Hepsinin karışımı.
http://www.bodybuilding.com/store/opt/whey.html
- Microfiltered Whey Protein Isolates
- Ion-Exchange Whey Protein Isolates
- Ultrafiltered Whey Protein Concentrate
- HydroWhey Hydrolyzed Whey Peptides
ON Whey Gold < Gaspari Myfusion = BSN Syntha-6 < ON Hydrowhey = ON Hydrobuilder
Optimum Nutritionun Dünya'daki kalitesi ve satışı tartışılmayacak şekilde büyük. Kim ne derse desin konu whey protein oldumu Optimum Nutrition Whey Gold Standart 1 numara. Gaspari myfusion ve bsn syntha-6 ise dünya çapında öğünler arasında tüketilebilecek en iyi protein kompleksi ürünler olarak sınıflandırılabilir. Optimum Nutrition Hydrowhey ve Hydrobuilder ürünleri ise izolewhey olarak kana daha hızlı karışabilen ama maliyeti pahali olan ürünlerdir. (Antremandan 1 saat önce veya antremandan hemen tüketmek için en uygun proteinlerdir.) Optimum Nutrition Whey Gold Standart ürünü hem ucuz hemde kaliteli olduğu için çok tutulmaktadır. Bu yüzden dünyada satışı oldukça fazladır. Optimum Nutrition Dünyada en fazla whey protein ithal eden markadır. Optimum Nutrition nereden baksak her ülkede distribütörü bulunmaktadır. (Örneğin; ****** Gida'nin Türkiye,Gürcistan,Bulgaristan,KKTC'de Distribütörlügü bulunmaktadır.) Ama diğer markaların optimum nutritiona göre distribütör oranı azdır. (Örneğin;Türkiye'De benim bildiğim distribütörü olan markalar Optimum Nutrition,Xpro Nutrition,BSN,Dymatize Nutrition,MHP,Ultimate Nutrition ... ben bu kadarını biliyorum) Ama Muscletech'in Türkiye Distribütörü yok.Bu yüzden fiyatlar aşırı pahali ve stok sıkıntısı oluşmakta. Sonuç olarak kalite ve hesap bakımından optimum nutrition ülkemizde tektir. Optimum Nutrition dışında twinlab,prolab gibi markalarda tercih edilebilir.thums:
nedense ben çevremdede optimumdan memnun olan görmedim bende dahil ayrıca neden mr.olympıa daki profesyonel bb ciler optimum kullanan görmedim muscletech bsn bunlar dışında ürün kullanan görmedim videolarda filan ayrıca nitrofull hardline gibi markalar optimumdan etki olarak daha iyi alınma nedeni ucuz diye ama etkisine gelince 0 ayrıca bsn syntha gibi bir markayı optimum gibi kalitesiz ucuz bir markayla karşılaştırman hata bsn syhnta kullanıpta etki alamayacak sporcu varmıdır ? optimum bir kutu bitti 2 ölçek almama rağmen etki göstermedi karın ağırsı yapıyor ayrıca optimum alıcağına hardline al hem daha ucuz hem daha etkili maliyet açısından
fiyat farkınıda açıklarsan sevinirim tr de 85 tl optimum başka marka 100 tl civarı üstüde var çünkü weider muscletech vb. markalar içeriği daha kaliteli demekki hammadde %40 daha ucuza alıyor diyeceksen bunu kimse bilemez mesela ben bir nalburum şu boyayı şu fiyata şu kadar indirimli aldığımı niye müşterilerime veya bir başkasına söyliyeyim ki ?Sayın forum sakinleri, siz Amerikadaki optimum whey ile buradakini aynı mı sanıyorsunuz? ben 2-3 senedir türkiyede optimum kullanıyorum. Takipçileri iyi bilir Türkiye de satılan optimum bidonları ve aromaların da bir değişme oldu. Bu değişme 1.5 sene kadar önce oldu yanılmıyorsam. Sebebi ise Türkiye de satılan ürünler avrupa için üretilen mallardan. Yazın amerikadan aldığım optimum wheyi burada satılanın yanına koydum. Çok farklı. Müşterilerimden çok şikayet alıyordum bir ara optimum wheyin tadı bozuldu v.s. şeklinde. Evet bu konuda da bir farklılık var. Farklı oramalar kullanıyorlar. Kısacası bb.com'da insanların oy verdiği optimum whey bizim kullandıklarımızdan değil!