimlar
 
kangaroo.jpg



Aldigim urun bu sekilde. Urunu kendi halinde erittikten sonra, dun zeytinyagi ile firca yardimi ile surup buzdolabinda ortalama 12 saat beklettim. Pisirim onerisine uyarak cok sicak tavaya once ilk sonra diger yuzunu degdirip "muhurleme'' islemini gerceklestirdim.Ardindan iki tarafi da 4 er dakika pisirip, 4 dakika da sicak tavada biraktim.

Baharatsiz et olmasi dolayisiyla, tabaga servis ettigimde tuz ve karabiber attim, tavada epey kirmizi bir sos birakmisti onuda uzerine doktum.

Pisirme asamasinda koku olarak dana etinden cok daha iyi kokmakta. Istah aciyor diyebilir.

Sertlik olarak dana etinden sert ancak lezzet olarak marine edilmemis dana etiyle karsilastirilmasi bile yanlis olur :) Cok ama cok guzel bir lezzet, et kizarinca gercekten leziz gozukuyor.

Icinde su hapsettirdigimiz icin ayni zamanda sulu da. Kesinlikle tavsiye ederim imkani olanlara.

Not: Din konusunda hassas arkadaslar icin, diyanet bu eti yemenin caiz oldugu fetvasini vermis.

Saygilarimlar

6 sene sonra Avustralya'ya beklerim beraber yeriz :D
 
Kanguru nedense bana hep itici bir hayvan gelmiştir, islama kurallara uygunmu değilmi bilmiyorum ama yinede yemem :)
 
konu eski ama görünce yazayım dedim
değerlerin nesi müthiş ? anlamadım
tavuk bile bundan çok daha iyi
kollestrol değerleri ne öyle
 
yağsız.kırmızı et güzelmiş. kanguru hangi familyaya giriyor etini yememizde bi sakınca yok dimi
 
Back
Yukarı