kol ve gögüs farklı ağırlıklar çalışma

selamlar öncelikle kol ve gögüs günümde gögüs çalışırken daha ağır giriyorum ve beni zorlamıyor daha sonra kola geçiyorum ve aynı ağırlık beni baya zorluyor setleri yarım yamalak tamamlıyorum kol çalışırken daha hafif ağırlıklarla çalışsam bu büyümeyi engellermi tavsiyelerinize ihtiyacım var bu konuda ?

Hareketleri düzgün şekilde tam olarak yapmak önemli olan. Daha hafif ile bu şekilde yapman daha yararlı olacaktır. Çok ağır girmenin ve yarım yapmanın zararı olacaktır. Hatta sakatlığa bile neden olabilir.

Gogusten kola geçerken bi 5 dakika dinlen iyi konsantre ol hafif kilo girme tabiki ama vucudunun son 2-3 tekrarda zorlancagı agırlıkları seç hareketleri yavaş düzgün bi şekilde yap moralın bozulmasın ama agır kılo gıremıyorum dıye sen yavaş duzgun sekılde yap haftalar gectıkce agır kılolarlada duzgun ve yavas sekıldı yapmaya baslarsın emın ol bundan

teşekkürler değerli yorumlarınız için bana moral oldu cidden ben gögüs çalıştıktan sonra kola geçerken arada dinleniyorum tabiki ama kola girerken bel bölgeme bir ağırlık çöküyor sanki omuz ve gögüste bu böyle değil sadece kolda oluyor bu durum mesela ez bar curl da çok zorlanıyorum ama hammer curl dambıl geçtiğim zaman yük birazda omuzlara bindiği için setleri tam tamamlıyorum aslında bar curl setlerini tamamlayamıyorum belim zorlanıyor

biraz belini güçlendircek hareketler yapmanı tavsiye ederım bide sanırım barbell curlde cok agır gırıyorsun ondan belın zorlanıyo kaldırabılcegın kıloyla dene sadece kollarına konsantre ol vucudunun baska yerlerı oynamasın boyle zorlancagını dusunmuyorum

daha önceden belimde bir sakatlık yoktu ama sınav denemeleri sonucunda sanırım baya zorladım ondanda olabilir dediğin gibi onda ağırlıkları hafif tutmak en dogrusu sakatlık öıkacak yoksa geceleri yatamıyorum bunun yüzünden .))

kol zaten küçük bir kas grubu göğüs ağırlığınla girmen sakatlanmana sebep olur

Hareketi nizamı biçimde yapmaya özen göster sadece. Ben benchte 45-50 yaparsam kolda 40 falan yaparım zorlamam fazla.

tavsiyelerinizi uygulamaya çalısacagım teşekkürler bilgiler için gögüs ve kol günümde değişiklik yapmayı düşünüyorum pazartesi sadece kol çalışıp salıda gögüs günü yapmayı karar verdim gögüs ardından kol zorluyor beni sizce iyibir fikirmi haftanın başında kolla başlayıp sonunda sırt ve bacak antremanıyla bitirmeye karar verdim uygunmu acaba

Kol gününden sonra göğüs çalışman iyi olmaz.Yorgun tricepslerle göğüs antrenmanından istediğin verimi alamazsın.

Back
Yukarı