kas gelişimiyle ilgili önemli sorular

Arkadaslar kafama takýian sorular var iyi bilen varsa cevaplarsa sevinirim
1-kas geliþimi sadece uykudamý olur. yani gün içinde geliþim olmzmý?
2-eðer sadece uyurken kaslar geliþiyorsa gün içinde çok protein almak için niye kendimizi kasýyoruz. yatmadan önce içelim caseini. Yani sabah ve öðlen normalin üzerinde protein almamizin mantýðý ne?
3-antremandan sonra kaslar eziliyor yani gerileme oluyor buu anlamý nedir
Yani benim kollar 36 cm ise antramanda ben bunlarý gerileterek 34 veya 35 cm me düþürüyor. yvve kaslar 1-2 gün içinde kendini toparlayinca eski haline veya daha iyi bir ölçüyeme geliyor.
Çok araþtirdim ama bu bilgileri bulamadim. bunlarin mantýðýný anlamdan bu sporu tam tamýna yyapamýyor.

Son düzenleme:
Arkadaslar kafama takýian sorular var iyi bilen varsa cevaplarsa sevinirim
1-kas geliþimi sadece uykudamý olur. yani gün içinde geliþim olmzmý?
2-eðer sadece uyurken kaslar geliþiyorsa gün içinde çok protein almak için niye kendimizi kasýyoruz. yatmadan önce içelim caseini. Yani sabah ve öðlen normalin üzerinde protein almamizin mantýðý ne?
3-antremandan sonra kaslar eziliyor yani gerileme oluyor buu anlamý nedir
Yani benim kollar 36 cm ise antramanda ben bunlarý gerileterek 34 veya 35 cm me düþürüyor. yvve kaslar 1-2 gün içinde kendini toparlayinca eski haline veya daha iyi bir ölçüyeme geliyor.
Çok araþtirdim ama bu bilgileri bulamadim. bunlarin mantýðýný anlamdan bu sporu tam tamýna yyapamýyor.

1- Vücud sadece uykudayken büyüme hormonu salgılar bende bunu bildiğim halde yinede 1 de yatıyorum bunu düzeltmem lazım

Binevi doğal streoid :D

kasları çalıştırdığın zaman kasları zorlayarak yırtarsın gerileme budur sonra protein karbonhidrat yiyerek bu yırtılmalar tamir edilir.Forumu araştırsan diyorum bununla ilgili bilgiler olcaktı.

kasları çalıştırdığın zaman kasları zorlayarak yırtarsın gerileme budur sonra protein karbonhidrat yiyerek bu yırtılmalar tamir edilir.Forumu araştırsan diyorum bununla ilgili bilgiler olcaktı.

forumu araştırdım ama bulamadım. dedikleriniz yazıyor ama derinlemesine matığını öğrenmek istiyorum. kaslar yırtılır ama bunu herkes kendine göre birşeyler anlar biyoloji bilgisi pek yoksa. yani bu yırtılma kendini taoparlayana kadar 1 cm küçülmemi demek. hani 1 adım geri sonra dinlenme ve beslenmeyle 2 adım ileri diye yazanlar var.

aslında kas gelişim aşamasını biraz ayrıntılı öğrenmek istiyorum. neden hep kaslar uykudayken gelişir diyorlar.gün içinde aldığımız proteinler nasıl değerleniyor?

forumu araştırdım ama bulamadım. dedikleriniz yazıyor ama derinlemesine matığını öğrenmek istiyorum. kaslar yırtılır ama bunu herkes kendine göre birşeyler anlar biyoloji bilgisi pek yoksa. yani bu yırtılma kendini taoparlayana kadar 1 cm küçülmemi demek. hani 1 adım geri sonra dinlenme ve beslenmeyle 2 adım ileri diye yazanlar var.

aslında kas gelişim aşamasını biraz ayrıntılı öğrenmek istiyorum. neden hep kaslar uykudayken gelişir diyorlar.gün içinde aldığımız proteinler nasıl değerleniyor?

1 cm küçülme gibi birşey söz konusu değil..kaslarda milimetrik yırtıklar oluşur..vücut bu sürede katabalik duruma geçmiş oluyor..sende iyi beslenerek onları tamir ediyorsun.bu kas küçülmesi kas gerilemesi sanıldığı kadar kolay birşey değil zaten..

Peki bu gelişme olayı gün içindede oluyormu. biri sadece dinlenirken diyor biride sadece uykuda diyor dogrusu ne peki.

kaslar dinlenirken gelişir..fakat uykuda gelişmesinde büyük rol oynuyor..saat 22:00 -02:00 arasında büyüme hormonu daha çok salgılanıyor diye biliyorum..yani kısacası kaslarının gelişmesini istiyorsan antrenmanda onlara yeterli uyarıyı vereceksin iyi besleneceksin ve iyi dinleneceksin..ayrıca belirli bir uyku düzenin olacak..

Back
Yukarı