SEHZADE dedi:Ben 6 aydır yapıyorum BB yi.Kol ve omuz fena durmuyor;Fakat göğüsleri hiç beğenmiyorum.Oldukca cılız duruyor.Diğer kaslara oranla çok az tepki veriyor.Maksadım kısa zamanda devasa birşeyler yapmak değil ama diyer kaslara oranla dengelenmesi için neler yapapilirim.Bir önerisi olan varsa memnun olurum.
ben kur zamanı pıramıt uygularım ve ara dınlenmelerımı genelde 2-2,5 dakıka alırım.antrenman bayaa uzun surer ama 2,5 ayda 82 kılodan 94 kıloya cıktım.bıraz bulk olsada olculerım oldukca fazla gorunuyordu.benım ıcın sakıncası ıse bence o olculer en az 10 kılo daha aşagı duzeyde yapılmalıydı.PANZEHIR dedi:steroid kullanan sahislarda genelde omuz ve kanat problemi fazla olmaz. Ya gögüs ya bizeps yada baska sorunlar cikabiliyor.
Hacim yaparken dikkat edilmesi gerekilen konular;
1-Setler agir olmali ama cok olmamali
2-Set arasi dinlenme molasi 2 dakikayi gecmemeli
3-Hareket arasi molalarda 3-4 dakikayi gecirmemeli
4-Bir saatten fazla antreman yapilmamali
5-Cok tekrar yapan sahislar haftada 5 günden asagi antremana gitmemeli
6-Az tekrar yapan sahislar haftada 3 gün gitmeli ve 45-50 dakikadan uzun antreman yapilmamalidir.
SEHZADE dedi:şu andaki göğüs idmanım şöyle:
decline bencpres 2 * 20 ve 3 * 8
benchpres 3 * 8
flat bench pres 3 * 8
butterfly 3 * 8
inchline dumbel press 4 * 8
bu durumda benim programım piramit mi oluyor yoksa değilmi?bu konuda yönlendirebilirmisiniz beni?
Decline demek baş aşağı ayaklar yukarı olacak şekilde demek. Ayrıca çoğu kimse bunu sadece alt göğüs olarak bilse de aslında alt göğüs ağırlıklı olarak neredyse göğsün tamamını çalıştırıyor. En fazla kas telciği decline press hareketinde aktive oluyor. Eğer göğsüm şekillenmiyor. Orta kısımlar boş kalıyor diyorsanız, mutlaka ya halterle yada dambılla decline press yapmalısınız.Deli333 dedi:Decline benç press 4 set 15-12-8-6 tekrar
Eğik dips 3 set 8 tekrar
?????
decline dediğin alt göğüs değilmi?
dips de öyle?
yani ikisi birlikte gereksiz. ben ikisinide yapmam. belki yorgun olmazsam 3 set dips.