Karpuz birçok vitamin, mineral ve yararlı bileşikler içerir.
Karpuz; citrulline amino asidi içerir.
Citrulline; amonyak gibi atıkların bedenden uzaklaştırılmasında yardımcı olur ve Nitrik Oksit (NO) üretimine ve miktarının artışına yardımcı olduğu için ayrıca önem kazanmıştır.
Karpuz bu yüzden çok daha yararları dikkate alınmalıdır.
Çünkü; Nitrik Oksit (NO); enerji sağlar, yorgunluğu geciktirir. Kan dolaşımında, damar sağlığında ve damar elastikiyetinde çok önemlidir.
Citrulline içeriği ile de, karpuzun; karaciğer, böbrek, damar ve bağışıklık sağlığı üzerine olumlu etkisi vardır.
Citrulline'nin bir kısmı, bedende arginine isimli amino aside dönüşür. Bu da, ayrıca, damar sağlığı üzerine olumlu etki eder.
Karpuz önemli miktarda “likopen” içerir.
Likopen; güçlü antioksidan olup, kanser, kalp damar hastalıklarında önleyici ve yararlı özelliği vardır.
Karpuz çekirdekleri “cucurbocitrin” içerir; kan basıncını düşürmeye yardım eden bir maddedir. Karpuz çekirdekleri çitleyerek yenebilir.
Kabuğunda çinko boldur. Kabuğunun hemen altından başlayarak sıyırmak yerinde olur.
Ayrıca, karpuz içerdiği bol miktardaki potasyum ile; böbreklerin iyi çalışmasını ve böylece bedenden sodyumun atılmasını da hızlandırır.
Karpuz zayıflamaya da yardımcı olur.
Karpuz yüzde 95 gibi çok yüksek oranda sudan oluşur. Bu özelliği nedeniyle de böbrekleri çalıştırır ve idrar söktürür. Kum ve taş şikayeti olanlara da önerilir.
Kaynak : Tusul.com
Karpuz; citrulline amino asidi içerir.
Citrulline; amonyak gibi atıkların bedenden uzaklaştırılmasında yardımcı olur ve Nitrik Oksit (NO) üretimine ve miktarının artışına yardımcı olduğu için ayrıca önem kazanmıştır.
Karpuz bu yüzden çok daha yararları dikkate alınmalıdır.
Çünkü; Nitrik Oksit (NO); enerji sağlar, yorgunluğu geciktirir. Kan dolaşımında, damar sağlığında ve damar elastikiyetinde çok önemlidir.
Citrulline içeriği ile de, karpuzun; karaciğer, böbrek, damar ve bağışıklık sağlığı üzerine olumlu etkisi vardır.
Citrulline'nin bir kısmı, bedende arginine isimli amino aside dönüşür. Bu da, ayrıca, damar sağlığı üzerine olumlu etki eder.
Karpuz önemli miktarda “likopen” içerir.
Likopen; güçlü antioksidan olup, kanser, kalp damar hastalıklarında önleyici ve yararlı özelliği vardır.
Karpuz çekirdekleri “cucurbocitrin” içerir; kan basıncını düşürmeye yardım eden bir maddedir. Karpuz çekirdekleri çitleyerek yenebilir.
Kabuğunda çinko boldur. Kabuğunun hemen altından başlayarak sıyırmak yerinde olur.
Ayrıca, karpuz içerdiği bol miktardaki potasyum ile; böbreklerin iyi çalışmasını ve böylece bedenden sodyumun atılmasını da hızlandırır.
Karpuz zayıflamaya da yardımcı olur.
Karpuz yüzde 95 gibi çok yüksek oranda sudan oluşur. Bu özelliği nedeniyle de böbrekleri çalıştırır ve idrar söktürür. Kum ve taş şikayeti olanlara da önerilir.
Kaynak : Tusul.com