Marfan Sendromu BB yapabilir mi ?

arkadaşlar uzun süredir bu soru kafamda, marfan sendromu hastasıyım ve pektus ekscavatum ameliyatı oldum göğsümdeki platin yeni çıkartıldı.Gerçekten kendi vücudumla hiç barışık birisi değilim 51 kg 183 boyundayım bb yapmayı düşünüyorum doktorum abartmadan yapabileceğimi söyledi aynı zamanda yüzme ve yürüyüş yapabileceğimide belirtti, doktor abartma dedikten sonra şöyle birşey de ekledi lafına steroid kullanmadan kendini kaybetmeden abartmayarak body yapabilirsin dedi(bu sporu amatör düzeyde yaparak ne kadar ilerleme sağlayabilirim özellikle bunu cevaplarsanız çok iyi olur), tabi ben bunları kardiyoloji doktoruna gidip dahada netleştireceğim fakat belki bu hastalıkla tecrübesi olan arkadaşlar varsa bana biraz bilgi verebilir mi ben gerçekten düzgün bir vücut istiyorum zaman sıkıntım yok düzenli bir şekilde sporumu yapar antrenörümün sözünüde dinlerim gerçekten moralim çok düşük her yerde bu hastalık varsa spor yapmanın intihar oldugu yazıyor bazır yerlerdede bu hastalığa sahip profesyonel koşucu yüzücü ve futbolcular oldugu ve kanıtları gösteriliyor, lütfen bana bilgi verebilecek birisi varsa yazsın gerçekten aşırı derecede asosyal oldum ve kendime güvenim nasıl geri gelicek hiç bilmiyorum.Öncelikle düzgün bir şekilde sporumu yapıp vücut hatlarımı düzeltmek istiyorum daha sonra iş hayatına atılıp kendi düzenimi kurmak istiyorum ama olurda gerçekten buna mani olacak spor yapamassın diyecek bir doktor çıkarsa karşıma işler benim için çok kötü olacak gerisini düşünmek istemiyorum.. şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

Öncelikle kardeşim bu konu için Uzman Kardiyolog'dan bilgi almanı isterim onla bir konuş nasıl ve hangi şekilde yapacağını detaylıca

Back
Yukarı