kas kaybı :(

herkese selamlar
Bildiğiniz gibi yaz geldi, ben de bundan 2 ay öncesinde, yazın karın kaslarım gözüksün diye diyete başlamıştım. Sadece yağ yakmak amacında olup günlük gereken protein ve karbonhidratı alıyordum. Kilo verme konusunda başarılı oldum, 2 ayda 10 kilo verdim. Bu süre boyunca da ağırlık antrenmanlarımı hacimlenme yönünde yapıyordum (düşük tekrar yüksek ağırlıklarla). Karın kaslarımı da ortaya çıkarmayı başardım aslında. Ama diğer bölgelerde kas kaybına uğramışım. Bunu ölçüleri aldıktan sonra farkettim. :(
Size soracağım soru şu ki: Benim hatam yağ yakma döneminde hacim setlerine girmek miydi? Yani sizce yağ yakma döneminde nasıl bir antrenman sistemi uygulanmalıdır?

Yağ yakma yani definasyon döneminde aynı ağırlıkla cok set tekniği kullanılmalıdır. Ancak bi hatanda yok sonuçta kilo vermişsin biraz hacim kaybı olucaktır. Birazda psikolojik çabuk toparlarsın merak etme.

kılo verırken ölculerın azalmasından normal bırsey yok sadece gobekten verılmıuyort cunku kılo kolundanda verıyorsun omuzundanda sırtındanda belındende

neredeytse 25 kg verdım bel 108 cıvarından 80e ındı dıger olculerımde dustu gogus 108 den 100e ama bu kas kaybımı demek hayır tatamıyle yag 108 ıken goguslerım sımdıkı gımı degıldı kadın gıbıydı sımdı normal çızgılı duruyor bende body ve kardıo seklınde calısmıstım bunu kas kaybı olarak dusunme

Sadece çalışma düzeni değil beslenme de önemlidir. 10 kiloyu yalnız antrenman biçimindeki değişiklikle gerçekleştirdiğini zannetmiyorum. Karbonhidrat alımını gerektiğinden fazla düşürdüysen de kas kaybı yaşamış olabilirsin.

Ben 3*10 derken, her hareket için 10 tekrarlı 3 seti kastetmiştim. Şeker almak konusunda da kararsızım. Sağlıklı bi enerji kaynağı mıdır acaba bilemiyorum

Şeker sana kilo aldırır. 3*10 yerine 4*15 ile falan çalış. Hatta 4*20 bile olabilir. Sana bu dönemde enerji sağlayacak besin bence Litalif'tir. Yani yulaf ezmesi. Bütün marketlerde olması gerek Eti Litalif yoğurt ve balla karıştırırsan enerji ihtiyacını karşılayacaktır. Kaanların veya Yörsan'ın içinde 1-2 gram yağ olan lor peynirleri var. Bunlarıda tavsiye ederim.

ben defınasyon donemınde dahı az tekrar ve yuksek agırlık kullanırım kı bu tıp calısmam benım kas kutlemı muhafaza etmemı kolaylastırıyor

ama bence her bırey kendı deneyerek karar vermelıdır

kılo verıldıgı ıcın az bır mıktarda kas kaybı normaldır kafana takma bence

Back
Yukarı