magnezyum alımı
Vücudumuz için gereken magnezyum yemeklerle ve içilen sular ile alınmaktadır. Toprağın özellikleri, yiyeceklerin veya içeceklerin hazırlanma şekli, ya da içecek alışkanlığına göre vücuda alınan magnezyum miktarında farklılıklar olabilir.
Magnezyum gereksinimi erişkinde 300-350 mg olarak WHO (Dünya Sağlık Teşkilatı) ve DGE (Almanya Beslenme Enstitüsü) tarafından belirtilirken bu miktar USA için 400-450 mg düzeylerinde önerilmektedir. Kişilerin değişik dönemlerdeki ihtiyaçları da değişmektedir. Hamilelik de günlük gereksinim 150 mg kadar artış gösterir. Magnezyum alımı günümüzde gittikçe azalmaktadır. Bitkilerin taşıdığı magnezyum miktarı da hızla azalmaktadır, potasyumlu gübreler ve asit yağmurları toprağın ve neticesinde bitkilerin magnezyum içeriğini azaltmaktadır. Çağımızın hızlı yaşantısı insanların yemek için ayırdıkları zamanı azaltmaktadır, hamburger gibi hazır yiyecekler hızla yayılırken beslenme bozuklukları da hızla büyümektedir. Bu yüzyıl başlarında ABD'de diyetle günlük magnezyum alımı 450-500 mg iken günümüzde bu miktar 170-240 mg'a kadar inmiştir. Bazı tıp çevrelerince yapılan çalışmalar ABD'de 1930'lardan günümüze 300.000 kişinin magnezyum eksikliği nedeni ile öldüğünü belirlemiştir. Son zamanlarda üzerinde en çok konuşulan konulardan biride alkoldür. Alkolün böbreklerden geri emilimini engelleyen etkisi atılımı arttırmakta, magnezyum eksikliğine neden olmaktadır. Bu nedenle en çok tüketilen alkol çeşidi olan bira ve şaraplar üzerine içlerindeki magnezyum miktarlarının yazılması istenmektedir.
kaynak =http://www.magnezyum.net/