Kiloluyken bulk yapmak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lowly
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

lowly

Üye
Merhabalar
174 boy
84 kilo
%21 yağ oranı
Bu ölçülere sahibim arkadaşlar 5 aydın spor yapıyorum malum bulk dönemi başladı yaza güzel bir vücutla girmek istiyorum şuan yağ oranım yüksek ve çirkin yağlanmam var motivasyonumu düşürmüyor fakat bulka girersem daha fazla yağlanacağım. Yazın ki yağ oranı hedefim %12-13 şimdi sizlere sorum şuanda bulk(clean) yapsam yazın definasyonda çok kas kaybeder miyim? sizce kardiyoyla beraber mi götürmeliyim? Ve kardiyoyla beraber götürürsem daha az kas yaparım diye endişelerim var. Defalarca araştırdım hep bi sonuca varıyorum sonra bi yazı okuyorum sürekli bir çelişki var yardımlarınızı bekliyorum.

Bende çok düşündüm korkanın çocuğu olmaz dedim daha fazla yağ yakılmıyor bi yerden sonra girdim bulka kafam rahat takma boşver

kaloriyi sınırlamadan yağ yakılmıyor maalesef bu seferde hipertrofik fazdan çıkmış oluyorsunuz zira kas kütlesi ilavesi için temiz olmak kaydı ile kalori açığı bırakmamanız gerekiyor..

Tercih sizin ama kalori ihtiyacınızı glisemik indeksi düşük karb.lardan, sağlıklı yağlardan ve proteinden karşılarsanız yağlanmanın devam etmesi bulkta bile az olur..
Buarada %21 çok fazla bir yağ oranı olmasa da yağ üzerine yağ koymak östrojeni artırıp testoyu düşürecektir..Bu da kas artım hızını zaten azaltır..Yağ dokusu endokrin organ gibi çalışır ve ne kadar yağ o kadar östrojen getirir..

hocam bence aşırı kilolusun zaten o boya fit insanlar genelde 65-70kg arası oluyor parçalı değil kalıplı olcam dersende 80 kilo hem kalıplı hemde fit gözükmek için en ideali olur.

Bende çok düşündüm korkanın çocuğu olmaz dedim daha fazla yağ yakılmıyor bi yerden sonra girdim bulka kafam rahat takma boşver
Bende aynı şekilde devam edeceğim sanırım.

kaloriyi sınırlamadan yağ yakılmıyor maalesef bu seferde hipertrofik fazdan çıkmış oluyorsunuz zira kas kütlesi ilavesi için temiz olmak kaydı ile kalori açığı bırakmamanız gerekiyor..

Tercih sizin ama kalori ihtiyacınızı glisemik indeksi düşük karb.lardan, sağlıklı yağlardan ve proteinden karşılarsanız yağlanmanın devam etmesi bulkta bile az olur..
Buarada %21 çok fazla bir yağ oranı olmasa da yağ üzerine yağ koymak östrojeni artırıp testoyu düşürecektir..Bu da kas artım hızını zaten azaltır..Yağ dokusu endokrin organ gibi çalışır ve ne kadar yağ o kadar östrojen getirir..
Definasyon döneminde kalori açığını 300-500 arası yerin 800-1000 arası bırakarak çok kas kaybeder miyim?
hocam bence aşırı kilolusun zaten o boya fit insanlar genelde 65-70kg arası oluyor parçalı değil kalıplı olcam dersende 80 kilo hem kalıplı hemde fit gözükmek için en ideali olur.
Hocam haklısınız fakat şuanda kardiyo ile vg’yi birlikte götürürsem çok uzun diyetler ve verimsiz ağırlık çalışmaları olan meşakkatli bir yola gireceğim bunun yerine yazın definasyonda kas kaybını minimal seviyede tutarak 4 aylık bir definasyon dönemine girmeyi düşünüyorum bu sürede hedefime ulaşmış yada yaklaşmış bir konumda olacağım sanırım.

Back
Yukarı