kol ağırlıklı program

arkadaşlar kollarımda yeterli gelişim olmadığını düşünüyorum. bu yüzden kol ağırlıklı bir program denemek istiyorum.

1.gün göğüs-pazu
2.gün omuz - arka kol
3.gün dinleme
4.gün sırt-pazu
5.gün bacak - arka kol
6.gün dinleme
sonra başa dönüyor.

sizce bu program uygun mudur yoksa kollara fazla mı yüklenmiş olurum ?

ayrıca bir bölge için kaç hareket uygulanmalıdır ? örneğin ben büyük kaslar için 4, küçük kaslar için 3 farklı hareket uyguluyorum. her hareket 3 set 8 tekrar.

ve son olarak kardio yapmadan karın çalışmak göbeğin daha şişkin hale gelmesine neden olur mu ?

yardımlarınızı bekliyorum . şimdiden teşekkürler

eksik bölgeyi fazla çalışmak herzaman doğru değil,ben bicepse 4 hareket giriyordum ilerlemiyordu,2 harekete düşürdüm gelişti,benim vücudum kası kısa ve sert vurmaktan etkileniyor,sende vücudunu tanıyıp ne gerektiğine karar vermen lazım.

hareket sayısı kişiden kişiye değişir
ama programın yanlış
bence antreman sonrası hep 1 gün dinlendir vücudunu
aralaarda mide çalışabilrsin
pazartesi göğüs+biceps
salı dinlenme
çarşamba omuz + triceps
perşembe dinlen
cuma sırt + biceps+bacak daha ideal olurdu

Ne kadar süredir spor yaptığına göre değişir dinlenme süresi.İlk aylarda 4-5 gün antrenman kolay kolay çıkarılamazken,ilerleyen zamanlarda 4-5 gün çalışılmadığında az gelebilir.

Biceps ve tricepsi 2'şer kere çalıştırmak yerine diğer bölgeleri çalışırken dumbell tercih edersen kolları ekstradan çalıştırmış olursun.Göğüs-bacak gibi bölgeler 1 kere çalışıyorken biceps ve tricepsin 2 kere çalışması fazla.

Kol ağırlıklı bir program yaparak kollarını geliştirmezsin beslenmeni ve antrenman sistemini değiştirmen yeterli olacaktır

Back
Yukarı