Kollari lateral eksende kalinlastirmak

Mrb.lar
Beyler bilindiği üzere kollarımiz biceps ile öne triceps ile arkaya doğru genişleyip hacim alıyor. Peki kolumuzun omzun lateral kısmının aşağısında kalan yan tarafı nasıl kalınlasir? Yani aynaya baktığımızda gördüğümüz o yan geniş kısmın dışa doğru daha oval bir şekil almasından bahsediyorum.
Belli bir hareket veya çalışma stili var midir ? Kolu daha kalın ve heybetli gösterebileceğini düşünüyorum.

Sorduğun bölgeyi tam amlamadım ama heralde omuz başlarını soruyorsun ? Oval şeklini alması için define olmalisin. Presslerde dumbell shoulder press ağırlık ver .[DOUBLEPOST=1396681353][/DOUBLEPOST]İri Omuz Başları İçin Püf Noktalar | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
Burda bikaç püf nokta var . Omuzum kaslı ama şekilli değil diyorsan definasyona girince belli olur hatların.

Sorduğun bölgeyi tam amlamadım ama heralde omuz başlarını soruyorsun ? Oval şeklini alması için define olmalisin. Presslerde dumbell shoulder press ağırlık ver .[DOUBLEPOST=1396681353][/DOUBLEPOST]İri Omuz Başları İçin Püf Noktalar | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu
Burda bikaç püf nokta var . Omuzum kaslı ama şekilli değil diyorsan definasyona girince belli olur hatların.
Hayır kardeşim o kadar cahil değil bahsettiğim bölge lateral omuz kasları ya da omuz başları değil. Aynaya yan baktığında gördüğün kolun o yan kısmından bahsediyorum. Şimdi aklına 3 boyutlu bir kol şekli getir bunun üst tarafı biceps alt tarafı triceps ben bu ikisinin yanında kalan geniş kısımdan bahsediyorum. Yani kolu hacimlendirirken daha yuvarlak daha geniş bir kol yapabilmek.
Biraz karışık oldu ama ...

O dedigin kisimda tricepsin lateral long u var yan başı yani

Sen brachialis kasını siyosun heralde. Yandan bakma deyince anladim..
Eger doğru anladiysan sorunun aynada koluma yandan bakinca geniş değil diyosun. O zaman hammer curl çeşitlerinden 1 tanesini programina ekle. Hammer curl brachialis kasını calistirir biceps ve tricepsin arasındaki kas. Yandan bakıldiginda kolu geniş gösterir. Tavsiyem olarak incline hammer curl.

Dar Bench.
Farklı şekillerde yapanları gördüm 3 ü nüde denedim ve oraya en iyi vuran şekli ; Dirseklerin tam olarak yanlara baktığı şekil oldu. Bazıları dirsekler biraz aşağıda kalıp öyle yapıyorlar.

Ben bench sehpasinda bench dips yapiyorum ama dirsekler direk arkaya bakmiyor disari dogru bakacak sekilde calisiyorum ve gayet iyi vuruyor

triceps tricpes triceps
Evet triceps olduğu kesin peki hangi hareketle vurabilirim orayı? At nalı şeklinde tricepslerim çıktı fakat o arkadaşın dediği lateral long dediği kısım olsa gerek orayı tam manasıyla vuracak bir hareket

Triceps programım
Lying extension
Ve close grip bench press superset
Pushdown
Bench dips

Evet lateral eksende genişlemeyi önden bakınca görebiliriz ama o dediğim geniş kısmı aynaya yan bakınca görebiliyoruz ben o yüzden bu şekilde söyledim ama ilginizden ve cevaplarinizdan dolayı herkese teşekkür ediyorum anladığım kadarıyla burası da tricepsin bir bölümü oluyor birkaç hareket tavsiyesi de verildi deneyip gorucez

Back
Yukarı