Kas var ama güç yok NEDEN

Arkadaşlar yaklaşık 8 aydır barfiks çekiyorum ve sırt kaslarım çok gelişti.Artık 18 barfiks çekebiliyorum.Ama problem şu kas var ama güç yok sanki.Mesela şınav çok çekemiyorum,mekik çok çekemiyorum.Nedeni nedir acaba kollarım da güçsüz değil yani barfikste az da olsa omuz ve triceps gelişti ancak nedeni nedir acaba.
yaş=17

Aynı sorunu farklı hareketlerde bende yaşıyorum hareketin püf noktalarındanda kaynaklana bilir veya hareket için gereken kaslardanda kaynaklanabilir örneğin ben büyük sehpada rahatlıkla mekik çekiyorum ama küçük sehpada çekemiyorum

ben nizami şınavdan daha zor şekilde 30 şınav çekebiliyorum mekikte tamam barfixte çok kalamamama rağmen güç ve kas olarak iyi durumdayım ama şınav-mekik-barfix bunları yapamayan bi arkadaşım var elde ve bilekte benden daha güçlü durumda bende nedenini merak ediyorum açıkçası

Barfikste triceps gelişmez diye biliyorum,Çekme hareketlerinde biceps,kanat,sırt vs. itme hareketlerinde ise göğüs,omuz,triceps gelişir

merhaba ,18 barfix cekebilecek düzeyde iseniz snav da cekersiniz mekik de. olay kondisyon ve calısma ile ilgili.
barfixi nasıl gelistirdi iseniz snavın da aynı sekilde üzerine gidin , internetten 100 pushup diye taratırsanız çıkan program ile snavı bir süre sonra 100 e kadar cıkartırsınız. sonucta yontemler benzer.

çünkü barfikse kasların artık alışmış ve o kasların gelişmiş mesela 8 ay barfiks çektim demissin 8 ay şinav çekersen şinavdada iyi olursun arkadaşın dediği gibi kasların alışmışlığı ve kemik yapın önemli

Her kas grubunu çalıştıran hareketler farklı saçmalamışsınız kusura bakmayın ama,barfiks çekebiliyorum diyorsun kilon düşüktür kanat kasların güçlüdür çekebilirsin ancak göğüs kasların güçsüz olduğu için şınav çekemiyorsundur

Kasların önemi kadar kemik yapısıda önemli arkadaşlar ben öyle biliyorum

Yok böyle bir dünya genetik olark bazıları daha yapılı olabilir veya yaptıklarından dolayı daha güçlü (inşaatta,tarlada çalışmak) ancak kas yaparsan güçlenirsin.

Her kas grubunu çalıştıran hareketler farklı saçmalamışsınız kusura bakmayın ama,barfiks çekebiliyorum diyorsun kilon düşüktür kanat kasların güçlüdür çekebilirsin ancak göğüs kasların güçsüz olduğu için şınav çekemiyorsundur

Yok böyle bir dünya genetik olark bazıları daha yapılı olabilir veya yaptıklarından dolayı daha güçlü (inşaatta,tarlada çalışmak) ancak kas yaparsan güçlenirsin.
Kemik yapısı önemli olmaz mi kardeşim ? Bir ektonun kemik yapısı ile mezo ve endonun kemik yapısı bir olsaydı su an herkes yapılan çalışmalar ile aynı tepkileri verir ve herkes benzer seviyelere ulasirdi. İskelet çok çok önemlidir. Bilhassa arkadaşın biri bilek güreşi meselesini sormuş . O meselede de bilek kemikleri ve onkol(forearms) çok önemlidir. İnce yapılı ince kemikli kişiler ağır çalışmalardan sonra acı ve ağrıyı daha fazla hissederler bu da ayrı bir gerçek.

Kemik yapısı önemli olmaz mi kardeşim ? Bir ektonun kemik yapısı ile mezo ve endonun kemik yapısı bir olsaydı su an herkes yapılan çalışmalar ile aynı tepkileri verir ve herkes benzer seviyelere ulasirdi. İskelet çok çok önemlidir. Bilhassa arkadaşın biri bilek güreşi meselesini sormuş . O meselede de bilek kemikleri ve onkol(forearms) çok önemlidir. İnce yapılı ince kemikli kişiler ağır çalışmalardan sonra acı ve ağrıyı daha fazla hissederler bu da ayrı bir gerçek.

Tamamda senin dediğin olay eşit derece çalışmış bireyler için önemli adını unuttuğum bir bilek güreşçisi abimiz var milli kendi makalesi var git oku,adam 15 yaşına kadar çoğu kızı bile yenemiyormuş bilek güreşinde ondan sonra çalışmaya başlıyor.Bilek güreşi kursun git en ince kemikli,güçsüz görünen adama maç yapabilir miyiz diye sor.Net söylüyorum yensen bile çok zorlanırsın.Ben hiç etkisi yoktur demiyorum tabii ki var ancak güç kemikle alakalı diye biliyorum demek bizim yaptığımız spora hakarettir biz boşuna mı ter döküyoruz.

Tamamda senin dediğin olay eşit derece çalışmış bireyler için önemli adını unuttuğum bir bilek güreşçisi abimiz var milli kendi makalesi var git oku,adam 15 yaşına kadar çoğu kızı bile yenemiyormuş bilek güreşinde ondan sonra çalışmaya başlıyor.Bilek güreşi kursun git en ince kemikli,güçsüz görünen adama maç yapabilir miyiz diye sor.Net söylüyorum yensen bile çok zorlanırsın.Ben hiç etkisi yoktur demiyorum tabii ki var ancak güç kemikle alakalı diye biliyorum demek bizim yaptığımız spora hakarettir biz boşuna mı ter döküyoruz.
Kardeşim hepten alakasız olamaz . İllaki bir avantajı var benim yapım mezo . Bileklerim normal 18cm kalınlıkta ama ayak bileklerim ve bacak kemik yapım yapılı ve daha kalın. Bunda futbolun etkisi büyük (hiç çalışmadan 40 cm kalf vardı şimdi 42 falan) . Yani bunun bana güç noktasında bir avantajı da oldu. Bilhassa bacak harekeerinde. Çok çabuk ağırlık arttırır oldum. Ben sadece kemik yapısı durumuna göre bir avantaj olabilir. Hem bir ektonun da çok avantajlı bir yapısı olabiliyor . Çoğu ektonun kolu gelistimi imrendirecek seviyelere ulaşıyor. Ve vucutlarina çok yakışıyor. Zaten bu saatten sonra kimse kalkıp da iskelet yapısını değiştiremez . Sadece avantajlarını bilip kullanmasını bilsinler yeter

izle hangi tarz hareketler yapman gerektiğini anlarsın demek istediğini çok iyi anlıyorum Aralarda yapılan farklı hareketlere dikkat et bu tarz hareketler vücut dinrecini kondisyonu nu ve gücünü arttırır

barfixi nizami çektiğine eminmisin? genelde şınav çekilir barfix çekilmez
evet eminim barfiksi tam anlamıyla çekiyorum yarım değil kollar düz olana kadar iniyorum nefes vererek kalkıyorum[DOUBLEPOST=1397498022][/DOUBLEPOST]
Barfikste triceps gelişmez diye biliyorum,Çekme hareketlerinde biceps,kanat,sırt vs. itme hareketlerinde ise göğüs,omuz,triceps gelişir
peki triceps için ne hareketi yapmalıyım[DOUBLEPOST=1397498061][/DOUBLEPOST]
Kalın bileklilerin avantajı şu; Bileği kalın olan birinin önkolunda kas olmama ihtimali yok
benim bileklerim orta kalınlıkta ne çok ince ne çok kalın bunun bi etkisi olur mu

bilek güreşinde asıl etkili olan kemik yapısı değil önkol kaslarıdır.benimde bileklerim çok incedir ama forearmslar baya sağlam,bileği benimkinin iki katı olan adamları yeniyorum.

Back
Yukarı