Kollarımda güç orantısızlığı

merhaba arkadaslar. 19 yasındayım 3 yıl önce yaklasık 1 yıl fitness yapmıstım kendime göre güzel bi gelişme göstermiştim belirteceğim sorunu o zaman yasamadığımı belirtmek istiyorum.
üniversiteye geçiş sürecinde 2 yıl sporu bırakmam gerekti. 2 hafta önce tekrar spora basladım. Özellikle biceps çalısırken sağ kolumla 10 12 kilo ile setimi tamamlayabilirken (bu şekilde çalısmıyorum yapabildiğimi belirtiyorum) sol kolumla 4 5 kilo ile bile setimi tamamlayamıyorum kolum gelmiyor yorgunlukla falan alakalı bi durum değil bi yere kadar çekebiliyorum, sonrasında kaldıramıyorum. Bu durumdan dolayı motivasyonum çok düşüyor. Araştırdım gakat soruma cevap bulamadım. Ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
En zor kol hareketini en başta yap. Mesela antremanında 4 hareket var diyelim. atıyorum seni en çok zorlayan sehpada 45 derece biceps , ve sen bunu barbell curl , scot curl , konsantrasyon gibi hareketlerden sonra yapıyorsan yorulma olması gayet normal. İlk başladığım ay bende de olmuştu zamanla düzeliyor, ağırlığı azalt ve zayıf olan koluna güçlenmesi için zaman ver.

Antreman öncesi carb. alımını da ihmal etme enerji açısından çok önemlidir. Belkide sorunun kaynağı bu olabilir.
 
Hareketleri nizami şekilde girersen güçsüz kolun daha güçlü olan kolun yavaş gelişirken güçsüz kolun ona yaklaşacaktır.olmadı normal programına devam edip sol kolunla concentration curl ekleyip açığı kapatmaya çalışırsın.
 
Back
Yukarı