Makarna pişince besin değerleri bu hale geliyormuş :(

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve jimraynor tarafından 18 Şubat 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 33 üye.
  1. glorious1907
    Offline

    glorious1907 Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2009
    Mesajlar:
    75
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    dış ticaret
    Yer:
    İstanbul Kadıköy
    sonuç olarak paketin üstündeki değeri alıyoruz dimi :D
     
  2. Bench Press
    Offline

    Bench Press Üye

    Katılım:
    6 Eylül 2008
    Mesajlar:
    344
    Beğenileri:
    77
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Özel güvenlik görevlisi
    Yer:
    İstanbul
    Makarnayı süzmek akıl karı değil zaten. Suyun miktarını tutturursan pilav gibi suyunu çekene kadar pişirebiliyorsun. Tek sakıncası soğuyunca kalıp olup tencerenin şeklini alması. O zaman da keserek yiyebiliriz. :)
     
  3. ßarskan
    Offline

    ßarskan Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2010
    Mesajlar:
    50
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    O zaman napıyoruz , pişirmeden kıtır kıtır cips niyetine yiyoruz :p
     
  4. jimraynor
    Offline

    jimraynor Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.466
    Beğenileri:
    961
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Endüstri Mühendisi
    Yer:
    Antalya

    Evet değişen hiçbirşey olmuyor.
     
    wallcroft9'69 bunu beğendi.
  5. Scoobz
    Offline

    Scoobz Üye

    Katılım:
    5 Mart 2009
    Mesajlar:
    940
    Beğenileri:
    386
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Makarna Pişirdikten Sonra Değerlerin Azalmaması İçin

    makarna hakkında konu vardı pişirdiğimiz değerleri azalıyor diye sanırım değerlerinin azalmasının sebebi makarnayı suda pişirdiğimz için ve suyu süzdüğümüz için bazı değerlerin suyla birlikte kaybolduğundan eğer makarnayı az su katarak yaparsak ve o makarnayı o suyla birlikte tüketirsek pişmiş makarnada bir kayıp olmaz
     
  6. tugi190794
    Offline

    tugi190794 Üye

    Katılım:
    12 Şubat 2011
    Mesajlar:
    383
    Beğenileri:
    119
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    İSTANBUL
    her kafadan farklı ses çıkmış :D
     
  7. mehmetanil
    Offline

    mehmetanil Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2012
    Mesajlar:
    1.949
    Beğenileri:
    2.276
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    avukat
    Yer:
    Beşiktaş-İSTANBUL
    peki arkadaslar bu makarnanın ıcındekı karbonhıdraın ne kadarı sekerden gelıyor örnek dogada 71.8 karbo var 100 gramda bunun 1 gramı sekerden gelıyor kepeklı makarnalarda bu oran kac 3 asasgı 5 yukarı bılenınız varmı acaba ?
     
  8. coder
    Offline

    coder Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2006
    Mesajlar:
    480
    Beğenileri:
    138
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Yazılımcı
    Yer:
    istanbul
    Makarna mı Pilav mı yemeliyiz sizce ?
     
  9. Dexter_Morgan
    Offline

    Dexter_Morgan Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.223
    Beğenileri:
    665
    Ödül Puanları:
    123
    ant önceleri öğünlerde makarna - ant sonrası pirinç iyi tercih olur

    makarnanın g.i düşüktür pirince göre, kepeklisiyle pek bi farkı yok
     
  10. stadler
    Offline

    stadler Üye

    Katılım:
    2 Ekim 2012
    Mesajlar:
    55
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Pismemişden kastını ne paket halimi
     
  11. Extravaganza
    Offline

    Extravaganza Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.513
    Beğenileri:
    2.573
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Bulgur yiyin bence. Hem daha lezzetli hem de içine koyduğunuz suyu süzmediğinizden herşey yine tencerede kalıyor. :) Benim temel karb kaynağım bulgur ve yulaf uzun süredir. Başka birşey tüketmiyorum pek. Aramıyorum da.
     
    Xanthium bunu beğendi.
  12. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    288
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar yapmayın etmeyin :) suya protein karışır mı makarnanın ağırlığı artıyor çünkü su çekiyor 1 tel makarna daki protein k.hidrat ve yağ kalıyor (1 2 gr dışı düşme olmaz bu değerlerde birazda vitaminlerde bi düşüş olur) sadece 1 tel makarna 10 gramken 40 gram oluyor değişen tek şey bu suyunu süzünce gitmiyor yani proteinler felan :)

    iyi forumlar
     
  13. muratcan.biceps
    Offline

    muratcan.biceps Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2012
    Mesajlar:
    1.160
    Beğenileri:
    540
    Ödül Puanları:
    93
    aslında burda ufak bir nüans var gibime geldi.100 gr pişmemiş makarna pişmişine göre çok daha hafiftir bunu göz önünde bulundurmak gerek anlayanlar anladı umarım
     
  14. Grendel
    Offline

    Grendel Üye

    Katılım:
    29 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    123
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    O kadar üzülmenize gerek yok. Şimdi 100g makarnada ortalama 70g karbonhidrat varsa siz 1 paket makarnayı tencereye boşalttığınızda 350g karbonhidrat alırsınız, sadece makarna öncekinden çok görünür çünkü su çeker yani makarna pişince besin değerini kaybettiğini sanan arkadaşlar var :D 1 paket makarna 1 günde çok çok rahat gidiyo bende sizde nasıl bilmiyorum ama yani zaten günde 350g karbonhidratta fazla yani çoğu kişi için yenidiğiniz herşeyde var karbonhidrat.thums:
     
  15. darkvampire
    Offline

    darkvampire Üye

    Katılım:
    2 Şubat 2011
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    18
    Yoğurtla karıştırıp çiğ yemek kafama yattı gibi :D midemde daha az yer kaplar :D
     
  16. FastingVegan
    Offline

    FastingVegan Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2013
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Makarna'nın da suyunu süzmeden tüketilirse besin değerinde bir kayıp olmaz bence. Ramen tarzı makarnalı ''çorba'' yapılabilir mesela. Üstelik makarnayı süzdükten sonra sudan geçirirseniz lapalaşmasın diye besin değerinde az da olsa bir kayıp olabilir.

    Ya da ben şöyle değerlendiriyorum bu besin değeri ''kaybını'':
    pişmemiş 100gr makarnada 11g protein varken pişmişde 3.4 g varsa; 7,6g protein makarnanın suyundadır.(buharlaşıp uçmadıysa ki pek ihtimal vermem buna)
    bu makarna suyunu dökmek yerine bol sebzeli güzel bir çorba yapabiliriz.

    Sizce mantıklı mı bu yaklaşım?
     
    Son düzenleme: 14 Şubat 2013
  17. Rinkushichi
    Offline

    Rinkushichi Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    995
    Beğenileri:
    1.138
    Ödül Puanları:
    103
    Öyle birşey yok, pişmemiş 100 gr makarnada 11 gr protein varsa pişmişinde de en az 10 gr vardır, sadece piştikten sonra ağırlığı değişir örneğin 100 gr makarna olur 400 gr sende bunu tartıp 100 gramını yersen 25 gr makarna yemiş olursun 100 gr değil.

    Konuyu açan arkadaş da hatasını sonradan farketmiş zaten, pişmemiş besin değerlerine bakmak yeterli pişmişine bakmanın hiç bir manası yok ve yanlış.
     
  18. FastingVegan
    Offline

    FastingVegan Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2013
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Tüm sayfaları okumak zor tabi konuyu açan arkadaş mesajını editlese daha faydalı olabilir.
     
    Rinkushichi bunu beğendi.
  19. egeos123
    Offline

    egeos123 Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2012
    Mesajlar:
    104
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar peki ortalama 1tabak (silme) kaç gr pişmemiş makarna içerir
     
  20. freeagle
    Offline

    freeagle Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2012
    Mesajlar:
    64
    Beğenileri:
    34
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Konuyu hortlattım ama bişey anlamadım ben Pişmemiş 100 GR Makarna pişince ne kadar oluyor ve ne kadar enerji alıyoruz?
     

Sayfayı Paylaş