khephnes
Üye
selamlar,
yaklaşık 7 aydır kendi çabalarımla bu sporu yapıyorum. kendi çabalarımla diyorum çünkü gittiğim salonda bir antrenör yok, bu yüzden ne biliyorsam sizlere, bu foruma borçluyum.
ilk üç ayım cehalet ve biraz da yağlardan kurtulma amacıyla kardiyoyla geçti. son dört ay daha bilgili, özellikle son iki aydır pek çok şeyin farkında biri olarak bu sporu yapıyorum. fakat mutlaka yanlışlarım vardır ve beni uyaran biri olamaması bu konudaki en büyük dezavantajım. bu yüzden sizlerden antrenman programımı genel olarak değerlendirmenizi isteyeceğim, önerileriniz benim için çok önemli, lütfen tavsiyelerinizi esirgemeyin, yanlışlarımı söyleyin.
üç gün gidip bir gün dinlenip, iki gün gidip bir gün dinleniyorum. yani haftanın beş günü çalışıyorum. her kas grubu haftada iki defa çalışıyor, aslında bir kas grubu haftaya sarkıyor tabi bu çalışmada.
pazartesi - göğüs biceps
bench press - 4x8
dumbell fly - 10/10/8/8
incline bench press (smith machine) - 8/8/8
cable crossover - 8/8/8
scott curl machine - 10/8/8/6
incline dumbell curl - 8/8/8/8
seated hammer curl - 8/8/8
salı - omuz triceps
behind neck press (smith machine) - 12/10/8/6
cable upright row - 12/12/12
cable lateral raise - 12/12/12/12 (bazen ilk iki set seated lateral)
seated rear lateral raise - 12/12/12
dumbell shrug - 12/12/12
close grip bench press - 10/10/8/8
dumbell kickback - 8/8/8
triceps pushdown - 8/8/8
çarşamba - kanat bacak
wide grip chin up - 10/max/max/max superset one dumbell row 8/8/8/8
close grip chin up - 12/max/max
seated row - 10/8/8/6
leg press - 12/12/12/12 (bazen bundan sonra iki set smith machine'de squat, maksimum ağırlık 8 tekrar)
leg extension - 12/12/12
calf - 20/20/20
muhtemelen omuz-bacak, kanat-triceps şeklinde bir değişikliğe gideceğim, çünkü geniş tutuş barfiks ve dumbell row süpersetinden sonra cidden hiç halim kalmıyor. sırtı zor tamamlıyorum, bir de üzerine bacak çok zor oluyor açıkçası.
programım genel olarak bu şekilde.
önerilerinizi bekliyorum.
yaklaşık 7 aydır kendi çabalarımla bu sporu yapıyorum. kendi çabalarımla diyorum çünkü gittiğim salonda bir antrenör yok, bu yüzden ne biliyorsam sizlere, bu foruma borçluyum.
ilk üç ayım cehalet ve biraz da yağlardan kurtulma amacıyla kardiyoyla geçti. son dört ay daha bilgili, özellikle son iki aydır pek çok şeyin farkında biri olarak bu sporu yapıyorum. fakat mutlaka yanlışlarım vardır ve beni uyaran biri olamaması bu konudaki en büyük dezavantajım. bu yüzden sizlerden antrenman programımı genel olarak değerlendirmenizi isteyeceğim, önerileriniz benim için çok önemli, lütfen tavsiyelerinizi esirgemeyin, yanlışlarımı söyleyin.

üç gün gidip bir gün dinlenip, iki gün gidip bir gün dinleniyorum. yani haftanın beş günü çalışıyorum. her kas grubu haftada iki defa çalışıyor, aslında bir kas grubu haftaya sarkıyor tabi bu çalışmada.
pazartesi - göğüs biceps
bench press - 4x8
dumbell fly - 10/10/8/8
incline bench press (smith machine) - 8/8/8
cable crossover - 8/8/8
scott curl machine - 10/8/8/6
incline dumbell curl - 8/8/8/8
seated hammer curl - 8/8/8
salı - omuz triceps
behind neck press (smith machine) - 12/10/8/6
cable upright row - 12/12/12
cable lateral raise - 12/12/12/12 (bazen ilk iki set seated lateral)
seated rear lateral raise - 12/12/12
dumbell shrug - 12/12/12
close grip bench press - 10/10/8/8
dumbell kickback - 8/8/8
triceps pushdown - 8/8/8
çarşamba - kanat bacak
wide grip chin up - 10/max/max/max superset one dumbell row 8/8/8/8
close grip chin up - 12/max/max
seated row - 10/8/8/6
leg press - 12/12/12/12 (bazen bundan sonra iki set smith machine'de squat, maksimum ağırlık 8 tekrar)
leg extension - 12/12/12
calf - 20/20/20
muhtemelen omuz-bacak, kanat-triceps şeklinde bir değişikliğe gideceğim, çünkü geniş tutuş barfiks ve dumbell row süpersetinden sonra cidden hiç halim kalmıyor. sırtı zor tamamlıyorum, bir de üzerine bacak çok zor oluyor açıkçası.
programım genel olarak bu şekilde.
önerilerinizi bekliyorum.