Kilo Almak İsteyenlere...

buradaki yaşanılmış gerçek duyguların anlatımları aynı sıkıntıları yaşamış insanları inanın çok umutlandırıyor,emeği geçen herkese teşekkür ederim.
başına gelmeyen anlamaz derler ya bu çok doğru,
bende epey çetrefilli bir yoldan geçtim,solucandan şüpelendim (ki belirtileri halen var) doktora gittim testlerde hiçbirşey çıkmadı
hormondan şüpelendim troid testi yaptırdım normal çıktı
şekere bakıldı normal çıktı
üstelik gitiiğim onca doktorun tepkisi yanıydı,"kilo alıp napıcaksın,biz aldıkta ne oldu boşver.." işlerini yapmak yerine hastasının problemini küçük görüp birde üstüne aklısıra espri yapmak çoğu doktorda huy olmuş.
velhasıl çeşitli denemelerim oldu,yıllardır sabitlenmiş gibi 55,5 kiloydum.
geçen sene üniversiteye başladım günde 3öğün makarnalı tatlılı yemekler yedim +2öğünde çikolata poğaça işte köfte döner ayaküstü şeyler yedim, 10günde 62kiloya çıkmıştım tabiki çok şaşırdım ve mutluda oldum farketmeden epey kilo almıştım,araya tatil girdi yine düzensiz beslenmeye düştüm ve 56,5e düştüm 8-9aydır bu civarda seyrediyorum.
geçen ay ağzımdaki bir rahatsızlıktan dolayı 3gün boyunca sadece çorba içebildim başka hiçbirşey yiyemedim ve tartıldığımda 54kiloya düştüğümü gördüm neyseki şimdi yine sabitime yani 57ye ulaştım.

sorum şu olacak, vücut geliştime çalışmasını evde yapsakta faydalı olmazmı çünkü salona gittim hareketleri biliyorum karın-sırt aleti dışındaki herşeyi evde yapabilmem mümkün,ağırlıklarım ve halterim var.
birde bu diyet programlarına tam olarak uymak zor gözüküyor,okulda işte sokakta yeri geliyor simit yeri geliyor dondurma börek döner yememiz gerekiyor, her yediğimiz şeyinde protein ve karbonhidratlarını hesaplamak mümkün değil ve bu koşturmacada dakik olup hergün aynı saatlerde yemek çok zor, günde 5öğün değilde 2öğün yesek ama yine 5öğünlük karbonhidrat ve proteini alsak işe yaramaz mı?

teşekkürler

Evde yapsan hiç yapmamana göre tabiki faydalı olur ama salondaki verimi alabileceğinide açıkcası sanmıyorum.İçeri girer girmez o kadar ağırlığı ve makineyi görünce şahsen benim iştahım kabarıyor ve içerideki herkes zihinsel olarak aynı noktaya odaklı olduğundan içeride bir sinerji oluşuyor ve buna çalan yüksek sesli gaz müzikleride ekleyince naturel "pump" etkisini cebine koyuveriyosun.Bunun yanında işi bilen bir hocada varsa çaktırmadan seni gözlemleyip tavsiyelerde bulunursa buda senin içini rahatlatır.Ama bunlar olmassa olmazmı?Tabikide olur ama bazı şeyler eksik kalır fakat kendin zihninde bunları sağlamaya çalışabilirsin.Evde son tekrarlarda böğürmemen sanırım komşulardan gelebilecek olası bi 155 imdat çağrısını önleyecektir :)

Diyete uymak zor demişsin.You are what you eat diye bir laf etmiş yiğidin biriki çokda iyi demiş.Ne yersen osundur meali.Simit nedir?İşi boş yağlı susam.Börek?Hadi peynirli de olsun olsun 20-30gr yani bi çorba kaşığı.Ondaki yağı zaten hiç tartışmayalım.2 öğün yesekde 5 öğünlük yesek olmazmı demişsin.Tabiki olmaz çünkü senin vücudunu belirli aralıklarla azar azarda olsa daimi olarak beslemen lazım.Protein sindirildikten sonra o andaki ihtiyaç kullanılıp gerisi atılmakta.6 saat sonra sen hala bişi yememişsen o zaman bızt error verir vücud.Bu şekil bir beslenmeylede ancak bir noktaya kadar gelişebilirsin.Evde hazırlayıp taşınabilir kaplara koymayı dene kendine bi sırt çantası al.No pain no gain lafındaki acı sadece çalışırkenki kaslardaki acıyı belirtmiyor çünkü vucut geliştirmedeki herşey antreman değil.Ondan önemlisi beslenme,dinlenme ve bunun getirdiği zorluklarda bu lafın kapsamı içinde.Biraz kafa patlatır araştırır ve gerçektende istersen bir yolunu bulacağını düşünüyorum.İyi çalışmalar.

Arkadaşlar merhaba, boyum 178 ve kilom 10 ay önce 64 iken (ki son 3-4senedir aynı kilodaydım) simdi 72 ve inanın bunun tamamına yakınını kas olarak aldım, duzenli spor,duzenli spor ve duzenli spor diyorum. Baska da birsey demiyorum. Eger evde de gerekli motivasyonu bulacaksanız evde yapın ama adam akıllı,ferah bi spor salonunu tavsiye ederim. Bir de protein tozu ve amino asit tabi. Verse verse karacigere zarar verir (ki o kadar abartmadan kullancaksınız bunu) bunu da B-Complex vitamin alıp cözersiniz.

1 77 boyunda 56 kıloyum body baslayalı bugun 2 ay oluo güçlendım ama hıc kılo alamaıom cunku beslenemeıom ısathım az antremanlarıda cıkaramıom cok yoruluom iştah için ne yapabılırım kılo almak ıcın hangı sporcu gıdası önerebılırsınız:(

ramazan yemek bakımından cok dengeli olmayan bir ay

beyler herkese meraba.. yaş 21 boy 1.83 kilo 62.. body buildinge daha yeni basladım amacım kilo almak şişmanlamak degil ve her body yapanın acaba hulk gibi falan beslenmesimi lazım?onceleri gunde 1 paket sigara iciyodum ama bırakalı 1 ay oldu ve pro gainer diye bişey aldım kilo için.. 1 haftadır evde şınav mekik çekiyorum ve progainer kullanıyorum ve nasıl olduysa 1 kilo aldırdı.. etkiyi gorunce bodye yazılmaya karar verdim.. dogru bir seçimmi sizce?

merhabalar bende yeniyim forumda bu hafta kilo almak için spora başladım 185cm 71 kiloyum 6 -7 kilo almak istiyorum ama benim sorunum şu ki vucudumun çelimsiz oldugunu düşünüyorum benden daha zayıf insanlar daha kalıplı duruyor hangi hareketleri yapmam lazım haftada kaç gün gitmeliyim beslenme konusunda pek problemim olmaz cafede çalısıyorum ama hangi hareketler ne sıklıkta toz kullanmama gerek varmı eminim bu soruların cewapları vardır ama çok parça parça yardımcı olursanız çok mutlu olurum çok kafaya takıyorum gördüğüm herkesi kendimle kıyaslıyorum teşekkürler şimdiden

arkadaşlar düzenli şekilde spor yapan ve kaliteli beslenen bir kişinin 12 ayda kazanacagı maksimum kas kütlesi ne kadar olabilir peki ? bunun elbette birçok faktörle bağlantısı olabilir ama bilgisi olan arkadaslardan ortalama bir bilgi almak önümüzü görmemiz açısından önemli olabilir bence.

ayrıca ben bu spora basladıgımda 55 kiloydum.5 ayda neredeyse yağ yapmadan 8 kilo kadar kazandım ve bu süreç devam ediyor...

arkadaşlar düzenli şekilde spor yapan ve kaliteli beslenen bir kişinin 12 ayda kazanacagı maksimum kas kütlesi ne kadar olabilir peki ? bunun elbette birçok faktörle bağlantısı olabilir ama bilgisi olan arkadaslardan ortalama bir bilgi almak önümüzü görmemiz açısından önemli olabilir bence.

ayrıca ben bu spora basladıgımda 55 kiloydum.5 ayda neredeyse yağ yapmadan 8 kilo kadar kazandım ve bu süreç devam ediyor...

dostum beslenme programını yazabilir misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
bende aynı dertten muzdarip idim daha bir ay önceye kadar ama bende şimdi kilo almaya başladım mesele şurada ben günde en az 500 gr tavuk yiyorum ve bunu hemen hergün tekrarlıyorum imkan dahilidir benim imkanım olsa hergün yerim ama bazen peder problem çıkarıyor hergün tavuk mu yenir diyor benim hocam yıllardır bu işi yapıyor ve bana hergün günde en az 700 gr tavuk yemelisin diyor ben 2 ayda 2.5 kilo almıştım hocamn bu sözüne sadece 3-4 gün uydum sonuç ne oldu biliyormusunuz? 1.2 kilo aldım 3 -4 günde aldım ben bu kiloyu 1 ayda alamayan bir insandım bugün tartıldım 700 gr almışım 2 gün önce 700 gr eksiktim bakın ben kendimi DÜNYADA KİLO ALABİLECEK EN SON KİŞİ OLARAK GÖRÜYORDUM ta ki 2 hafta önce tavuk yemeye abanana kadar tabi sadece tavuk degil iyi beslenmek önemli ve günde 6 öğün yemek yiceksin her öğünde muhakkak ya pirinç ya patates ya makarna ya bulgur yiyeceksin(en az 1 tabak olmalı,ekmek çok lazım degil) ve her seferinde tavuk olacak (500 gr civarı tavukta 25 gr protein vardır) biz zayıfların kilo alamamasını en önemli sebeplerinden birisi yeterli protein almadığımız halde body yapmamızdır body yapmadan güzel vücut olmaz yağlanarak kilo almak degil kaslanarak kilo almak önemli 500 gr tavuk sabit bi şarttır onu yedikten sonra kırmızı et yersin köfte balık vs. bunlar lezzet dir artık bi yerde ana gıda degildir ana gıda tavuktur her sabah kahvaltıda 3-5 yumurtta bi 1-2 bardak süt vve benim uygulamam ciddi faydası var her sabah aç karna ve gece yatarken 1 -2 yemek kaşığı pekmez içilmeli garanti veriyorum kilo almazsanız gelin suratıma tükürün
AYRICA BİRDE 8 KİLO ALMIŞ OLMAK 8 KİLO KAS YAPMAK DEMEK DEGİLDİR BUNU İÇİNDE SU OLUR YAĞ DA OLUR ONU ENGELLEYEMEZSİN SODYUM OLUR POTASYUM OLUR VS. OLUR Bİ SÜRÜ ŞEY OLUR 8 KİLO ALAN BİR ADAM BELKİ 2-3 KİLO KAS ANCAK ALMIŞ DEMEKTİR .

dikkat ederseniz ben zerre kadar takive protein vs. den bahsetmedim ama tabiiki günlük ihtiyacı karşılamak için takviye protein de alınabilir ANCAK BUNUN BİLEN BİR BODY HOCASI TARAFINDAN VERİLMESİ YADA DİYETİSYEN DAHA İYİDİR AYRICA BİR KİŞİ SPOR PROGRAMINI AKSATMADAN EN AZ 3 HAFTA UYGULAMALI YEMEK PROGRAMINI DA EN AZ 3 HAFTA UYGULAMALI NETİCEDE KİLO ALDIĞINI KAS YAPTIĞINI GÖRMELİ SONRA DA ACABA NE KADAR PROTEİN EKSİĞİM VAR DİYE DÜŞÜNÜP TAŞINMALI O GRAMAJ A GÖRE GEREKİRSE PROTEİN ALMALIDIR MESELA BEN GÜNDE BELKİ 75 GR PROTEİNİ GEÇEMİYORUM GERİYE 40 GR CİVARI PROTEİN EKSİĞİ KALIYOR AMA GRAMI GRAMINA BİLİYORUM BAK 40 GR EKSİK VAR DİYE 25 GR ALSAN YADA 40 GR EKSİK VAR 100 GR ALSAN NE İŞİNE YARICAK TAKVİYE HAZIR MALZEME PROTEİN GAİNER BİLMEMNELER HİÇBİ İŞE BELKİ İSRAF OLACAK FARKINA VARMADAN BUNLARI BİLMEDEN YAPMADAN TAKVİYE ALMAYIN BEN HALA ALMIYORUM GÜNDE TAVUĞA DEVAM HEDEF 1 KİLO TAVUK SONRA EKSİKLER GÖZDEN GEÇİRİLİR ONA GÖRE 50 GR SA 50 GR PROTEİN TAKVİYESİ ALINIR ..

Edit bonatschi:
Mesajlarınızın tamamını büyük karakterlerle yazmayınız, kurallara aykırıdır.
Flood yapmayınız, yazacaklarınızı tek mesajda ifade etmeye çalışınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
bende aynı dertten muzdarip idim daha bir ay önceye kadar ama bende şimdi kilo almaya başladım mesele şurada ben günde en az 500 gr tavuk yiyorum ve bunu hemen hergün tekrarlıyorum imkan dahilidir benim imkanım olsa hergün yerim ama bazen peder problem çıkarıyor hergün tavuk mu yenir diyor benim hocam yıllardır bu işi yapıyor ve bana hergün günde en az 700 gr tavuk yemelisin diyor ben 2 ayda 2.5 kilo almıştım hocamn bu sözüne sadece 3-4 gün uydum sonuç ne oldu biliyormusunuz? 1.2 kilo aldım 3 -4 günde aldım ben bu kiloyu 1 ayda alamayan bir insandım bugün tartıldım 700 gr almışım 2 gün önce 700 gr ADAM BELKİ 2-3 KİLO KAS ANCAK ALMIŞ DEMEKTİR .

Dediklerinde katıldığım bir çok kısım var, çıkıntılık olsun diye yazmıyorum ama normalde hiç kilo alamıyorken 3-4 gün içerisinde aldığın 1.2 kilo yediğin tavuğun senin toplam ağırlığına katkısı olabilir diye düşündüm . Tartılmadan önce 1 litre su iç o da kilonu 1 kilo arttırır. Bu arada 700 gram et her gün yesem kusarım kesin...

Arkadaşlar öncelikle burada yazılanlar çok çok uzun oludğu için hepsini değil ama baya okumaya çalıstım. eğer benim sorduğum soru sorulduysa özür dilerim. Yazıların çok büyük bir kısmı spor salonuna gitmek gerektiği söyleniyor. Ancak ben görevim gereği güneydoğunun ücra köşesinde bulunuyorum. Burada söylenen gibi bir imkan yok. Sadece beslenme programlarıyla veya evde yapılacak sporla olabilir mi bu. Böyle bir imkan varsa program listesini verebilirmisiniz. Tesekkürler

depresiph bir kere 500 gr tavukta 25 gram değil 125 gram protein var bu kadar çok protein alıyorsun gereksiz yere eğer steroid kullanmıyorsan vücudun bu proteini işleyemez zaten yarısını atarsın 1 kiloya çıkıcam diyorsun boşu boşuna para kaybı insanları yanlış bilgilendirme

Arkadaşlar öncelikle burada yazılanlar çok çok uzun oludğu için hepsini değil ama baya okumaya çalıstım. eğer benim sorduğum soru sorulduysa özür dilerim. Yazıların çok büyük bir kısmı spor salonuna gitmek gerektiği söyleniyor. Ancak ben görevim gereği güneydoğunun ücra köşesinde bulunuyorum. Burada söylenen gibi bir imkan yok. Sadece beslenme programlarıyla veya evde yapılacak sporla olabilir mi bu. Böyle bir imkan varsa program listesini verebilirmisiniz. Tesekkürler

Öncelikle görevinde başarılar diliyorum madem imkanların kısıtlı sana şahsi tavsiyem olarak ağırlık takılıp sökülebilir iki adet dumbell seti alman, bunların yanına bir barfiks demiride olabilir.P90X egzersiz videoları var sitede araştırırsan bulursun.Bunları bir şekilde temin edip/indirip uygularsan beslemenede dikkat ettiğin takdirde sonuçlarını mutlaka alacağını düşünüyorum.

valla bendede kilo problemi vardı...boy=175 ve kilom yıllarca(yaklaşık 10 yıl) 57-58 arasıydı...
ama geçen sene inat ettim, ısrarla kilo almaya çalıştım...ancak 65 kiloya çıkabildim...
gerçekten çok zorlandım, hergün yatarken süt içiyordum, yatmaya yakın saatlerde yemek yiyordum..
ve dahada kilo alamıyordum, Prakten şurubunu kullanmaya başladım,bir aydan fazla kullandım ve 70 kiloya kadar çıktım ve yeter deyip şurubu bıraktım...
hafif bi göbek çıkmıştı ama olsun, kilo alayımda tek göbek çıksın...
ramazanda bir hasta oldum, yaklaşık 10 gün neredeyse hiçbişey yiyemedim...ve aç karnına tartılıdım, 67 kiloya kadar düşmüşüm...
bu nedenle tekrar prakten kullanmaya başladım, yine mal gibi yemeye başladım...
çok kısa bi sürede tekrar 70 olurum inş.
neden prakten kullandığımı sorarsanız, hiç iştahım yok o yüzden kullanıyorum...
ha bana spor yap demeyin, spor yapma imkanım da yok, buralarda düzgün bi spor salonu falanda yok...

Son düzenleme:
Buraya yazanlar gibi aynı sorun bendede var.1.78 boy 60 kiloyum..Vucut yapmak istiyorum vucudum buna müsait ama kilo alamıyorum iştah açıcı hap kullandım fayda etmedi.denilen seyleri yaptım yine olmadı.denemediğim yol kalmadı.tek çarem iyi bir doktora gidicem bana iştah açması için ilaç isticem iştah geldimi kilo alınır zaten zorlamaya gerek yok.herkeze iyi günler.

Back
Yukarı