Kas agrilari hosuna giden var mi?

Ben bu agrilara bayiliyordum. Ama bacak agrisi bir gun sonrasini felc ediyordu. Yemegi ve uykuyu duzene sokup antremandan ve yatmadan once glutamine almaya baslayinca agrilar kesildi ve bu daha da hosuma gitmeye basladi. :) Agrimadigina gore daha cabuk yenileniyorlar demek ki. Agritmak icin daha fazla yuklenebilirim artik. :)
Bu arada agrilarin kesilmesinde glutamine 2. planda bence. Duzenli protein alimi ve uyku bu sporda yenilenme icin sart.

Ben bu agrilara bayiliyordum. Ama bacak agrisi bir gun sonrasini felc ediyordu. Yemegi ve uykuyu duzene sokup antremandan ve yatmadan once glutamine almaya baslayinca agrilar kesildi ve bu daha da hosuma gitmeye basladi. :) Agrimadigina gore daha cabuk yenileniyorlar demek ki. Agritmak icin daha fazla yuklenebilirim artik. :)
Bu arada agrilarin kesilmesinde glutamine 2. planda bence. Duzenli protein alimi ve uyku bu sporda yenilenme icin sart.

Antremandan hemen sonra en az 10 dak iki bacağada soğuk su ve evde yatarken ayakların altına yastık koyarsan ertesi gün ağrın %70 azalır ayrıca bu gelişimede yardımcıdır.

Kendim özellikle sqat girdiğim bacak antremanlarından sonra önce normal duş sonra uzun süreli sadece kalça ve bacaklara soğuk su tutarım

çalışmamı her zamanki temponun üstüne çıkardığımda ertesi gün laktik asit birikince oluyorya spora başladığın ilk günde böyle oluyor. ağrı çok fazla değilse hoş oluyor bence

Sırt veya Kol antremanı yaptığım da mesela antremandan gelir duşa girerim hemen. Hem içtiğim protein sindirilsin diye vakit geçiriyorum o vakitte de duş alıyorum. Hoşuma giden ise kese yapmak istediğim de kesyi sırtıma götürdüğümde hop %50 yoldan daha elim gitmiyor :( Benim çok hoşuma gidiyor. ve birde Genel olarak duş aldığımız da sabunlanırken biceps,triceps,göğüs bölgelerini sıkarak üstünü sabunluyorum :D olmuyor yani hocam şampuanlı elini bicepsine götürdüğün zaman sıkmadan duramıyorsun hemde daha rahat oluyor :)

FleXoR'un dediklerine katılıyorum. Aynısını bende yürüyemeyeceğim şekilde yaptığım antrenmanlardan sonra uyguluyorum; işe yarıyor...

Kas ağrısına gelince, bu benim hayatımda hoşuma giden şeylerin başında gelir... Hatta birazda mazoşistlik var diyebilirim size. Abartmıyorum, düzenli spor yaptığım zamanlar 3-3.5 ayda 1 hafta ara verir, tekrar başlar ve o ağrıları maksimum derecede yaşamak için ağır çalışırdım. İşte o zaman nirvanaya ulaşmış gibi hissederdim kendimi :)

Şu 1-2 haftadır spora tekrar başladım ve bu duyguyu doyasıya yaşıyorum, kim bilir 3-4 ay sonra belki yine 1 hafta ara verir; tekrar aynı şeyleri yaparım.

Hoppala, konuyu hortlatan 2. kişi olmuşum :/

Son düzenleme:
Bende bu ağrılar genelde antrenmandan sonraki günün akşamı ya da ertesi günü çıkıyor. Uzun süre spor yaptıktan sonra cidden çok tatlı bir ağrı, sporun en sevdiğim yönlerinden birisi.

Fakat son dönemde bir müddet ara verdim ve şu 2 haftadır tekrardan çalışmaya başladım önceki gün eski günlere nispet yaparcasına sırt ve triceps çalıştım şimdi sırt ağrısından duramıyorum. Dün de aynı şekilde bacak çalıştım, eminim ki yarın yürüyemiyeceğim. İşte bu hamlık ağrılarından da bir o kadar nefret ediyorum.

Gitmez olur mu hiç . Ağrılarım olmadığı zaman ben kendimi kötü hissediyorum ama o ağrılar olduğu zaman motivasyon zirvede oluyor ve antrenmanın hakkını vermişim diyorum.

Bazı agrılar gercekten hosuma gıdıyo kol gogus kanat sırt gıbı ama bacak agrısı o cok fena

ağrı olmadığı zaman ağlayasım geliyor sinir oluyorum antrenmanım boşa mı gitti diye üzülüyorum hani böyle güzel antrenman yaparsın ertesi gün tatlı bir ağrı olur ya o bölgede işte beni mutlu eden şey bu :)

dün tricepste 3 haereketten birini değiştirdim ve özlediğim eski ağrıları tekrar hissettim
çok mutluyum
:)
hareketleri arada bir değiştirmek gerçekten çok işe yarıyor
komple değiştirmek yerine 1 tanesi değiştirdim oda olumlu sonuç verdi

Back
Yukarı