Kas kaybı ne zaman ve nasıl durumlarda yaşanmaya başlar?

Yaz tatili nedeni ile 6 aydır gittiğim fitness a 1.5 ay ara vermek zorundayım bu 1.5 aylık sürede beslenmeyi aynı tutarsam kas kaybı v.s yaşarmıyım ve kaslarda inmeler ne zaman başlar? Hiç yoktan günlük 100 şınav 150-200 mekik 15-20 barfiks çekeceğim bunun yanında yüzmeye de devam edeceğim bunlarıda hesaba katarak cevaplarsanız çok sevinirim...
beslenmeyi şöyle yapıyorum sabah kalkar kalkmaz 1 tabak süt içine 100g yulaf sonra 5 yumurta , öğlen 1-1.30 gibi 150g kırmızı et 2 tabak pilav, ara öğün 4 gibi salatalık,badem v.s, akşam yemeği ise 7-7.30 da 250g tavuk bonfile gece yatmadan ise 200g lor peyniri

1,5 ay gitmediğin arayı belirttiğin gibi beslenerek, şınav-barfiks çekerek falan geçirirsen tekrar başladığında 15 gününü alır eski haline dönmen

Kas,vücut için çok değerlidir.Eğer beslenmenizde sorun yoksa,vücut kolay kolay kas kaybetmez.
Ayrıca bir miktar kas kaybetseniz bile Muscle Memory (kas hafızası) denen bir olay var.En kısa sürede eski formunuza kavuşursunuz.
Bende size çok büyük bir tavsiye.Tatilinizin keyfini çıkarın :)
Yalnız,antrenmansız geçen her ay,kasların daha çok geri çekilmesine (UYUMA MODUNA) neden olacaktır.
Bunu da unutmamak gerekir.

3 ay yaptim bende 7 haziranda biraktim bugun 27 haziran 20 gun suresince pek bi kayip yasamadim fakat beslenme duzenimi degistiremedigim icin kilo aldim. sinav barfiks cekerseniz kayip yasayacaginizi sanmiyorum. Umarim yardimci olabilmisimdir :)

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3 ay yaptim bende 7 haziranda biraktim bugun 27 haziran 20 gun suresince pek bi kayip yasamadim fakat beslenme duzenimi degistiremedigim icin kilo aldim. sinav barfiks cekerseniz kayip yasayacaginizi sanmiyorum. Umarim yardimci olabilmisimdir :)

Yağlanma mı oldu yoksa yağsız kilo mu aldınız[DOUBLEPOST=1498570340][/DOUBLEPOST]
Kas,vücut için çok değerlidir.Eğer beslenmenizde sorun yoksa,vücut kolay kolay kas kaybetmez.
Ayrıca bir miktar kas kaybetseniz bile Muscle Memory (kas hafızası) denen bir olay var.En kısa sürede eski formunuza kavuşursunuz.
Bende size çok büyük bir tavsiye.Tatilinizin keyfini çıkarın :)
Yalnız,antrenmansız geçen her ay,kasların daha çok geri çekilmesine (UYUMA MODUNA) neden olacaktır.
Bunu da unutmamak gerekir.
Uyuma modu dediğinizi rica etsem biraz daha açarmısınız

Son düzenleme:
Gunluk havuzda 10 15 arasi tur atmak disinda aktivitem yok onu da belirteyim.
Evet yaglanma oldu Sagliksiz beslenmenin etkisiyle.

Gunluk havuzda 10 15 arasi tur atmak disinda aktivitem yok onu da belirteyim.
Evet yaglanma oldu Sagliksiz beslenmenin etkisiyle.

Şuan bulktayım ara vermek zorunda kalacağım ters bir dönemde başladım fitness a yemeye aynı devam edip yüzme barfiks şınav mekikle desteklesem hiçbir sorun olmaz yani anladığım kadarıyla?

Aynen bu dediklerinizle en kotu biraz agirlik dusersiniz 1 2 haftaya eski formunuza kavusursunuz

Kilo verilirken önce yağlar, yetmezse kaslar yakılır. Eğer kilo vermezsen zaten hiç problem yok. Bu yüzden kilo kaybetmemen yeterli. Ha, aktif çalışmayan kas daha küçük durur ama yine aynı kas vücuttadır, kaybetmezsin. Sadece daha küçük görünebilir. 1 ay böyle idare edeceksin mecbur :) Spora tekrar başlayınca kasları aktif olarak çalıştırmış olursun ve eski hacmine dönersin. 1 ayı sıfır kayıpla kapatman mümkün :)

Kilo verilirken önce yağlar, yetmezse kaslar yakılır. Eğer kilo vermezsen zaten hiç problem yok. Bu yüzden kilo kaybetmemen yeterli. Ha, aktif çalışmayan kas daha küçük durur ama yine aynı kas vücuttadır, kaybetmezsin. Sadece daha küçük görünebilir. 1 ay böyle idare edeceksin mecbur :) Spora tekrar başlayınca kasları aktif olarak çalıştırmış olursun ve eski hacmine dönersin. 1 ayı sıfır kayıpla kapatman mümkün :)
Kısacası karbonhidratla ya kiloyu aynı tutayım ya da yağsız, karbonhidratla kilo alayım dimi

Yemene içmene dikkat edip kütle kaybı yaşamaz ve günlük yeterli proteini gene vücuda alırsan kas kaybı yaşayacağını düşünmüyorum şahsen.
İdman attığın dönemdeki gibi hacimli durmayabilir sadece , onuda zaten 1-2 haftalık idmanla aşarsın :)
Diyeceğim o ki tatilinin tadını çıkartmaya bak ;)

Kısacası karbonhidratla ya kiloyu aynı tutayım ya da yağsız, karbonhidratla kilo alayım dimi
Sırf karbonhidrat almak sağlığa zarar verir. Bu yüzden dengeli beslenmelisin. Spor yapmayan herhangi biri kadar protein alman yeterli. Yağsız vücut ağırlığı başına 1 grama yakın protein kalanını karbonhidrat ve yağlardan almak uygundur.

Sırf karbonhidrat almak sağlığa zarar verir. Bu yüzden dengeli beslenmelisin. Spor yapmayan herhangi biri kadar protein alman yeterli. Yağsız vücut ağırlığı başına 1 grama yakın protein kalanını karbonhidrat ve yağlardan almak uygundur.
Teşekkür ederim

Back
Yukarı