kickpush dedi:mekik ve şınavın hiçbir kötü yanı yok mu? ben gelişen her kasın boy uzamasını yavaşlattıını duydum bu doğru mu?yoksa sadece ağırlık çalışmam mı zararlı :?:
etsutyumurta dedi:FleXoR dedi:Schatten Krieger dedi:Bu biraz göreceli sanırım.
Birçok iyi vücut geliştirme sporcusu bu spora erken yaşlarda başlamış. Kimisi zebellah gibi uzun, kimisi gayet kararında kimisi kısa. Bu daha çok genlerle alakalı. Body building boy uzatmak içinde faydalı bir spor. Ama 13de sahiden erken biraz.
Yüzme çok güzel bir öneri tebrik ederim.
Ağırlık sporlarda kemik gelişimi tamamlanmadan yapıldığında 50 yaşından sonra ortaya çıkan kemik rahatsızlıkları bazen kansere kadar gider ağırlık sporunda istisna durumların dışında (tedavi amaçlı) en erken 15-17 arası olmalıdır.. ALINTIDIR
bu spor spor bilimin hizmet ettiği spordur yukarıdaki yazıya biz uymalıyız onlar bize değil bazı durumlar vardır arnold 17 yaşında bu olmuş 15 yaşında şu olmuş denir herkes arnoldmudur ?
Anatomiyi iyi bilmek lazım şayet iyi bildiğinizde sizde karşı çıkardınız
evet doğru duymuşsun spora erken başlamak çok yararlıdır 3 yaşında başlanır yüzme ile sonra 5 yaşında jimnastik yapılmalı 10 yaşına kadar sonra kişinn yeteneği ve isteğine bağlıdır seçimi.. spora 3 yaşında başlanır fakat bb ye 13 yaşında başlanmaz bu aynı 1 yaşındaki ağaca salıncak kurmaya benzer
buda sana kapak olsun diyorm dicek bisi kalmadi[/b]
kickpush dedi:ben her gün 100 mekik ve 100 şınav çekiyorum kendime düzenli bir program hazırladım yüzmeye de başladım vücudumda gelişme gözlemledim kolum:31 cm karın: 73cm baldır:36cm bacaklarım da 46cm
bence kendinde yanlış yapmışşın baskalarınıda o yanlışa sürüklüyorsun.15 yaş tam gelişme çagı gidin top oynayın yüzün bu kadar sabırsızlık neden.bir kaç sene daha bekleyin altyapınız sağlam olsun.\\bu arada yüzmene yazıldıgına cok sevindim.başarılar sana ii bir vucutcu olacagına herkez inanıyor...dogus55 dedi:15-16 arası basla ben 15 de basladım 16.5 ugum ilerledim simdi bile cok onermiyorlar illa istiyorsan duz yarım mekık cek az 15 yasında gel oyle basla
genc bu yaşta sen daha çocuk sayılırsın ve bizde senin abilerin olarak sana kızmaya haklıyız ve yön gösteriyoruz.Bu yaşta senın kas istemen elbette dogal.Ya dayak yiyorsundur sınıfta yada kızlara hava atmak icin yapacaksındır.Gitme daha dur hele senın neyine bu yaşta.En güzeli basketbol yada yüzme.Ben bu yaşta bunlardan iyi spor tanımam.Sen daha ergenliğini bile bitirmemişşin ki be yavrum ya dur biraz.Sonra boyun .ötünle aynı seviyede mi olsun istiyorsun.YUzme be BAsketbol sadece
ben 13 yaşındayım ve ağırlık çalışırsam boyumun kısalacağından korkuyorum kol ve karın kası için ne yapmalıyım? lütfen yardım edin