motivasyon düşüklüğü ....

Merhaba. Gebze'deki macfit spor salonuna yazıldım. incelme anacıyla eylülde yazıldım. Kilom 125. Motivasyonum çok düşük .zaten kilo verme planım VE kilo vereceğime dair inancım yok.motive olmam için bana yardımcı olabilir misiniz ?

Cardio , düşük karbonhidrat yüksek protein ,kilo vermemen imkansız .
1 2 hareket ağırlık girersin yağ yakımı daha çok hızlanır .

bak güzel dostum ben 133 kg den 94 e indim 15 yaşından 17 yaşına kadar body ye başladım 16 yaşın sonunda askerlik yoklamalarını 2 yılda geçtim çürük aldım tekrar kilo alarak bu sefer 163 oldum verirken tekrar aldım dirty bulk yaptım sonrası ise şu 5.5 yıl önce benden 3 yaş küçükler bileğimi bükebilirken şimdi ise bükebilen kişi sayısı çok az 35 kg chest press ile başladığımı bilirim 4-5 tekrar ile boş bar denesem kalkmazdı yani şimdi geriye baktığımda 172.5 kg bench basabilen biriyim 150 kg 6 tekrar aynı zamanda doğal sınırım bu kür ile rekor 150 kg 8 tekrar ve 182.5 kg oda çok hafif bir kür 1.5 ayda başardım onuda geriye baktığımda çok mutluyum bu kadar kuvvet kazandığım için 5.5 yılımın 4.5 yılı düzenli 6 ayı düzensiz 6 ayıda boş geçti ama şu anda iyiki bu kadar kuvvet kazanmışım diyorum

ilk once hedefine ulasmak icin ne kadar karb ne kadar kalori ve protein alman gerektigini arastir. Daha sonra.
Mutfaga hassas tarti al oncelikle. Goz karari dedigimiz olaya alisana kadar yediklerini tart ve besinden ne kadar karb protein kalori aldigina bak.
Motivasyon olmak icin cesitli makaleler ve videolar mevcut. Spor salonunda kimseye odaklanma (adamin kollara goguslere sirta bak) gozlerin sadece sende olsun. 1 ay boyunca aynadan uzak dur. Gercekten zayifladigini yaglarinin azaldigini hissettiginde aynanin karsisina gec.
Vucudumuz gelisme ozelligi oldugunu unutma! Basarmak icin yeterki iste.
Saglikli sporlar.

Bu iş herşeyden önce psikolojiyle başliyor. Bir kere şuna bir inan düşük karbonhidrat ve cardio ile kilo verememek diye birşey yok. Şekeri biraktığında daha çok enerjik daha hayat dolu olacağına garanti veririm.
Spor salonunda kendine eşlik edecek beraber gideceğin bir arkadaş bul oraya zaman geçirmek için git zorunluluktan değil. Spor yapmayı zorunluluktan çok bir eğlence veya hayatının bir parçası haline getirdiğinde olay bitmiş oluyor zaten.

Şimdi yazacağıma çoğu kişi karşı çıkacak fakat yinede yazayım.
Bende 105 kilo civarındaydım ve kilo verebileceğime inanmıyordum. Diyetisyene gittim dedim ki ben şu saatlerde doluyum günde 6 öğün yiyecek vaktim yok vsvs anlattım ve kadın bana ama yemen gerekiyor benim programım böyle vsvs dedi. Kapısından çıktım ve kapının yanındaki çöp kutusuna attım verdiği programı...

Kesinlikle önce bir endokrinoloji doktoruna giderek tiroid ve insülin direnci testlerini yaptır.

Sabah kahvaltısında büyük bir dilim ezine peyniri 7-8 zeytin 3-4 cherry domates /biber ve 4-5 tane ceviz yiyordum.
Öğlen yemeğinde dişarida oldugum icin ızgara tavuk veya kebapçıda tavuk şiş yiyordum. Ama kesinlikle yanında pilav ve ekmek yok. 2 porsiyon tavuk şiş yediğim günlerde oluyordu...
Evde oldugumda karnım acıktıgında hemen bir kase yoğurt (yağlı yağsız farketmez ) akşamda çorba ve evde ne varsa yemek olarak yiyordum ( karbonhidrat yok!)
Belki haftada 1 yada 2 gün 2 kaşik büyüklügünde bulgur pilavı yiyordum.
Sporu akşam yaparsam ( yemekten sonra) malum karnın acıkıyor yoğurt ve yanında çiğ fındık yiyordum. Markasını unuttum 5 tlye satılıyor çiğ fındık çoğu markette var . Veya aynı markanın tatlı bademi(kesinlikle kavrulmuş tuzlu degil)
Inan bana 1 ay sonra canın şeker istemeyecek... Arkadaşlarımın yoğun isteğiyle gittigim kafede zorla cheesecake aldırıyorlardi yarısını bile yiyemeden kesiliyordum.

Akşamlarida haftanın en az 5 günü 50 dakika cardio yapiyordum . Bazen sabah sahilde bazen akşam koşu bandı.
Sakın koşmaya falan çalışma kendini cardiodan sogutma.
İlk 5 dakika ısınma amacı ile 4-4,5 km sonra 35-40 dakika 6 km eğer yorucu geliyorsa 5,5 km hızda tempolu yürüyüş yetiyor. Zaten kilo verdikçe kendin koşmak isteyeceksin.
Her gün tartıya sakın çıkma en az 2 haftada bir tartıl.

Başarılar dilerim bu yolda.

kardeşim niye yaşıyoruz ve neden spor yapmak zorundaymışız gibi hissediyoruz kendimizi ??? hayat güzel mi ki ??? biraz da bundan bahseder misin ?

Olayın aslı şu ki yaradanın bize verdiği vücut aslında günümüz modern yaşamı için tasarlanmamış. Nasıl ki vahşi bir hayvanı insanlar sahiplenip evde beslemeye başladığında o hayvan şişmanlıyor, güçsüzleşiyor, tembelleşiyorsa insanlarda modern yaşamın rahatlığında aynı sonuçlarla karşılaşır. Bu yüzden spor aslında zorunluluk değil gerekliliktir. Yapıp yapmamayı biz seçiyoruz.

Olayın aslı şu ki yaradanın bize verdiği vücut aslında günümüz modern yaşamı için tasarlanmamış. Nasıl ki vahşi bir hayvanı insanlar sahiplenip evde beslemeye başladığında o hayvan şişmanlıyor, güçsüzleşiyor, tembelleşiyorsa insanlarda modern yaşamın rahatlığında aynı sonuçlarla karşılaşır. Bu yüzden spor aslında zorunluluk değil gerekliliktir. Yapıp yapmamayı biz seçiyoruz.
Bu kadar guzel anlatilmazdi :)

Zorunda değilsin , bu spor severek yapılır her antrenman genemi diyorsan kesinlikle ilerleyemezsin.
Ne yaparsan kendine kazandırıyorsun.

Bunu sorguluyorsan spor salonundan önce bir psikoloğa görünsen daha iyi olur. Sanki spor için motivasyon değil de yaşamak için motivasyon arıyor gibisin.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kardeşim niye yaşıyoruz ve neden spor yapmak zorundaymışız gibi hissediyoruz kendimizi ??? hayat güzel mi ki ??? biraz da bundan bahseder misin ?
Forumda okuduğum en tuhaf mesajlardan birisi. Neden yaşadığımızı bilmiyorum ama spor yapmak zorunda olmamızın çok basit bir sebebi var, vücudumuz Afrika'nın çayırlarında hayatta kalmak için evrimleşmiştir, kanepede mandalina-çekirdek-bira götürüp Survivor izlemek için değil. Bu vücut hareket etmedikçe işlevini kaybetmeye başlar, çalışmayan kas, eklem, tendon zayıflar, kilo aldıkça östrojen seviyen yükselir, depresyondan uyku bozukluklarına, bağışıklık sisteminin zayıflamasından cinsel sorunlara kadar, yani oldukça geniş bir yelpazede sorunlar yaşanır.

Hayat güzel de çirkin de değildir. Bunlar senin şeylere verdiğin sıfatlardır, kategorilendirme biçimlerindir. Hayat nötrdür, senin kendisi hakkında ne düşündüğünü umursamaz.

Back
Yukarı