Vücut çalışanlar yağ kullanmıyorlar gereksiz besin olduğu için değilmi?
Peki aklıma takılan bişi var bu marketten aldığımız margarin veya terayağı diye alınan şeylerin yanı sıra (bilen varmıdır emin değilim ama..)
Mandıradan alınan sütten çekilmiş; krema (%100 doğal) veya kremadan evde yapılmış orjinal tereyağı bunlarda yasakmıdır acaba?
Tereyağın yapılışı ise sadece kremayı tencereye koyup eritip belli bir süre kaynattıktan sonra oluşuyor içine herhangi başka birşey konulmuyor.
Kafama takılan soru şudur.
Birisi doğal ve hayvansal yağ mantıklı düşünürsek eğer doğal ve %100 sütten yapılmış olması içinde bol miktarda besin değeri olduğu. Diğeride sadece üstünde yazılanlarla bildiğimiz ve ne olduğu mechul, doymuş yağ dedikleri şey.:badgrin:
Az miktarda kullanımında bir engel olabilirmi?
Mesela pilav yaparken 1 kaşık margarin yerine dediğim tereyağından kaşığın 5 te 1 i veya 6 da 1 i ölçekte konulduğunda gayette güzel bi şekilde pilav a tad veriyor.
Bilgisi olanlar ve mantıklı cevap yazıcaklar için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Peki aklıma takılan bişi var bu marketten aldığımız margarin veya terayağı diye alınan şeylerin yanı sıra (bilen varmıdır emin değilim ama..)
Mandıradan alınan sütten çekilmiş; krema (%100 doğal) veya kremadan evde yapılmış orjinal tereyağı bunlarda yasakmıdır acaba?
Tereyağın yapılışı ise sadece kremayı tencereye koyup eritip belli bir süre kaynattıktan sonra oluşuyor içine herhangi başka birşey konulmuyor.
Kafama takılan soru şudur.
Birisi doğal ve hayvansal yağ mantıklı düşünürsek eğer doğal ve %100 sütten yapılmış olması içinde bol miktarda besin değeri olduğu. Diğeride sadece üstünde yazılanlarla bildiğimiz ve ne olduğu mechul, doymuş yağ dedikleri şey.:badgrin:
Az miktarda kullanımında bir engel olabilirmi?
Mesela pilav yaparken 1 kaşık margarin yerine dediğim tereyağından kaşığın 5 te 1 i veya 6 da 1 i ölçekte konulduğunda gayette güzel bi şekilde pilav a tad veriyor.
Bilgisi olanlar ve mantıklı cevap yazıcaklar için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.