Kas Gelişimi İçin En İyi Tekrar Aralıgı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan D.Wolf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Valla vucuttan vucuda degisir bence konu. Bende denedim yuksek agirlik az tekrari. Ama hareketlerin hakkını veremedım. maximum 7 tekrar yapacagım agırlıgı sectım ama harekette bozulmalar oldu. Hele triceps ve omuz'a az tekrar cok kilo hic yapamıyorum. 2 kg bile fark ettiriyo. 8kg ile arko kolda 2 tekrar anca yapıyorum. 6kg ile arka kolda 14 tekrar yapıyorum. Ben anlamadım bunu zaten cozemedım daha.

ben size çok farklı bir dambıl çalışma biçimi söyliyim : 1set 1 tekrar max ağırlık mesela en fazla 9 kilo dambıl mı kaldırabiliyosunuz aşırı zorlanmadan ? o 9 kilo dambıl ile 1 hareketi sadece 1 kere yapıyosunuz ve en az 15 saniye kadar. sonra diğer harekete geçiyorsunuz. amaç kaldırabileceğimiz en yüksek ağırlıkta kasları germek. ben de kitaptan okudum. bi araştırın derim. kaslar gerildiği zaman kan dolaşımı dağa iyi oluyo ve daha çok oksijen tüketiyomuş. böylece daha fazla da yağ yakılıyo. kalsik 3x15 yönteminden daha iyimiş

Sizin için ideal ağırlık 7 tekrardan fazlasını yapamayacağınız ağırlık demişsiniz.Tamam ilk sette 7 tekrarı yapalım ama 2. sette ağırlığı artrınca ne olacak nasıl kaldıracağım yani?
Bu konuyla ilgili beni ayrıntılı bir şekilde aydınlatırsanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler...

cok güzel bilgiler ama set aralarında ne kadar dinlenecegimizi söyleseniz daha ii olur :S ben 1-1.5 dakka dinleniorum fazla mı dinlenıorum bu az tekrarlı sistemde?

cok güzel bilgiler ama set aralarında ne kadar dinlenecegimizi söyleseniz daha ii olur :S ben 1-1.5 dakka dinleniorum fazla mı dinlenıorum bu az tekrarlı sistemde?

5-7 tekrarlar kaslarınızı zorlayacak ağır kilolardır. bu yuzden dinlenme süresi çok kısa tutulmamalı. kısa tutulldugu takdirde,laktik asit birikimindne dolayı diğer setlerde gücünü kullanma oranın azalacaktır. herkesin kas yenilenme sistemi farklıdır, dolayısıyla dinlenme süreleri de farklı olacaktır. 1-1,5 dk sana göre engel oluşturmuyorsa, yeterli ve ideal bir süredir.

D.Wolf sen yeni bir makale çevirdiğinde çok seviniyorum. Makalenin çeviri tarihine bakılırsa yeni değil; ama ben yeni farkediyorum.
Uzun bir süre 5-7 tekrar aralığıyla çalıştım ben. Alternatif hareketler üretsem de tekrar sayımda bir değişim yapmadım. Yalnız bulk tekrarını uyguladığım için haddinden fazla bulk oldum; ama bu tekrar şeklini de bırakmak istemiyorum; aklımdaki şu: Bu çalışma şeklini değiştirmeden diete girsem definasyonda netice alabilir miyim? Yoksa tekrarları arttırmak definasyon için olmazsa olmaz mı? Omuzlardan, gögüslerden ve bicepsten çok fazla hacim aldım; ama yazn biledefine olamadım.Parçalanmayı, kasları yaymayı başaramadım. Yaymakta hep problem yaşadım. Sıkı bir yiyiciyim. Ağır kaldırmak da ego adına insana keyif veriyor. Netice de ortada. Bulktan çıkamayan biri :) Bunun kaynağı hep bu tekrarı takip etmemde midir sence? Dietle bunu çözebilir miyim?

Son düzenleme:
Acaba o tekrar kas yapımı için mi yoksa kilo alıp irileşmek için mi..Kas yapımı için kullanılan ağırlık maksimum yapabileceğiniz tek bir tekrarın %60-70 i civarıdır..irileşmek ile kas yapmak eş anlamlı kullanılıyor bence kas yapmak için tekrar biraz fazla olmalı 12 tekrar gibi..bu arada çevirilerin çok faydalı D.wolf özellikle takip ediyorum sağolun..

Acaba o tekrar kas yapımı için mi yoksa kilo alıp irileşmek için mi..Kas yapımı için kullanılan ağırlık maksimum yapabileceğiniz tek bir tekrarın %60-70 i civarıdır..irileşmek ile kas yapmak eş anlamlı kullanılıyor bence kas yapmak için tekrar biraz fazla olmalı 12 tekrar gibi..bu arada çevirilerin çok faydalı D.wolf özellikle takip ediyorum sağolun..

kas yapımı ile irileşmek arasında ne fark var..anlamadım..

insana yağ olarak kilo aldıran bir hareket mi var..hepsi kas yaptırır artan kasta insanı iri gösterir..yanlış mı?

Peki ilk sette gücümüzün %100 ünü kullanmalımıyız.Yoksa 1-2 tane daha yapacak kadar gücümüz kalmalımı.

kelimesi kelimesine uyun ben 1 aydır değiştirdim uyguluyorum ve sonuç güzel hacim ve güç için bir numara program bencede uygulayın

bak mesela 5 yaptın zorlasan 7 yapıcak şekilde ayarlamalısın ağırlıklarını ben böyle yapıyorum 22 kg pazu çalışıyorum tek kola tabiki 5 yapıyorum 7 denesem yaparım fakat son nokta artık 5 ok anladın ölçü bu 5 7 arası

kas yapımı ile irileşmek arasında ne fark var..anlamadım..

insana yağ olarak kilo aldıran bir hareket mi var..hepsi kas yaptırır artan kasta insanı iri gösterir..yanlış mı?

Diez hocam strongmenler kasmı yapmış yada gülleciler her irileşen kaslımı oluyor yani şimdi....

Diez hocam strongmenler kasmı yapmış yada gülleciler her irileşen kaslımı oluyor yani şimdi....

sen" o tekrarlar kas yapımı için mi irileşmek için mi " demişsin..

yağ yapan hareket mi var diyorum bende..yani hangi hareket irileştirirken yağlandırarak irileştirir..?

fark yok diyorum ama senin soruna fark yok diyorum..
gülleciler yağsız mı diyorum ben???

gülleciler kas çalışarak mı kazanmışlar o yağları yoksa özellikle beslenme ile mi yağlanmışlar..bunu bi araştır..

Diez hocam benim dedğim bazı kişiler irileşmeyi kas yapmak sanıyorlar dedim iki halter kaldırıp çok yiyip kilo alıyorlar beslenmeye hiç dikkat etmiyor ağırlığıda hakkıyla kaldırmıyor ama yapı olarak irileşme meydana geliyor sadece kilodan yoksa size katılıyorum halter kaldırmaktan yağlanılmaz tabiki ben yanlış yazmışım fark ettim kusura bakmayın dedğiğiniz doğru..

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler D.Wolf.Benim size bir sorum olucak bu çalışma yöntemini bir kas bölgesi (örnek: biceps) için haftada 1 kez yapmak yeterli mi ? Yoksa haftada 2 kere mi yapılmalı.Şimdiden teşekkürler.

ben başlayalı 2 ay oldu bu benim için uygunmu

Back
Yukarı