Kilo artışı için beslenme programım

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle kendimden bahsedeyim, 17 yaşındayım 1.75-1.76 gibi bir boyum var 57.2 kiloyla başladım.Bu programı uygulayarak tam 1 hafta geçirdim şuan tartıda 58.3 olarak gözüküyorum.Hep zor kilo aldığımı düşünürdüm ama aslında düzenli beslenmiyormuşum bu 1 hafta benim için moral kaynağı oldu diyebilirim..

Haftanın 3 günü kesinlikle bu programla besleniyorum diğer 4 gün ise öğle yemeğinde bir farklılık oluyor, çalıştığım için iş yerinde verilen yemeği yiyorum.

Uyanır Uyanmaz :
-Meyve suyu
-1 çorba kaşığını doldurcak kadar lor peyniri

Sabah :
-2-3 Yumurta (tam haliyle haşlayarak)
-3-4 dilim esmer ekmek (karışık tahıllı, çavdarlı vb.)
-Beyaz peynir (baya yiyorum ama kaç gr ölçme fırsatım olmadı)
-Zeytin (8-10 tane)
-Çilek Reçeli (3 tatlı kaşığı)
-Salatalık (1 tane)

Ara Öğün :
-2 Dilim esmer ekmek arasına fındık ezmesi veya fıstık ezmesi

Öğlen :
-Pilav, makarna yada bulgur (2 porsiyon)
-Tavuk (200 gr)
-Salatalık veya başka tür yeşillik

Ara Öğün (antremandan 1-1.30 saat önce) :
-Yer Fıstığı (100gr)

Antremandan sonra :
- Lor peyniri ve meyve suyu

Akşam :
-Pilav, makarna yada bulgur (2 porsiyon)
-Tavuk veya ton balığı (tavuk : 200 gr , ton balığı : 160 gr)

Ara Öğün :
-Karpuz, elma veya muz (çoğunlukla karpuz oluyor yaz ayları için bire bir)

Yatmadan Önce :
-500 ml Süt

Not: Çalıştığım günler (haftada 4 gün) öğlen ve akşam yemeklerinde pilav + etli baklagiller (nohut vb.) yiyorum.

Nerelerde değişiklik yapmam gerekiyor yada tavsiyeleriniz nelerdir ?

Protein yeterli görünüyor. 1 haftada kilo artışı da olduysa hiç bozmadan devam et, gerisi gelecektir. Vücut ağırlığı arttıkça günlük kalori ihtiyacı da artacaktır o yüzden belli bir süre sonra bu yediklerini arttırman gerekecek. O zaman kadar devam, kilo artışı durduğunda veya çok yavaşladığında 200 kalori daha ekleyip devam edersin. Şu anda sorunsuz gözüküyor.

Yorumunuz için teşekkürler, hedefim 70 kiloyu görmek bunun için böyle program hazırlamıştım eğer artışın durduğunu hissedersem dediğiniz gibi ufak eklemeler yapabilirim.

Kardeşim programın iyi kılo artısı olmus 1 haftada , yağlanmadan almaya dıkkat et derim ,bide body yapıyormusun?

evet yapıyorum bu hafta ilk ayım dolucak haftada 4 gün gidiyorum bide vücudum yağ tutmuyor ektomorf olmanın avantajlarından diyebilirim

nasıl ögrendın kardeşim veya ben nasıl ögrenebılırm vucut tıpimi ve yağlanmanın çabukmu geçmı oldugunu?

Back
Yukarı