Kuvvet Antremanı nasıl olur ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan aknkbr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

aknkbr

Üye
arkadaşlar merhaba bir sorum olucaktı kuvvet antremanı yapmak istiyorum senede bir kere kesinlikle yapın diyorlar gelişim olarak çok katkısı yokmuş fakat kuvvet yönünde çok geliştiriyomuş okuyup ögrendiklerim bu şekilde eger sizde yardımcı olursanız çok sevinirim set sistemide bu şekilde arastırdıgım kadarıyla
büyük kas grubu 4 haraket 5 set küçük kas grubu 3haraket 4 set
Bench Press 1. set 200kg 4 tekrar
2.set 150kg 6 tekrar
3. set 100kg 8 tekrar
4. set 80kg 10 tekrar
5. set 60kg 12 tekrar

ön kol
barbell curl
90kg 4 tekrar
70kg 6 tekrar
60kg 8 tekrar
50kg 10 tekrar

kgleri lbs olarak yazacaktınız galiba,yani yazdıgınız miktarlar * 0,45 = kg.

Merhaba. 90 kg ile nizami barbell curl yapabiliyorsanız kuvvet antrenmanına gerek yoktur sanırım. İlla yapmayı düşünüyorsanız 5x5 max ağırlığın %80 90 ı yla 5 temel hareketi haftanın 3 veya 4 günü uygulayabilirsiniz. (Squat deadlift bench press bentover row overhead press). Başarılar.

Benim oğremdiğim fakat denemediğim Savaş Cebecimin programı var 8 set max 5-6 tekrar olarak ne kadar etkili bilemem.90kg curl efsaneymiş hocam bu arada.

arkadaşlar merhaba bir sorum olucaktı kuvvet antremanı yapmak istiyorum senede bir kere kesinlikle yapın diyorlar gelişim olarak çok katkısı yokmuş fakat kuvvet yönünde çok geliştiriyomuş okuyup ögrendiklerim bu şekilde eger sizde yardımcı olursanız çok sevinirim set sistemide bu şekilde arastırdıgım kadarıyla
2.set 150kg 6 tekrar
3. set 100kg 8 tekrar
4. set 80kg 10 tekrar
5. set 60kg 12 tekrar

ön kol
barbell curl
90kg 4 tekrar
70kg 6 tekrar
60kg 8 tekrar
50kg 10 tekrar
Bu degerler kg cinsinden ve sizin yaptiginiz set ve agirliklarmi? Eger oyleyse 90 kg barbell curl'u gectimde su 200 kg 4 tekrar bench press'i yaparken bir video koyarmisiniz...

Sic Semper Tyrannis

Adam farz-ı misal vermiş, yani böyle mi olacak diye.

Soruya gelince temel hareketlerle yap kuvvet antrenmanini

2.set 150kg 6 tekrar
3. set 100kg 8 tekrar
4. set 80kg 10 tekrar
5. set 60kg 12 tekrar

ön kol
barbell curl
90kg 4 tekrar
70kg 6 tekrar
60kg 8 tekrar
50kg 10 tekrar
Resminde yer alan kollar ile 200 kilo bench basıyorsan sen zaten aşmışsın kardeşim. Güçlü sınıfta yer alıyorsun. Başarılarının devamını diliyorum.

200 kiloyla 4 tekrar basıorsan benchte sen türkiye dünya şampiyonalarına katıl[DOUBLEPOST=1498826101][/DOUBLEPOST]200 kiloyla 4 tekrar basıorsan benchte sen türkiye dünya şampiyonalarına katıl

200 kiloyla 4 tekrar basıorsan benchte sen türkiye dünya şampiyonalarına katıl[DOUBLEPOST=1498826101][/DOUBLEPOST]200 kiloyla 4 tekrar basıorsan benchte sen türkiye dünya şampiyonalarına katıl
Ahahaha bence de kardeşim.

Back
Yukarı