Muay Thai mi Kick Boks mu??

Muay Thai'yi tercih ederim fakat eğitmenine göre değişir,
İkiside aynı temel prensibe bağlı pek farklılık yok.

Arkadaşlar peki bu kursta öğrenilenleri gerçek hayatta uygulamak ne kadar zaman alır?Pekte kolay bir iş değil gibi.

Uygulamak teknikler tam oturduğu zaman yani refleksleşince işe yarar,
bu da ortalama 2-3 ay'da oluşmaya başlar 1-1,5 yılda oturur

Uygulamak teknikler tam oturduğu zaman yani refleksleşince işe yarar,
bu da ortalama 2-3 ay'da oluşmaya başlar 1-1,5 yılda oturur

1 yılda kendini savunabilirsin.

ben sadece vucut gelıstırıyorum elim cok agırdır 2 senedır box yapan arkilerim bile tırsıyo benden. evde sureklı kum torbası ve hzlandırcı antremanlar yaparm kendı kendıme. kmse bana bısı ogretmedi gordklerm kadaryla uyguluyom ve cokta etkiliyim :D o yuzden gıtmıyorum spora. içten gelme meselesi. izleye izlkeye uygulaya uygulaya ogrendım

bence muay thai'ye başla derim kick boks'dan çok daha sert bir spordur ve hareketleri kick boks'a nazaran daha fazladır.ama sen sokakda tinerciyle karşılaşında bi muay thai yapıyımda aklını alıyım diye düşünüyorsan kusura bakma o tinerci bıçağı çektimi anında şiş kebab olursun.gerçek hayat filmlere benzemez 20 yıllık aikido'cu bile olsan o bıçağın nereden geldiğini kestiremezsin.

Sokakta işe yaraması için dövüş sporu seçiyorsan boks yapacaksın. Tekme bir defa atılabiliyor sokakta, ondan sonra tekme mesafesi bulamıyorsun bir daha. İyi bir sporcu kavalla attığı tek tekme ile de işi bitirebilir ama her zaman oturmayabilir o tek tekme. Sokak kavgası yüzde 90 yerde biter. Yere düşerken rakibini altına alabilen işi yüzde 99 bitirir. Bu nedenle güreşle biraz olsun ilgilenmek bence çok önemli. Dövüşte yere düşen rakine asılır ve genelde beraber yere düşülür. Yere ilk düşme anında ya da yerdeki ilk saniyelerde güreş bilgin ve pratiğin varsa rakibi altına alırsın. Bir de sokakta dövüş esnasında solla yumruk atamıyorsan bu çok büyük eksikliktir. Hele ki 2 - 3 kişiye karşı tek isen sollada sarsıcı ve güçlü yumruk atabilmen şarttır. Bu nedenle boks da olmazsa olmazdır. Çok iyi olayım diyorsan boks ve güreşin üstüne alçak ve orta tekme stili çalışılabilir. Sokakta ısınmadan yüze tekme kaldırmak güç olduğu için fazla kasmadan düşük ve alçak tekme olayında pratik yapılabilir. Ama benim görüşüm net. Denk kuvvetlerin dövüşünü yumruk ve yerdeki konum çözer. Boks ve güreş derim ben.

bu tür dövüş sanatlarıyla uğraşanların vücutları sert,sağlam oluyor fakat estetik olarak nedense eklemiyorlar heralde üstüne birşey.. bir arkadaş vardı ters dönen tekme falan atabiliodu havada kum torbası baya bi fırlıyodu ama vücudu ayak bilekleri falan sıskaydı hep (sadece bilek değil bacak ta inceydi .biliyorum bilekler kemik yüzünden olabiliyor)

bende kickbox yada muay thai istiyorum fitness yapıcam üstüne fakat salon bulamıyorum doğru düzgün. istanbul bakırköy taraflarında varmı bildiğiniz? (halis avşar dövüş klübü diye biyer buldum fakat bilmiyorum nasıldır..)

Beslenmeyi ciddi anlamda sağlam tut da nasıl bir estetik katıyormuş görün :) Hem ek olarak agırlık antremanıda yaparsınız bu sporlarda

Benim bir sorum olacak , yaş 19 boy 1.85 kilo 80 , body ile uğraşıyorum bu ara bana cok hantallık gibi geldi , muay thai yapmak istiyorum vücudum öyle atletil değil sıkıntı Yaşar mıyım ? Yoksa bana gidecek Olan boks ve kick boks mu

Benim bir sorum olacak , yaş 19 boy 1.85 kilo 80 , body ile uğraşıyorum bu ara bana cok hantallık gibi geldi , muay thai yapmak istiyorum vücudum öyle atletil değil sıkıntı Yaşar mıyım ? Yoksa bana gidecek Olan boks ve kick boks mu
Bodyden sonra dövüş sanatları seni yoracak haliyle ama farketmez yapabilirsin kickboks da olabılır

Arkadaşım ben 8 ay muay-thai yaptım.Profesyonel olarak işin ehlinden eğitim aldım.Bu sporun başladıgı yer yani Tayland'da eğitim gördüm.
Çeviklik istiyen saldırı sanatıdır.Ama bu sporu ringlere kadar taşımanı tavsiye etmem ancak hobi olarak yapmanı öneririm.Gerçekten çok sert bir spor hatta vahşet diyebilirim.Orda 1-1 dövüş izlediğim için bunları söylüyorum gerçekten çok kötü anlara şahit oldum.Diz dirsek çok sakat yani ben sana temizinden kick-box öneririm ayak ve kollar diz ve dirseğe nazaran daha hafiftir ve muay-thai kadar zorlamaz.

Sana uzatmadan sunu yaziyim hepsini denedim, eğer sokakta bisey yapabilmek istiyosan muay thai bilmen şart. Ve bir de serbest güreş bilirsen hicbir babayiğit sana bisey yapamaz çünkü adam sana bir düz yumruk atsa bu iki sporu da bilirsen sadece 12 tane o yumruğa kırma hareketi var anlatabildim sanırım

Back
Yukarı