Kollarım gelişmiyor

Biceps programını ısrarla neden paylaşmadığını anlamadım doğrusu :) Sistemini 1Aylik rutin içinde Süperset sistemine çevir, Kaslarını şaşırt, 3Haraketten fazla girme.

Boyuna gore kilon cok dusuk, normal.. Beslenmen yag yakimina yonelik olmamali.. Kalori alimini ve girdigin agirliklari arttirdigin surece sorun olmayacaktir..

diğer bölgelerin gelisip sadece kolların gelısmıyorsa beslenmeyle alakası yok . demekki biceps antrenmanında sıkıntı var .

Kollarım konusunda maalesef bende dertliyim :(
arkadaşlar tam olarak 15 ay oldu spora başlayalı (daha öncesinde cardio ağırlıklı çalışıp 20 kg verdim)

omuz, göğüs ve özellikle sırt bölgemde güzel sonuçlar aldım. bicep hareketlerinde de ağırlığı epeyce arttılarbildim. fakat triceps konusunda epeyce dertliyim. bir örnek vermem gerekirse spora başladığımdan beri lying triceps (z bar veya düz bar) hareketinde hemen hemen hiç ağırlık arttıramadım. kol ölçülerimde haliyle istediğimin çok altında. beslenmeye mümkün olduğu kadar dikkat edip supplement olarak da protein+amino kullanıyorum. su an uyguladıgım kol idmanın şöyle. şunu da belirteyim kol idmanında en çok verimi biceps+triceps süper set olarka yaptığımda almıştım.
ölçülerim:
boy : 1.78
kilo: 80
göğüs: 108
omuz: 122
bel: 90 (evet göbek sorunum var biraz :) )
kol : 36
triceps;
pushdown düz bar 4 x 12-10-8-8
lying triceps z bar 4 x 12-10-8-8
pushdown halat 4 x 12-10-8-8
bench dips 4xmax
biceps + önkol
burbell curls z bar 4 x 12-10-8-8
alternate curls 4 x 12-10-8-8
preacher curls 4 x 12-10-8-8
ters tutuş curls 4 x 12-10-8-8

Kollarım konusunda maalesef bende dertliyim :(
arkadaşlar tam olarak 15 ay oldu spora başlayalı (daha öncesinde cardio ağırlıklı çalışıp 20 kg verdim)

omuz, göğüs ve özellikle sırt bölgemde güzel sonuçlar aldım. bicep hareketlerinde de ağırlığı epeyce arttılarbildim. fakat triceps konusunda epeyce dertliyim. bir örnek vermem gerekirse spora başladığımdan beri lying triceps (z bar veya düz bar) hareketinde hemen hemen hiç ağırlık arttıramadım. kol ölçülerimde haliyle istediğimin çok altında. beslenmeye mümkün olduğu kadar dikkat edip supplement olarak da protein+amino kullanıyorum. su an uyguladıgım kol idmanın şöyle. şunu da belirteyim kol idmanında en çok verimi biceps+triceps süper set olarka yaptığımda almıştım.
ölçülerim:
boy : 1.78
kilo: 80
göğüs: 108
omuz: 122
bel: 90 (evet göbek sorunum var biraz :) )
kol : 36
triceps;
pushdown düz bar 4 x 12-10-8-8
lying triceps z bar 4 x 12-10-8-8
pushdown halat 4 x 12-10-8-8
bench dips 4xmax
biceps + önkol
burbell curls z bar 4 x 12-10-8-8
alternate curls 4 x 12-10-8-8
preacher curls 4 x 12-10-8-8
ters tutuş curls 4 x 12-10-8-8

Kardeş peki hareket bi biceps bi triceps şeklinde mi arka arkaya ?

Hangi hareketleri giriyorsun? Kesin bir yerde yanlış yapıyorsundur. Yoksa gelişmesi imkansız. Bu sporu yapıpda gelişmeyen birey yoktur öyle diyim =)

Boy 188 Kilo 70 oldum en sonunda .
Boy-kilo oranina bakilirsa baya zayifsin ve sanirsam vucut tipin ekto.Yanlis anlama ama senin zaten kilo alman ve kas yapman cok cok zor ve genelde gordugum kadariylada kol en gec elde edilen kas grubu ektolarda.Verebilcegim tavsiye kol tek gun biceps-triceps seklinde girmen.Vaktin varsa eger her bolgeyi o sekilde gir

Benim şuan ki kullandığım programı yukarda yazmıştım . 1 ay o programı deniycem o olmazsa bu verdiğin programı denerim . Sağol. :)
Sakın o yeni programını uygulama 20 set biceps mi olur ? En fazla 12 yapmalısın şuanda bence 9 yapmalısın hatta .
Barbell curl
Hammer curl
Concentration curl
3* 8 yapcaksın
Şu an sana en iyi gelecek program bu bence . .

Zaten bundan sonra haftanın 2 günü biceps ve triceps çalışıcam. Bakalım bi etkisi olacakmı. Yorumun için teşekkürler. :)
Haftada 2 de fazla dicem simdi ama :)) cunku gogus ve sirt calistigindada kolun calismis oluyor ve over durumuna cok musait oluyorsun :)[DOUBLEPOST=1391688849][/DOUBLEPOST]
Sakın o yeni programını uygulama 20 set biceps mi olur ? En fazla 12 yapmalısın şuanda bence 9 yapmalısın hatta .
Barbell curl
Hammer curl
Concentration curl
3* 8 yapcaksın
3x8 den 3 harekette kolu tuketebilmesi icin cok cok agir kilolara girmek lazim sonucta tukenirsen kas gelisir.bu cok tekrarla tuketerekte olur az tekrarlada.ama az tekrar sakatlanmalara yol acar her zaman.bana sorarsan 4x12-8 arasi max kilo.8 tekrar yapabilcegin agirliklarla 12 ye kadar zorlamak yardimli da olsa ise yaricaktir

Barbell curl
Hammer curl
Concentration curl
3* 8 yapcaksın
20 set değil ya her bi hareket için 3 set x 5 hareket toplam 15 set ediyor.

Boy-kilo oranina bakilirsa baya zayifsin ve sanirsam vucut tipin ekto.Yanlis anlama ama senin zaten kilo alman ve kas yapman cok cok zor ve genelde gordugum kadariylada kol en gec elde edilen kas grubu ektolarda.Verebilcegim tavsiye kol tek gun biceps-triceps seklinde girmen.Vaktin varsa eger her bolgeyi o sekilde gir

arkadaşa katılıyorum bende ekto vücut tipine sahibim.. koldan yana hakkaten dediği gibi arkadaşın ama kilonda zayıf oda bi gerçek. barbell le yaptıgın son set max. ağırlığı takıp 1,2 tekrar çıkarman faydası olucaktır diye düşünüyorum son günlerde bende uygulamaya başladım bunu..

Back
Yukarı