Berkay Türkkan
Üye
Kanat kaslarını koltuk altına doğru geliştirmek için dar tutuş lat pulldown ve avuçlar birbirine bakar şekilde dar tutuş barfiks dışında hareket önerisi olan var mı ?
Değerli Üyemiz
Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!
Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle
sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve
yorumlamasını sağlayacaktır.
Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!
Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi
Dumbellrow da ben pectorolisleri daima hissederdim. Zaten kanat kasları için dumbellrow degisilmez hareket dediğini biliyorum Arnold'un. Fakat senin bı yazında da galiba bu hareketten hoşlanmadığını okumuştum. Tercih senin, denemende fayda var.
Ben T-bar row öneririm.Ama vücut ağırlığıyla yaptığın hareketler bir yere kadar geliştirir bence.Şöyle bir program uygularsan eminim çok daha iyi etki alacaksın ama setleri fail olana kadar yapman lazım.Evet Dumbbell Row hareketinden pek hoşlanmıyorum,Barbell Bentover Row yapıyorum ama benim sorunum tam olarak kanat değil. Daha yukarı kısım,koltuklarına doğru daha geniş bir görünüm için hareket arıyorum. Kanat için hem göğüse hem enseye geniş tutuş bartılar yapıyorum.
Ben T-bar row öneririm.Ama vücut ağırlığıyla yaptığın hareketler bir yere kadar geliştirir bence.Şöyle bir program uygularsan eminim çok daha iyi etki alacaksın ama setleri fail olana kadar yapman lazım.
Barfix 4 set max
Enseye lat 12-10-8(drop set olarak son setten sonra ağırlık düşürüp 2 set daha çıkarman lazım)
Öne yukardan çekiş v bar bile 12-10-8
T-bar row 4 set 10-8-8-6
Deadlift 4 set
Evet hareketlerin verimi kişiden kişiye değişiyor.Ben şahsen barfixle başlıyorum sonra lat sonra dar yukardan v bar yapıyorum ve sırtımdaki kaslar iyice şişiyor üzerine birde t bar veya barbel row yaptımmı patlayacak gibi oluyorlar kişiden kişiye değişiyor yani ama v bar üstten çekişi mutlaka programa al.Salonda T bar malesef yok,olsaydı Barbell Row yerine rutini değiştirmek için denemek isterdim.
Barfiksleri artık ağırlık kemerine ağırlık takarak çekiyorum.İlk set biraz ısınmak adına da vücut ağırlığımla,ikinci set +5 kilo ile,3.set +10 kilo ile tekrar sayılarını yine 10'da tutarak çalışıyorum.Güçlendikçe +15 kilo +20 kilo şeklinde devam edeceğim.
Lat aletinden hoşlanmıyorum açıkçası,barfikste kontrolün bende olduğunu hissediyorum ama lat aletinde o hissi yakalayamıyorum.5'er kiloluk 20 plaka var salonumdaki lat aletinde ve ben genelde 13-17 plaka aralığında çalışıyorum.Özellikle 16. ve 17.plakalarda kollarımın zorlandığını hissediyorum sırt kaslarıma göre,zaman zaman omuzlarımdan çıtlama sesi geliyor.Bunun sebebi de çalıştığım ağırlık sanırım.
Öne yukardan V bar ile çekişi cable aletinde yapabilirim.Lat aletinin barı malesef sabit,çıkarma imkanı yok.
Dostum vucudun gayet iyi ama 1 senede daha hacimli olabilirdin.Sen parça çıkarmaya çalışmışsın birazda yağ tutmak istememişsin.Zevk ve tercih meselesi bence biraz daha kalınlaştır vücudunu sırtın eksik evet ama emin olki vucuduna göre kollar dahada eksik ama 1 sağlam 1 senelik temelin var bence hacimlen kolay gelsin![]()
ben daha öncede yazmıştım
hem genetik hem çalışma ne dersen de çok başarılı buluyorum
ömür boyu sportif kalman dileğiyle..
Dostum vucudun gayet iyi ama 1 senede daha hacimli olabilirdin.Sen parça çıkarmaya çalışmışsın birazda yağ tutmak istememişsin.Zevk ve tercih meselesi bence biraz daha kalınlaştır vücudunu sırtın eksik evet ama emin olki vucuduna göre kollar dahada eksik ama 1 sağlam 1 senelik temelin var bence hacimlen kolay gelsin![]()
Spora başlamadan önceki ölçüm sonuçlarım malesef elimde yok,en eski ölçümüm 1.5 aylık adaptasyon dönemi sonunda yaptırdığım.Karşılaştırma amaçlı olarak adaptasyon dönemi sonrası ölçüm sonuçlarımı ve bugünkü ölçüm sonuçlarımı koyuyorum.
16.09.2011 tarihli ölçüm sonuçlarım (Elimde olan en eski ölçüm) :
Kilo : 80.1
Boy : 1.85
Yağsız Vücut Kütlesi (Lean Body Mass) : 70.8 kg
Yağ Kütlesi : 9.3 kg
Yağ Oranı : % 11.6
Protein : 15.1 kg
Mineral : 4.7 kg
12.08.2012 tarihli ölçüm sonuçlarım :
Kilo : 83.2
Boy : 1.85
Yağsız Vücut Kütlesi (Lean Body Mass) : 78.2 kg
Yağ Kütlesi : 5.0 kg
Yağ Oranı : % 6
Protein : 17.0 kg
Mineral : 4.9 kg
Supplement sadece 3.aydan beri whey kullanıyorum,son 2 haftadır da BCAA kullanmaya başladım.Onun dışında herhangi bir supplement kullanmadım 1 senelik spor geçmişim içerisinde.
Santim bazında ölçü almadım hiç,evde nizami alacak kimse yok.Salonda ölçtüreceğim fırsat bulduğumda.
Öncesi
![]()
![]()
![]()
Sonrası (11. ve 12.aydan)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Olumlu-olumsuz eleştirileriniz benim için önemli.Fotoğraf çekimlerinin amatör olduğu belli zaten,ışıktan ve poz vermekten pek anlamıyorum,elimden geldiği kadar çekmeye çalıştım![]()
Çalışma ve beslenme programını paylaşırmısın?